Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doede

Toespraak In Pakhuis- De Zwijger Plus Aanklacht Tegen De Staat.

Recommended Posts

Nieuws van het front.

Wij zijn het zwaar zat om nog langer van de zeggenschap over onze geest en lichaam te worden beroofd!

Wij,van het VOC, hebben het initiatief genomen om de Staat der Nederlanden aan te klagen. Wij doen dit op de manier die Urgenda- http://www.urgenda.nl/themas/klimaat-en-energie/klimaatzaak/- heeft toe gepast. Dit houdt in; omdat de staat nalatig is, nl. categorisch weigert zich oplossingsgericht op te stellen, ontstaan er allerlei excessen, die een wissel op de samenleving trekken. We hebben dit samen met strafadvocaat Maurice Veldman besproken . Hij zou met zijn collega's bespreken of dit een haalbare kaart is. Zij vinden het een geweldig initiatief, zijn enthousiast en denken dat zo'n zaak een hele grote kans van slagen heeft. Dus is het de bedoeling om in de loop van dit jaar een bodem procedure tegen de Staat op te starten. In feite kunnen allerlei organisaties zich bij ons aan sluiten. Eendracht maakt macht!

 

Toespraak:

Pakhuis- De Zwijger

Lange tijd was ons land in sombere nevelen gehuld. Maar langzaam verdween de mist en klaarde het op. Met Vera Bergkamp en Liesbeth van Tongeren wordt het lente en breekt de zon door. Haar stralen kussen de aarde en laten de natuur ontwaken. Hennepplanten schieten als paddenstoelen uit de grond . Hoe zij hun tocht gaan voortzetten blijft nog in het ongewisse.

Hopelijk breekt de zon ook door voor de thuiskwekers.

Ik vind het onverteerbaar , dat iemand of een overheid denkt het recht te hebben om voor mij te bepalen, wat ik wel of niet tot mij mag nemen.

Je wordt beroofd van de zeggenschap over je eigen geest en lichaam, je enige concrete bezit.

Het recht op zelfbeschikking, dat is waar het in essentie om gaat.

Het is dan ook ronduit bizar dat een overheid bepaald of je kamille, salie,tulpen, boerenkool of hennep, voor je eigen welzijn, hetzij recreatief of medicinaal, uit je eigen tuin mag halen. Dat maak ik zelf wel uit.

Ik hoef niet tegen mijzelf beschermd te worden en heb geen plantpolitie nodig

De regering heeft niet het recht om een plant te verbieden. De natuur is van iedereen. Wij zij de natuur!

Het criterium is altijd, dat je een ander met je consumptie niet concreet tot last bent.

Het is dan ook heel verdrietig en wrang, dat het meest vredelievende volkje op aarde zo wordt gecriminaliseerd.

Praktijk is dat als je hennepplanten in of om je huurhuis hebt en je wordt hier mee betrapt, je je eventuele uitkering verliest, je bankrekening wordt geblokkeerd, je wordt binnen zeven dagen, met kinderen en al, uit je huis gezet, je krijgt een werk- of gevangenisstraf plus nog eens een fikse boete en je krijgt de eerste zes jaar niet weer een huis. Volwassen mensen worden met hun kinderen finaal kapot gemaakt om een paar planten. Bovendien wordt je zes keer gestraft voor hetzelfde delict, terwijl één keer mag! Weerzinwekkende, onmenselijke praktijken. Om een plant! Straf staat in ‘geen enkele’ verhouding tot het vermeende delict.

Het zegt wel veel over de morele standaard van het huidige regiem en het is evident dat die node herijkt dient te worden.

 

Gezien de reacties van de VVD en het CDA zal het nog een hele klus worden om het voorstel door de Eerste Kamer te loodsen.

