Ga naar inhoud


Hulp Bij Bepalen Voedingstekort/teveel


33 replies to this topic

#21 Smeagul

  Hang hier wat rond lid

 • Members
 • Pip
 • 64 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 20:07

dankjewel cave dave voor je advies ik ga dat advies van jou op volgen!!

poldergrower wil je echt een reactie ??? er gaat bij mij bijna nooit wat fout dit zal 1 van de 2 keren zijn dat ik een oogst ga voelen qua opbrengst en ja 8 weken bloei amnesie dat is de gene die ik verbouw en 1 keer water vergeten vanwege een miscommunicatie met mijn partner in crime doet niet af van de kwaliteiten die ik bezit !

ik bezit geen encyclopedie foutoplossing voor dummies omdat ik nooit heb hoeven zoeken naar oplossingen

#22 Smeagul

  Hang hier wat rond lid

 • Members
 • Pip
 • 64 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 20:16

Cave dave bedoel je met het herhalen van die ec 1.5 drainage 1 week elke dag of 2 keer en na een week kijken hoe ze er bij staan ?

#23 Smeagul

  Hang hier wat rond lid

 • Members
 • Pip
 • 64 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 20:26

Ik heb trouwens het idee dat de 123 voeding van woma na een tijd zijn kracht verliest de structuur van de poedervorm begind kristal vorming te worden net zoals wanneer suiker te lang in een vochtige ruimte staat.. Voorheen waren 3 grote eetlepels voldoende om een vat van 100 liter op een goede ec hoogte te krijgen nu wordt dat steeds meer lepels zou het zo kunnen zijn dat daar misschien de fout kan zitten van mijn plant problemen..? Iemand daar ervaring mee ? Ik vraag dit omdat dat mij opviel en dat ook samenging met de problematiek.. Ik probeer het probleem in alles te vinden en de voeding zou ook het probleem kunnen veroorzaken vooral omdat ik de aarde nieuw had aangeschaft toen dit probleem voor de eerste x opkwam

#24 CaveDave

  Kierewiet

 • Full member
 • Pip Pip Pip
 • 993 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 20:41

@Smeagul, ik baseer dit alleen maar op de waardes die je nu opgeeft en het feit dat je echt (volgens mij) verkeerd zit met je voedingswaardes en de Ph die je opgeeft. Je Ph zit veel te laag voor een kweek op aarde. Zover ik weet regelen de speciaal op aarde geselecteerde voeding je Ph al bijna automatisch en heeft het geen zin om extra afgezuurd water te gebruiken behalve als de Ph van het waterleidingbedrijf boven de 8 uitkomt. Plagron Terra bijv. verlaagd kraanwater van ph 7,4 naar 6,5 zonder af te zuren. De aarde zorgt ook voor een buffer hiervoor, vandaar mijn advies om te spoelen en de opgebouwde grondkwaliteit terug te brengen naar een niveau dat je zelf wilt hebben. Maar nogmaals, ik ben een beginnende kweker en mijn advies is zeker niet heilig en puur gebaseerd op de kennis die ik onder andere hier op het forum heb opgedaan. Dat ze nogal sceptisch zijn over je afbloeitijd van een amnees kan ik wel begrijpen. Mijn amnees autoflowers bloeiden al zeker 9 weken voor de oogst. dus dan is 8 weken voor een fem wel erg kort.
http://www.wietforum...r-180-watt-led/
Klaar, 2x Amensia Haze en 2x White Widow 100,7 gram
http://www.wietforum...ox/page__st__20
Klaar, Red Poison Auto's 78,5 gram
http://www.wietforum...-c-collie-weed/
Klaar, 4x Pineapple Express 105,2 gram
http://www.wietforum...zijn-discolamp/
Klaar, 3x Superskunk Auto/1x White Haze Auto


100x100x200 cm
2x 200 watt GPled COB

#25 alkaline

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1087 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 21:38

Zoals ik eerder heb vermeld is het lang geleden dat je je metertje hebt gecalibreerd? En zou die potten toch vocht vrij, donker, en op een frisse plek weg zetten 10-15°
of heb je toevalig met het schepje in je water geroerd dan terug in de pot ligge scheppen?

