Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

alkaline

Canna-Snickers Lacto&gluten Vrij

Recommended Posts

Goedemiddag WF-ers,

 

Nu er steeds meer en meer mensen constateren dat ze één of andere allergie of intolerantie hebben maar toch graag een edible verorberen, zou ik dit graag met jullie delen.

 

Hier het receptje voor gluten en lactose vrije canna-snickers + instructiefilm in de link (onderaan)

 

(Foto is niet mijn eigendom zie link onderaan)

 

food_foto_eva-18.jpg?itok=QHJ4hKnc

 

Als eerste ik ga het recept voor wiet-kokosolie niet meer delen er staan er al genoeg op het forum en elders ;)

 

Ingrediënten

 

voor het notenmengsel

 

75 g cashewnoten

60 g amandelpoeder

1 el agavesiroop of honing

2 el cannabis kokosolie (gesmolten werkt makkelijker)

1 snuif zeezout

1 vanillestok (Eventueel concentraat)

 

voor het dadelmengsel

 

240 g dadels (Medjoul)

120 g pindakaas

6 el water van de dadels

1 snuifje fleur de sel

4 el canna-kokosolie (gesmolten)

 

voor de chocoladelaag

 

160 ml canna-kokosolie (gesmolten)

50 g cacaopoeder (raw, ongezoet)

45 g ahornsiroop

 

eventueel extra pindanoten (grofgehakt) voor aftewerken voor je ze in de chocoladelaag dipt

 

Bereiding

 

Voor het notenmengsel:

Smelt de kokosolie in een oven op 30°C. Snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap het merg eruit en doe in een cutter.

 

Voeg de cashewnoten, snuifje zeezout en amandelpoeder toe. Cutter fijn.

Voeg nu, agave (of honing) en de gesmolten kokosolie bij de cutter en mix nog eens fijn.

 

Neem een ovenschaal of brooddoos. Leg er een velletje bakpapier in.

Stort het mengsel er in.

Druk goed aan.

Laat 20 à 30 minuten opstijven in de koelkast.

 

Voor het dadelmengsel:

Week de dadels ondertussen 10 à 15 minuten in water.

Haal ze er nadien uit en hou het water bij.

Doe de dadels (ontpit), pindakaas, zout, kokosolie en een paar eetlepels van het dadelvocht in de cutter.

Mix tot een gladde massa.

Niet glad genoeg? Voeg dan wat extra water (waar de dadels ingeweekt hebben) toe.

 

Giet uit op het mengsel dat in de koelkast staat.

 

Laat 2 uur opstijven in de diepvries.

 

Chocolade laag:

 

Warm de kokosolie op en smelt.

Voeg het cacaopoeder en ahornsiroop toe. Roer goed onder elkaar.

Haal de opgesteven koek uit de diepvries en ontvorm. Snij in dunne repen.

 

Haal de repen één voor één door het chocolademengsel. Leg ze op bakpapier. Eventueel kun je er nu wat geroosterde en grofgehakte pindanoten overstrooien.

 

Laat nog even opstijven in de koelkast.

 

En laat het smaken!

 

Link:

http://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/homemade-snickers

Edited by alkaline
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grootste probleem met edibles vind ik altijd de dosering. Er zit gauw te veel THC in.

 

Edit: Verder ziet het er smakelijk uit!

Edited by Aquar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je wel een punt Aquar,

Voor de mensen die dit willen maken, maak er fun-size repen van! ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...