Schrijnend is het optreden van Mark Rutte, als premier van ‘alle’ Nederlanders’, want in plaats van zich oplossingsgericht te manifesteren blijft hij als een langspeelplaat in de stigmatiseringsgroef hangen, met zijn onbekookte uitspraken over wiet, als zijnde ‘troep’ en ‘rommel’ en zadelt zodoende de samenleving met allerlei onnodige excessen op .Zijn ‘mantra’, dat 80% naar het buitenland gaat is <a href="https://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/11/wietonderzoek-ongefundeerd-1482841-a12606">puur speculatief. Hij was Trump reeds ver vooruit met zijn alternatieve feiten.

 

Verder lees ik in het verkiezingsprogramma van het CDA dat zij alle coffeeshops willen sluiten, omdat ze daar een door 800.000 Nederlanders gewaardeerd kruid, namelijk wiet, verkopen.

Wiet als concurrent van God? Het heeft er de schijn van, want hoe is het anders te verklaren dat het CDA een plant, een creatie van hun eigen schepper, gaat bestrijden?

Hoe durf je zo’n goddelijk geschenk ‘het groene gif’ of ‘sluipmoordenaar’te noemen?

Calvinistisch moralisme, een manier om mensen klein te houden!

Nu kun je wel een moreel oordeel hebben, maar dat geeft je nog niet het recht om je medemens het consumeren van hennepbloemen te verbieden. Temeer daar zij met hun consumptie niemand tot last zijn en er niemand aan dood gaat.

 

De overheid heeft bewust een monstrum gecreëerd. Het cannabiswanbeleid is als een voortwoekerende juridische kanker, die een wissel op de samenleving trekt. De haard is het verbod.

Dus zul je noodzakelijkerwijs naast het bestrijden van de uitzaaiingen , de haard- het verbod-moeten verwijderen.

Zo kom ik uit bij model Doede. Dit houdt in dat het moet worden geregeld als bier/wijn of beter nog, als aardappelen en groente.

Naast de legale teelt voor coffeeshops, wat m.i. qua expertise en variatie het beste coöperatief kan gebeuren, mag iedereen zoveel kweken als hij wil. Maar als je het wilt verkopen dan doe je dat middels de Kamer van Koophandel . Je houdt dan een logboek bij, zodat je gecontroleerd kan worden op hoeveelheid en kwaliteit en je betaald belasting.

Opheffing van het cannabisverbod zal een verbetering van de wereld betekenen.

 

Laten wij ons inzetten voor een vredelievende ,verdraagzame samenleving, waarin op basis van wederzijds respect de dialoog centraal staat en het recht op zelfbeschikking wordt gerespecteerd.

 

 

Baas in eigen Brein! Doede J. de Jong

 

Zie voor de live stream de site van het VOC-https://www.voc-nederland.org

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is het een optie dat je voor wanneer er weer een bijeenkomst plaats vind. Dit even op wf plaatst? Zou namelijk graag een bijeenkomst bij wonen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een toevoeging:

 

Volledige tekst reguleren -seminar-cannabis. Het is een hele lap tekst, maar dan heb je ook wat- https://www.voc-nederland.org/2017/03/volledige-tekst-reguleren-seminar-cannabis-reguleren-de-praktijk/

 

Maurice Veldman maakte op deze avond bekend dat wij, van het VOC, een bodem procedure tegen de staat aan gaan spannen. Wij gaan dit doen op de manier van Urgenda- http://www.urgenda.nl/themas/klimaat-en-energie/klimaatzaak/.

Dit houdt in dat; De Staat is nalatig, ze weigert nl. categorisch zich oplossingsgericht op te stellen. Daardoor ontstaan er allerlei excessen , die o.a. tot de schending van de mensen rechten- https://www.voc-nederland.org/2016/05/rapport-van-kempen-ii-zet-deur-open-naar-legalisering-cannabisteelt/- leidt en die een wissel op de samenleving trekken. De rechter dient altijd in het belang van de samenleving te handelen en wij vertegenwoordigen dat belang.

Wij gaan dat aantonen en wij gaan eisen dat het verbod opgeheven wordt.

Collega's van Maurice waren enthousiast en vonden het een geweldig initiatief. Zij denken dat wij een grote kans van slagen hebben.

Bovendien kan iedere partij hier aan mee doen. Een mooie manier om mensen en partijen op één lijn te krijgen.

