Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

Nederlands Drugsnetwerk Opgerold In Spanje

Recommended Posts

MADRID - De Spaanse politie heeft een groot netwerk opgerold dat zich bezighield met de teelt en transport van drugs. In totaal zijn 27 mensen opgepakt, van wie de meesten de Nederlandse nationaliteit hebben. Zij worden verdacht van misdrijven tegen publieke gezondheid, verboden wapenbezit en het deel uitmaken van een criminele organisatie.

 

 

Bij het onderzoek, onder de naam Skunk, zijn dertien huiszoekingen in de omgeving van Elche, Orihuela en Torrevieja uitgevoerd. In totaal zijn 1122 marihuanaplanten in beslag genomen, 1200 kilo marihuanazaden en –enten. Ook werd nog eens veertien kilo marihuana die klaar was voor consumptie en anderhalf kilo hasj gevonden. Daarnaast is een kwart liter cannabisolie in beslag genomen, evenals cannabisolie voor elektronische sigaretten en blokjes cannabis om gummiebeertjes mee te maken. Ook nam de politie 7500 euro, een pistool, twee auto’s, twee motoren en een scooter in beslag.

 

De Guardia Civil van Torrevieja begon dit onderzoek omdat cannabisclubs zich wel heel snel ontwikkelden in de regio. Agenten kregen in de gaten dat iedereen binnen kon komen om marihuana en hasj te kopen, wat verboden is in Spanje. De clubs zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Spanje, die ook lid van de club moeten zijn.

 

De politie vermoedde dat er een criminele organisatie achter de cannabisclubs schuilging en ontdekte dat het om een organisatie van Nederlanders ging. Met behulp van politiediensten uit andere Europese landen ontdekte de Spaanse politie dat de verdachten al een strafblad voor drugshandel met landen als Nederland, België en Groot-Brittannië hadden. Ze hadden een netwerk opgezet met medewerking van Spanjaarden in Orihuela, Elche en Torrevieja. Ook waren er contacten met Iran en de Dominicaanse Republiek.

 

Samen met een notaris uit Orihuela hadden de Nederlanders een bedrijfsnetwerk opgezet zodat het leek of het om een legale handel ging. Ze huurden twee industrieterreinen in de buurt van Algorós in Elche, waarop verschillende soorten planten konden groeien. De terreinen lagen dicht bij een luchtzuiveraar om de geuren te absorberen die de marihuanaproductie met zich meebracht. Er was flink geïnvesteerd in luchtfilters, airco’s en verlichting.

Daarnaast beschikte de organisatie over speciale apparatuur om olie te winnen uit cannabis, die daarna gebruikt kon worden in crèmes en elektronische sigaretten. Ook werden nieuwe technieken ingezet om nieuwe vormen van cannabis en hasj te ontwikkelen.

 

http://www.telegraaf...n_Spanje__.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer van het wapenbezit en de kapitaalvernietiging.

Kilo'tje goed tomatenzaad is zijn gewicht in goud waard.

Verder een levenswerk kapot gemaakt...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...