Ga naar inhoud


Beste Verlichting Voor Coca Plant?


23 replies to this topic

#21 Rodja

  V.I.P.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2129 Posts:

Gepost 09 april 2017 - 21:59

Onderwereld in paniek om lage coca´neprijs

De top van de onderwereld houdt 'OPEC-achtige' besprekingen om een oplossing te vinden voor de extreem lage coca´neprijs. Zo worden bergen van het witte poeder opgeslagen om de kiloprijzen weer op te krikken.

Een grote toestroom van coca´ne via ons land leidt tot onrust in het criminele circuit. Kiloprijzen zijn in een jaar tijd gedaald van 37.000 euro tot zelfs 21.000 euro. Dat zet de marges onder druk voor criminelen die het witte goud uit Zuid Amerika invoeren. De Nederlandse en internationale onderwereldtop probeert daarom maatregelen te treffen, blijkt uit gesprekken met onderwereldfiguren en strafpleiters.

Ook het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt dat er indicaties zijn dat er meer coca´ne op de markt komtdan voorgaande jaren. ,,Grote partijen worden gedumpt op de markt", zegt woordvoerster Jeichien de Graaff.

,,Wij horen dat de groothandelsprijs van coca´ne daalt."

Er komt momenteel zoveel coca´ne ons land binnen, dat Europese gebruikers het niet weggesnoven krijgen. Verschillende advocaten bevestigen dat grote partijen coca´ne noodgedwongen worden opgeslagen. ,,Er staat veel coca´ne geparkeerd, ook in Nederland", zegt advocaat Jan Hein Kuijpers op basis van geluiden uit de onderwereld.

,,Veel zin heeft dat niet, want de drugs blijft binnenstromen. Maar als er niet werd opgeslagen, was de prijs nu nog lager geweest."

Megavangsten
De Rotterdamse haven deed het afgelopen jaar een paar megavangsten. Er is nu al een recordhoeveelheid van 12.000 kilo coca´ne in beslaggenomen. Bronnen in de onderwereld schatten dat in werkelijkheid het vijfvoudige binnenkomt via Nederland.

Dat komt neer op 60.000 kilo per jaar.Om die toestroom in te dammen, is sprake van een 'OPEC-achtig' overleg tussen de allegrootste drugsbaronnen, zeggen verschillende topadvocaten, refererend aan de manier hoe de olieprijs wordt gereguleerd. ,,Er is maar een handjevol spelers dat enorme partijen van duizenden kilo's coca´ne aankan. Op dat niveau vindt overleg plaats", zegt een strafpleiter op anonieme basis. ,,Zo is nu een minimumprijs voor een kilo coca´ne van 23.000 euro afgesproken. Wie onder die prijs gaat zitten, wordt daarop aangesproken. Je kunt je voorstellen dat dat geen leuke gesprekken zijn."

De toestroom leidt tot hardere concurrentie in de drugsmarkt, zeggen insiders. ,,Grote jongens proberen de kleintjes uit de markt te drukken. Dat doen ze door ladingen weg te tippen, of concurrenten onder druk te zetten."

Europa wordt vooral via de havens van Rotterdam en Antwerpen overspoeld met coca´ne, zeggen bronnen uit de onderwereld. ,,Je wil niet weten wat daar allemaal binnenkomt nu", aldus een ingewijde.

,,De markt is compleet verzadigd. Mensen die normaal gesproken een paar honderd kilo per maand konden doorverkopen, zijn nu blij als ze enkele tientallen kilo's kwijtraken.",,Er komt ontzettend veel binnen", beaamt de Rotterdamse advocaat Greg Stolk. Hij staat veel drugsverdachten bij en is zodoende bekend met wat zich in de drugsscene afspeelt. ,,Coca´ne is al lang geen schaars goed meer."

1.000 kilo of meer
Opmerkelijk is dat partijen drugs steeds groter worden. Ladingen van 1.000 kilo of meer, met een straatwaarde van tientallen miljoenen euro's, zijn geen uitzondering meer. ,,Het is nu makkelijker om ÚÚn keer goed uit te pakken met een grote partijen dan tassen met enkele tientallen kilo's coke in containers te smokkelen,'' zegt advocaat Stolk.

Dat drugszendingen van duizenden kilo's ongezien bij afnemers kunnen komen, wil een douanier in de Rotterdamse haven alleen anoniem bevestigen. ,,We hebben er de menskracht gewoon niet voor om alle ladingen te controleren. Frustrerend. We hebben de noodklok al vaker geluid, maar er wordt amper iets mee gedaan. Het is dweilen met de kraan open. Justitie meldt soms met trots als een grote partij is onderschept, maar intussen gaan er ook grote ladingen door.''

Het Openbaar Ministerie neemt de corruptie bij de douane in de Rotterdamse haven hoog op. Vorige week nog werd tegen de 56-jarige douanebeambte Gerrit G. uit 's Gravenzande, die zich liet omkopen om containers vol drugs door te laten, de maximale straf van 16 jaar gevangenis geŰist. ,,Het vertrouwen in- en de waardigheid van de douane is daardoor aangetast'', zegt het OM over de corruptie.

Het wordt G. in het bijzonder kwalijk genomen dat hij heeft aangegeven van meerdere collega's te weten dat ook zij corrupt zijn, maar hen er niet bij wil lappen. ,,Hij houdt daarmee de corruptie en aantasting van de integriteit van de douane en Rotterdamse haven in stand.''

Deze post is bewerkt door Rodja: 09 april 2017 - 22:12


#22 HUFFnPUFF

  pepervreter

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2523 Posts:

Gepost 09 april 2017 - 22:05

bijna goedkoper dan paracetemol :icecream:
I'll huff and I'll puff and I'll blow your weed gone!

Eeuwige roem voor sensi life

#23 Rodja

  V.I.P.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2129 Posts:

Gepost 09 april 2017 - 22:24

Haha ze nemen het die gerrit g. 'bijzonder kwalijk' dat ie z'n lippen stijf dicht houdt. Snappen ze bij het OM niet dat je beter geen ruzie kan krijgen met luitjes die containers vol opsturen? :likken:

#24 Drrr

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1282 Posts:

Gepost 10 april 2017 - 14:44

ja, alleen die prijzen die ze noemen zijn nogal aan de hoge kant hoor., Kilootje doet tegenwoordig iets minder.. (heb ik van horen zeggen en hypothetisch enzo)
http://www.wietforum...de-aardbeitjes/ Legendarische A5 en een veld met aardbeien (bezig)
http://www.wietforum.nl/topic/122379-2x-big-buddha-2x-girl-scout-cookies-onder-600w/ 2x Big Buddha 2x Girl Scout Cookies 600w (klaar)
http://www.wietforum...trawberry-haze/ Strawberry Haze SOG 16 stuks 1200w (klaar)
http://www.wietforum...de-box-stiften/ Jack Herer SOG 16 stuks 1200w (klaar)
http://www.wietforum...-2x-600w-scrogg 1st SCROGG 5,5x Amnesia Haze 1200w (klaar)