Deze post is bewerkt door alkaline: 09 november 2016 - 21:42


#26 Smeagul

  Hang hier wat rond lid

 • Members
 • Pip
 • 64 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 21:44

@Cave dave maar dan alsnog bedankt voor je inbreng soms denkt men de oplossing te weten maar dan willen ze een confirm van andere krijgen dus bedankt gab ! En ik gebruik de amnesia zaden van greenlabel seeds waarvan ik zelf mijn stekken snijd deze hebben een bloeitijd tot 65 dagen bij mij gaat altijd het licht een paar dagen eerder uit dit omdat ik de oliën wil behouden en zo min mogelijk verbrand wil zien ik verroer mijn toppen zo min mogelijk en knip ze vanuit de pot bladkaal en hang ze in z'n geheel op en droog ze heel gelijkelijk ik weet echt wel waarover ik praat ik kan dan wel niet de duurdere woorden of de juiste benamingen maar weet wel hoe ik mijn wietje lekker krijg

#27 Smeagul

  Hang hier wat rond lid

 • Members
 • Pip
 • 64 Posts:

Gepost 09 november 2016 - 21:51

Potten staan droog en vochtvrij met een deksel erop en in een plastic kist met weer een deksel en elke keer wanneer ik voeding schep gebeurt dit met een droog maat bekertje, metertje ijk ik elke 2 weken dat is vaste prik ik heb 2 van de zelfde merk ec meters die beide de zelfde meting aangeven na elke keer geijkt te zijn

#28 Ponix

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1002 Posts:

Gepost 10 november 2016 - 09:34

Quote

ijn bladeren vergelen geleidelijk vanuit de onderkant van de plant geel heb ik nou te veel voeding of te weinig voeding in mijn aarde zitten

Te weinig.
medisch gebruikert

#29 lostchild

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 10201 Posts:

Gepost 10 november 2016 - 10:37

Sry hoor ff een opmerking aangaande "EC bepaling in een pot met aarde"
ONMOGELIJK zonder een goede grondprobe in de pot met een goede meter eraan gekoppeld.
En dan hebben we het niet over een PH/EC prikker die je bij tuincentrum kunt scoren.

Als je een nieuw bekertje aarde pakt en 'meet' krijg je weer andere waarden en hierop dan gaan acteren.. ach ja dat doe je alleen maar als je
klakkeloos opvolgt wat men bij de GS aan het gissen is wat mogelijk zou zijn.

Spoelen met juiste EC waarden tot aan drain gelijk aan wat erin gaat of minder verzuip je je planten mee en bezorg je ze nog meer stress.
Spoelen op aarde wil namelijk niet ivm de buffer, spoelen is iets voor hydro kweken.

Voordat je volgende keer als je terugkomt van een 'kenner' diens advies op gaat volgen misschien 1st ff op WF een topic?
Ben je veel sneller wijzer :icecream:

Deze post is bewerkt door lostchild: 10 november 2016 - 10:39

Medicinaal wiet gebruiker en kweker van eigen medicijn.
Na de waarheid is er geen fantasie meer te leven

#30 JohnnyFlash

  microHIDbioTLOsadhu

 • Full member
 • Pip Pip Pip
 • 320 Posts:

Gepost 10 november 2016 - 10:38

Smea, wil je alsjeblieft korte zinnen schrijven? Met hoofdletters en punten. Dank.

Gele bladeren laag aan de plant. Rode tak aan het blad. Stikstof. Vloeibaar toevoegen tot halverwege bloei.
Ook wat opgekrulde tips (of verbrandt?). Magnesium. Epsom zout, dolomiet kalk. Denk eraan dat Ca en Mg in balans moeten zijn.