Eendracht maakt macht!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanavond in Brandpunt om 20.25 uur op Ned. 2

 

Vanavond in Brandpunt om 20.25 uur op Ned. 2.

 

Bedrijven willen wiet kweken in oude koepelgevangenis Breda

Een groep Nederlandse ondernemers bereidt zich achter de schermen voor op grootschalige hennepteelt voor coffeeshops. Vorige maand besloot de Tweede Kamer om de wietteelt te reguleren met kweekvergunningen. Hoewel de bedrijven geen ervaring hebben met de teelt van wiet, hopen ze een flink deel van de markt in handen te krijgen. Ze hebben zich verenigd in de Legale Cannabis Coalitie (LCC), meldt het televisieprogramma Brandpunt vanavond. Eén van de mogelijke kweeklocaties ze op het oog hebben, is de voormalige koepelgevangenis in Breda.

De drijvende kracht achter de cannabis-coalitie is een 50-jarige vastgoedondernemer uit Alphen aan den Rijn. Hij wist vorig jaar al een groot glastuinbouwbedrijf in Bleiswijk voor zijn initiatief te interesseren. De directeur van dit bedrijf bevestigt zijn betrokkenheid in Brandpunt, maar wilde niet op televisie uit vrees voor represailles uit het criminele milieu, dat nu de nederwiet-teelt in handen heeft. “Ik moet aan vrouw en kinderen denken,” zegt hij. De initiatiefnemer van de cannabis-coalitie wil evenmin met de pers praten.

Er gaat veel geld om in de teelt van nederwiet. Jaarlijks kopen de coffeeshops voor 500 tot 600 miljoen euro aan softdrugs. Dat geld verdwijnt nu via de achterdeur in het criminele circuit. Wie straks een vergunning krijgt van de overheid om wiet te kweken, heeft dus goud in handen.

Het grootste beveiligingsbedrijf van de wereld, G4S, is ook bij de cannabis-coalitie betrokken. De directeur risico adviezen van de Nederlandse vestiging van G4S is René Hiemstra, die over goede politieke contacten beschikt. Hiemstra is voorzitter van de VVD-afdeling Rijswijk en was tot vorig jaar actief lid van de gezaghebbende partijcommissie Veiligheid en Justitie van de liberalen. Vorig maand stemde de VVD in de Kamer nog tegen het wetsvoorstel van D66 om de wietteelt te reguleren, maar het verkiezingsprogramma van de partij pleit voor “slim reguleren” van de achterdeur van de coffeeshop.

De coalitie opereert onder de radar en zoekt al geruime tijd naar geschikte kweeklocaties om op grote schaal cannabis te verbouwen. Een van die locaties is de koepelgevangenis in Breda, die drie jaar geleden werd gesloten door justitie. Concrete afspraken zijn nog niet gemaakt met het rijksvastgoedbedrijf, dat het monumentale gebouw binnenkort te koop wil aanbieden. Ook kijkt de coalitie naar de leegstaande rechtbank op de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg, waar in 2000 het proces plaatsvond tegen de Libische verdachten van de Lockerbie-aanslag. Beide gebouwen zijn goed te beveiligen.

Verstand van wiet kweken, hebben de deelnemers aan de coalitie niet. Daarom hebben ze contact gezocht met medewerkers van de researchafdeling van de Universiteit Wageningen in Bleiswijk. Daar wordt al geruime tijd met cannabis geëxperimenteerd. Zo doet de universiteit in opdracht van het bedrijfsleven onderzoek naar het gebruik van energiezuinige led verlichting bij de kweek van cannabis. Waren de media twee weken geleden nog hartelijk welkom in de kas om het nieuwe gewas (nedervanille) te bewonderen, de universitaire teelt van nederwiet wordt liever niet aan de grote klok gehangen. Uit berekeningen die de universiteit voor de cannabis-coalitie heeft gemaakt, blijkt volgens Brandpunt dat voor het bevoorraden van 600 coffeeshops een kweekoppervlakte van 23.000 meter nodig is, ongeveer drie voetbalvelden. De universiteit houdt het voor mogelijk om onder ideale omstandigheden zes keer per jaar wiet te oogsten.

