Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
chalawan

Buitenkweek Royal Creamatic En White Dwarf

Recommended Posts

Beste leden,

 

Ik ben vrij nieuw in het wiet kweek wereldje en ben begin mei begonnen met het kweken van autoflowers.

 

Na het doorspitten van verschillende sites toch uiteindelijk besloten hier lid te worden aangezien dit gewoon het beste forum was wat ik kon vinden.

 

In mei 2016 ben ik begonnen met mijn eerste kweekje autflowers. Het waren er toen twee:

- 1 * Royal Creamatic

- 1 * White Dwarf (gratis zaadje van wieetzaadjes.nl)

 

De opstelling die ik destijds heb gebruikt was de volgende:

- 15 liter potten

- Plagron Batmix

- Plagron terra bloom

- tomaten kweektent voor beschutting gestabiliseerd met stoeptegels

- regenwater

- planten staan ongeveer 8-9 uur op het zuiden

 

Deze planten zijn reeds geoogst. Planten zijn allebei ongeveer een meter geworden. Helaas is de Royal Creamatic onderweg deels gesneuveld (met uitzondering van wat zijtakken) omdat ik in het begin stadium van de bloei op vakantie ging, en een vriend van me vergeten was de tomaten kweektent te beluchten op een warme dag. Ik denk dat er nog steeds zo'n 10 gram gedroogd af is gekomen. De oogst van White Dwarf was ruim voldoende maar was niet helemaal tevreden over de dichtheid van de toppen. Uiteindelijk was de opbrengst van deze plant zo'n 20 gr gedroogd. Ik vond dit gezien het dramatische weer (juni en begin juli) gedurende de bloeiperiode nog best veel. Helaas heb je de zon buiten niet in de hand :) Van de twee wietjes was overigens de Royal Creamatic echt het lekkerste om te roken met een beetje kruidig aroma, het deed me ook een beetje denken aan Haze. De white dwarf was vrij scherp naar mijn mening.

 

Na mijn vakantie heb ik eind juni nog 3 Royal Creamatic Autos ontkiemt, deze keer met een iets andere opstelling. Dit met het oog op iets actiever kweken/ voeden op een ander soort substraat. Mijn vorige substraat was namelijk Batmix en heeft alleen een beetje bloeimest nodig. Misschien kan ik met deze opstelling mijn resultaat verbeteren van ruim voldoende naar goed ;) de Opstelling sinds een maand:

 

- 15 liter potten

- Tomaten kweektent voor beschutting gestabiliseerd met stoeptegels

- Plagron Grow Mix

- Plagron Terra Grow

- Plagron Terra Bloom

- Plagron Green sensation

- regenwater

- planten staat ongeveer 8 uur op het zuiden

 

Van de drie ontkiemde planten heeft één plant moeite gehad met groeien omdat de top waaruit nieuwe blaadjes ontstaan op een rare manier waren samen gegroeid waardoor er geen nieuwe bladeren konden worden aangemaakt. De plant heeft dit zelf opgelost door uit de stam een nieuw groeipunt aan te maken en groeit nu gestaag. Wat me wel opvalt is dat deze plant een stuk kleiner is gebleven dan de andere twee. De andere planten zijn nu namelijk al aan hun zesde groeilaag toe terwijl "het kneusje" pas aan zijn vierde laag toe is. Waarschijnlijk wordt ze niet zo mooi als haar zussen maar ik hoop dat dit nog bijtrekt.

 

Omdat Plagron adviseert na ongeveer drie weken te beginnen met bijvoeden (op Grow Mix) ben ik daar tevens mee gestart. Ik ben begonnen met de halve dosis van 2.5 ML per liter en zal dit de komende twee weken telkens iets verhogen totdat er duidelijke bloeisporen zijn. Het plan is om daarna te gaan beginnen met een mix van Terra Bloom en Green Sensation. Ik heb overigens de autoflower na ontkieming direct in de grote pot gezet met een beetje stek aarde zodat ze niet overvoed raken en de groei stagneert.

 

 

Waar ik erg benieuwd naar ben is naar Plagron Green Sensation. Ik heb hier positieve verhalen over gehoord als booster voor je topppen en kan eigenlijk niet wachten :) Maar zoals iedereen weet is GEDULD misschien wel het halve werk :)

 

Foto's volgen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...