Gele bladeren kunnen duiden op:
Te lage luchtvochtigheid, te veel water, lucht te koud, te weinig voeding, potten volgegroeid met wortels, Ph probleem (vermoedelijk te laag), te hard water (waarschijnlijk niet), te weinig Ca (grond verzuurt).

Amnesia origineel hoge EC en veel licht. Maar Green Label zegt lage/normale EC. Vind er ook wat strek in zitten, ik dacht dat je ervaren was? Je bent het einde nabij schrijf je. Dan moet je ze gewoon omhakken van met 9 weken bloei kom je er niet, normaal gesproken al optimistisch, nu na deze vertragingen al helemaal. Meerdere goede replies gekregen dus nu een beslissing nemen. Omhakken & aarde onderzoeken & vervangen OF doorgaan - aarde fliiiink spoelen. En de volgende keer niet experimenteren maar de standaard procedure volgen en je planten leren lezen. Succes ouwe.

"Maar aan al het gedierte der aarde, en aan al het gevogelte des hemels, en aan al het kruipende gedierte op de aarde, waarin een levende ziel is, heb Ik al het groene kruid tot spijze gegeven. En het was alzo."


#31 lostchild

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 10201 Posts:

Gepost 11 november 2016 - 09:08

Bekijk Post JohnnyFlash, op 10 november 2016 - 10:38 , zei:

aarde fliiiink spoelen. En de volgende keer niet experimenteren maar de standaard procedure volgen en je planten leren lezen

:head_hurts_kr:

Hou nou toch eens een keer op met 'je moet je aarde spoelen' adviezen.

Grote oorzaak van zijn problemen is nu juist dit "spoelen".

Spoelen bestaat niet op aarde, je medium er zwaar mee verneuken wel :blink:

Spoelen op aarde is alleen water geven of een heel lage concentratie voeding, niet liters water door de pot heen gaan lopen gieten je aarde met elke druppel meer verarmend :thumbsdown:

Deze post is bewerkt door lostchild: 11 november 2016 - 16:19

Medicinaal wiet gebruiker en kweker van eigen medicijn.
Na de waarheid is er geen fantasie meer te leven

#32 Poldergrower

  Complete Organics - Organic all the way!

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3221 Posts:

Gepost 11 november 2016 - 09:32

idd aarde moet je niet spoelen....??

Met aarde zorg je voor een uitgebalanceerd bodemleven wat trouwens heel makkelijk te realiseren is door wat mycorizzha door je aarde te doen.
Eventueel wat vaste voedingsstoffen erdoor mengen in poedervorm of tablet en de eerste weken water naar behoefte om te zorgen dat de waterhuishouding op orde is en er balans ontstaat.
Minimaal 10/14 dagen voorgroei voor een goed bodemleven en een sterke aanzet voor plant of clone.
De eerste 3 weken 12/12 alleen water en bacto's naar behoefte en eventueel wat Kalong grow.
Daarna langzaam de Kalong bloom gebruiken naar de behoefte van de plant, eventueel een kleine hoeveelheid K2 Boost gebruiken maar dit is niet bij uitstek nodig.
Eventueel kun je ook nog wat rietsuiker mellasse gebruiken om wat extra suikers in de bodem te krijgen, carbo hydrates gaat alles en iedereen hard van....gooi dat maar s een beetje bij je hydro kweek lol.

Poldergrower
NAW Seeds
3 soorten Amnesia
KillerQueen F6
Uberkush
S5 Scrog in Smart Pots
Killing Fields x Blue Hammer
Afghaan x Sannie's Jack
Hericules op Docpito van Peter Pompemopski a.k.a. Poldergrower ;-)
White Rhino, Ceres Skunk en Double Fun - Test 2 Humboldt Nutrients
Blue Hammer - Test 1 Humboldt Nutrients

Outdoor 2017
Outdoor 2016
Outdoor 2013
Outdoor 2012
Outdoor 2011
Outdoor 2010

#33 JohnnyFlash

  microHIDbioTLOsadhu

 • Full member
 • Pip Pip Pip
 • 320 Posts:

Gepost 11 november 2016 - 09:37

Mee eens Lostchild. Maar als hij een hoge EC, lage PH en waarschijnlijk zouten heeft laten vormen, biedt kraantjeswater toch uitkomst? Liever de boel goed mengen en bemesten + bacto's + schimmels. Maar dat lukt niet als die plant er in staat.