Coffeeshopondernemers voelen er niets voor om de teelt van nederwiet straks aan een paar grote kwekers over te laten. ”We zitten niet te wachten op McDonalds wiet,” zegt Nol van Schaik van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem vanavond in Brandpunt. Voorzitter Joachim Helms van de Bond van Cannabisdetaillisten is van mening dat grootschalige kweek ten koste gaat van het gevarieerde aanbod. “We willen allerlei soorten wiet blijven verkopen. Daar heb je veel gespecialiseerde kwekers voor nodig. We zitten niet te wachten op een massaproduct. Als het aanbod wordt beperkt, zullen onze klanten uitwijken naar het zwarte circuit. Dan mislukt de regulering.”

De van oudsher verdeelde coffeeshopbranche is zich nu landelijk aan het organiseren, meldt Brandpunt. Daags nadat de Tweede Kamer had ingestemd met de wietwet, kwamen in het Haagse Korzo theater meer dan 200 eigenaren van coffeeshops bij elkaar om een gezamenlijke strategie te bepalen. De pers werd buiten de deur gehouden. Deelnemers aan die bijeenkomst vertellen in Brandpunt dat de coffeeshops zelf wiet willen kweken of op z’n minst nauw betrokken willen zijn bij de teelt. Ze willen “een plaats aan de onderhandelingstafel”. De jacht op de nederwiet miljoenen is geopend.

Brandpunt, dinsdagavond 14 maart, 20.25 uur NPO 2

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lijkt mij het verstandigst om de aanvoer naar de coffeeshops op coöperatieve wijze te laten plaats vinden.

'Bonafide' grote en kleine kwekers, die in het verleden de nodige klappen van justitie hebben gekregen, kunnen dan met al hun expertise en variateiten aan de coffeeshops leveren.

Daarnaast moet de thuisteelt tegelijkertijd worden geregeld en wel op de manier van bier en wijn oftewel aardappelen en groente.

Je mag zoveel kweken als je wilt maar als je het wil verkopen dan doe je dat middels de Kamer van Koophandel.

Het BTW tarief moet dan 6 % zijn, net als met aardappelen en groente. Hennep is nl. een plant, een kruid.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha doede stop nou maar met het geloven in sprookjes... je ziet nu toch hopelijk wel in waar het hele reguleringsverhaal, waar jullie club zich voor heeft ingezet, op gaat uitlopen:

nu er een wettelijk kader in zicht is, is de groene miljoenenjacht geopend :likken:

 

die vastgoedheren en g4s (dat bedrijf dat miljoenen verdient met private gevangenissen in de us en uk, en bij overheden lobbyt voor het opsluiten van zoveel mogelijk mensen) zijn jullie eeuwig dankbaar!

Edited by Rodja
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Industrialisering zitten we niet op te wachten,al helemaal niet door mensen die er nog geen kaas van hebben gegeten maar wel de middelen hebben.

Klinkt wel alsof de kleine kweker buiten de boot gaat vallen :thumbsdown:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Industrialisering zitten we niet op te wachten,al helemaal niet door mensen die er nog geen kaas van hebben gegeten maar wel de middelen hebben.

Klinkt wel alsof de kleine kweker buiten de boot gaat vallen :thumbsdown:

 

@Collie; gaan we (wat is klein?) buiten de boot vallen? Ja en nee.

 

Zelf denk ik dat "we" weliswaar in de illegale sfeer blijven met nog altijd een highly wanted topproduct waarmee we gemakkelijk de eventueel nieuwe ontstane marktwerking aan kunnen.

NO DOUBT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filmpje 'Doedeledocu' deel 17. Het gaat over de aanloop naar de bodemprocedure die wij tegen de Staat willen aanspannen. Wij gaan dit doen op de manier van Urgenda. Omdat de Staat, i.v.m. het cannabisbeleid nalatig is, ontstaan er allerlei excessen, die een wissel op de samenleving trekken.

