Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
alkaline

800 Plantjes In Failliet Bordeel Be

Recommended Posts

http://m.hln.be/regio/nieuws-uit-nijlen/800-plantjes-in-failliet-bordeel-a2834429/

 

NIJLEN NEDERLANDERS RISKEREN 18 MAANDEN TOT 2 JAAR CEL VOOR CANNABISTEELT

Vier Nederlanders tussen de 20 en 39 jaar oud stonden gisteren terecht voor hun deelname aan een grote cannabisplantage. Opmerkelijk is dat die aangetroffen is in een voormalig bordeel 'Den Nijl' aan de Bouwelsesteenweg. Dat staat al enkele jaren leeg. De vier ontkenden hun betrokkenheid niet, maar minimaliseerden hun rol: "We waren enkel knippers."

 

De vier zijn gearresteerd op 2 mei tijdens een huiszoeking. Twee mannen lagen te slapen in een slaapkamer, de twee anderen verscholen zich op zolder. De huiszoeking kwam er nadat buren opmerkten dat in het oude bordeel opnieuw activiteit was, terwijl het gebouw sinds het faillissement in 2010 leeg stond.

 

Bij een controle van de politie was al een duidelijke cannabisgeur waargenomen, bij de inval zijn meer dan achthonderd plantjes aangetroffen. "De planten waren verdeeld over twee plantages. De ene was net geoogst, de ander was oogstrijp", zei openbaar aanklager Ken Van Hoogenbemt. De plantages waren verder professioneel opgebouwd en de elektriciteit hebben de telers voor de meter afgetapt.

 

De vier Nederlanders zijn ter plaatse in de boeien geslagen en verhoord. Op de gsm van enkele beklaagden zijn bezwarende elementen gevonden, zoals foto's van plantages in opbouw, notities over hoe een plantage moet worden opgebouwd en berichten over de verkoop van 600 gram cannabis.

 

 

Na één dag in de boeien

 

De vier beklaagden werkten meteen mee met het onderzoek en gingen voor de onderzoeksrechter over tot bekentenissen. Ook gisteren hebben zij alle feiten toegeven. "Mijn cliënt werd geronseld als 'knipper' (om de blaadjes van de planten te knippen, red.) en om de plantage te onderhouden. Bovendien was hij pas zondagavond aangekomen en is hij op maandagochtend al in de boeien geslagen", klonk het bij advocaat Saïd Aboulakil. Hij verdedigde Abdikarim A.M. (29).

 

 

150 euro per dag

 

De 29-jarige beklaagde wees verder - net zoals Mostapha B. (39) en de 27-jarige Fouad B. - naar Mourad B. (20) als ronselaar. "Hij werd verleid door het geld", gaf meester Aboulakil nog mee. "Mijn cliënt heeft geen familie in Nederland en geen job. Hij heeft verder een daklozenuitkering van 600 euro per maand en zou in ruil voor het knipwerk op de plantage 150 euro per dag gaan verdienen. Is het een geldig excuus? Nee, maar in zijn situatie wel verleidelijk." De aanklager vorderde tegen de Abdikarim A.M., Mostapha B. en Fouad B. gisteren effectieve celstraffen van achttien maanden en geldboetes tot 6.000 euro. Hun raadslieden stelden daarentegen straffen met uitstel voor. De advocaat van Mostapha B. verduidelijkt: "Een effectieve straf zou een gezondheidsrisico inhouden. Mijn cliënt heeft zware epilepsie en kreeg sinds zijn arrestatie aanvallen in de gevangenis." De vermeende ronselaar van de drie beklaagden riskeert dan weer twee jaar cel en een geldboete. Ook zijn raadsvrouw vroeg een straf met uitstel. "Het was een accident de parcours", klonk het. Zelf vertelde hij de rechter dat hij het liefst van al zo snel mogelijk opnieuw bij zijn moeder wilde zijn en zijn leven opnieuw op de rails wil zetten.

 

 

Bang voor represailles

 

De echte verantwoordelijken achter de cannabisplantage zijn nog niet geïdentificeerd. Die bleven naar eigen zeggen buiten schot omdat de vier beklaagden hun identiteit niet wilden bekend maken. "Uit vrees voor repressailles", luidde het tot slot. De rechter nam de zaak in beraad, volgende week al maakt de rechter zijn vonnis bekend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

staan er eindelijk schone dames zonder hiv in, moeten ze weer uit :whistle:

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol @ Huff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch even het artikel met de straf uitspraak posten.

 

De rechter in Mechelen heeft vier Nederlanders schuldig bevonden aan deelname aan een grote cannabisplantage in Nijlen. Die werd op 2 mei 2016 ontdekt in voormalig bordeel De Nijl langs de Bouwelsesteenweg.

 

Over twee plantages werden in totaal ruim 800 plantjes in de woonst ontdekt. De vier Nederlanders werden ter plaatse gearresteerd door de politie en werden voor de onderzoeksrechter gebracht. De vier ontkenden hun rol niet maar minimaliseerde wel. "We zijn enkel knippers", luidde het vorige week tijdens het proces. Hun raadsmannen vroegen aan de rechter om rekening te houden met hun beweegredenen. "Mijn cliënt was dakloos, had geen uitkering en er werd geld beloofd in ruil voor het werk op de plantage. Hij werd verleid door het geld. Een geldig excuus? Nee, maar in zijn situatie wel verleidelijk", aldus advocaat Saïd Aboulakil.

 

 

Geldboetes

 

De rechter legde drie van de vier mannen een celstraf van vijftien maanden met uitstel op. De vierde, die aangeduid werd als ronselaar van de knippers, kreeg achttien maanden cel met uitstel. Tot slot koppelde de rechter nog geldboetes van 6.000 euro waarvan enkel 1.500 euro effectief aan de celstraffen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...