Ah zie BG gereageerd. Ook helemaal mee eens. Ik werk met twee 35L bakken die om de 3 mnd afgewisselt worden. De bak die in rust staat is gemengd, bemest en bodemleven aan toegevoegd. Is na 3 mnd helemaal lekker. Maar hij zit met die plant. En heeft nog n ruime maand te gaan.

Alles heeft een gevolg. Spoelen ook. Is dat niet gewenst in deze situatie om snelle verbetering te krijgen?

"Maar aan al het gedierte der aarde, en aan al het gevogelte des hemels, en aan al het kruipende gedierte op de aarde, waarin een levende ziel is, heb Ik al het groene kruid tot spijze gegeven. En het was alzo."


#34 lostchild

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 10201 Posts:

Gepost 11 november 2016 - 16:25

Oplossing hier?
Ik (en dat ben ikke dus) verkruimel een 2tal buffertabs bovenop de pot en "spoel' dat in.
Daarnaast houdt ik goed in de gaten of ik mijn planten niet teveel/danwel te weinig water geef als ik deze maatregel toe pas omdat ik anders alsnog rare dingen kan krijgen.
Door die tabs kan ik nooit teveel/te weinig van dit of dat geven wat ik met flesvoeding wel kan doen.

Ph regelen?
Doen we niet aan als we kraanwater gebruiken, vreet aan de calciumbuffer vh medium en calcium zit in de meeste voeding al zo weinig, beter aanvullen door niks aan je water te doen (mits dit niet hoger is dan ph 8) dan achteraf toe te voegen.

Voordat je dit soort problemen krijgt heb je al een aantal signalen gehad en hierop onvoldoende geanticipeerd (wat heel wat anders is als symptoombestrijding) waardoor je later in de bloei echt met de gebakken peren komt te zitten.

Lesje leren voor de volgende ronde en mits je weet wat je doet (zoals ik hier met de s5) aan jezelf bewijzen dat je niet terug de schoolbanken in hoeft :jump:
Al maak je dezelfde fout vast nog een keer, deze sukkel wel in ieder geval en daar leert ie weer van:
nieuwe ronde, nieuw soortje, nieuwe kansen zoals afgelopen ronde weer met de Shiva van Escobar, die wil echt niets eten waar de s5 max schema aankan (wordt de wiet niet lekkerder van overigens) en eenmaal overvoedt is water geven een drama :doctor:

Aarde preparen: ik had het niet zo op de paddo's die ik dan kon plukken maar het is wel ok vd planten ipv proberen via de flessen van alles uit te halen.
Goed medium is de basis 3/4 van je kweek en hergebruiken of 'spoelen' kan je eigenlijk pas als je een beetje door hebt hoe aarde nu werkt als medium voor je planten.

Wil je nu toch spoelen met planten die op het medium groeien ga dan op een inert medium kweken wat je met spoelen niet kan verneuken.

Euh..
Ik 'spoelde' soms wel (alleen water zonder flesvoeding) maar dan had ik wel een dosis Calgel aan het water toegevoegd zodat de calcium op peil bleef want calcium is vanaf week 4 - 8 keihard nodig: de toppen dikken een stuk minder aan op schrale grondjes :search:

Deze post is bewerkt door lostchild: 11 november 2016 - 16:41

Medicinaal wiet gebruiker en kweker van eigen medicijn.
Na de waarheid is er geen fantasie meer te leven