Wij gaan dientengevolge eisen dat het verbod opgeheven wordt.

Wij zijn het zat om nog langer van de zeggenschap over onze eigen geest en lichaam te worden beroofd.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh die gaan even zes keer per jaar oogsten? zo zo :icecream:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Lo_Pro : Met kleine kwekers bedoel ik eigenlijk de meesten hier op WF,de grote kwekers zijnde de grote glastuinders of mensen die hele gevangenissen willen kopen.

 

Mensen die onze industrie willen afpakken,en regels hangen aan de sterkte van je wietje enzovoorts.

Terwijl dat scheikundig gezien onzin is,THC is geen gifstof of het nou 15% of 25% sterk is.(Whiskey of andere alcohol-destillaten zouden dan ook zo bekeken moeten worden)

Je word toch nooit stoneder dan helemaal stoned.

 

 

Gewoon het Colorado wetsmodel proberen na te streven hebben we meer aan denk ik persoonlijk.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lijkt mij het verstandigst om de aanvoer naar de coffeeshops op coöperatieve wijze te laten plaats vinden.

'Bonafide' grote en kleine kwekers, die in het verleden de nodige klappen van justitie hebben gekregen, kunnen dan met al hun expertise en variateiten aan de coffeeshops leveren.

Daarnaast moet de thuisteelt tegelijkertijd worden geregeld en wel op de manier van bier en wijn oftewel aardappelen en groente.

Je mag zoveel kweken als je wilt maar als je het wil verkopen dan doe je dat middels de Kamer van Koophandel.

Het BTW tarief moet dan 6 % zijn, net als met aardappelen en groente. Hennep is nl. een plant, een kruid.

Jij weet ook wel hoe ze bij het hof over kwekers zo als ons denken. Nu de politiek nog.

Edited by Johnny_Sack
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik en vele andere staan ook al in de startblokken.

 

Al dan niet met miljoenen om erin te pompen. Zou toch te gek zijn als wij niet mee kunnen doen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

“Only Slightly Less Awful”

 

Au, au, au....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik en vele andere staan ook al in de startblokken.

 

Al dan niet met miljoenen om erin te pompen. Zou toch te gek zijn als wij niet mee kunnen doen

 

We staan in de "startblokken"...

NOU EN OF staan we weer eens in de "start"blokken.

 

"We" blijven echt ongetwijfeld meedoen.

Weliswaar niet of nooit legitiem, maar we blijven er echt beslist toe doen...

Dit lijdt geen enkele twijfel from my point of view...

 

Betrokken lezers met info en/of vragen cq twijfels mogen me PM'n.

 

Afzender; kleine broodjongen (halfje bruin aub bakker) met de grootste sympathie voor de liefhebbende thuiskweker.

Vandaar zeer aktief op dit forum.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meest waarschijnlijke nieuwe kabinet: VVD (33) -CDA (19) -D66 (19) -CU (5) :whistle:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor al jouw bijdrages Konopi.

Ben je simpelweg globaal betrokken/geinformeerd of heb jij nog iets anders met de Ustated Nights of America?

PM if you like.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet vandaag de dag iets verder kijken dan de huidige nieuwsbronnen.In de VS wordt het spannend ivm Jeff Sessions & hier gaat het spannend wie nu precies samen een kabinet gaat vormen.Van hierboven is ook nog maar de vraag of het gaat worden, want het is niet te hopen dst je weer een gristelijke minister voor kinderzaken krijgt die het wel top vindt om in het kinderdossier te gaan vermelden wat de haarkleur tussen de benen is van de opgroeiende kindertjes.We hadden voorheen ook zo malloot of we krijgen een CDA minister voor volksgezondheid die de truffels ook maar gelijk op lijst 1 gaat zetten.Tsjee zie de zwarte handel nu al helemaal opbloeien :likken: :likken: :likken:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De broodkwekers zijn gered

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make the black market great again gaat de slogan worden voor de komende 4 jaar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...