Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doede

Artikel Nrc Handelsblad

Recommended Posts

Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad op Woensdag, 27 juli 2016, pagina 2 - 3

 

Vechten tegen cannabisteelt is volkomen vruchteloos

Zit u in geldnood, heeft u een schuur te huur of een zolder leeg? De wietsector weet u te vinden. Burgers gaan erin mee omdat de wettelijke norm maatschappelijk niet meer wordt gedragen. ‘Cannabis = slecht’, wie gelooft dat nog? Een product dat je wettelijk mag kopen en gebruiken, maar niet mag telen en verhandelen? Het overtuigt niemand. Hele volksstammen laten zich zo rekruteren.

 

Talloze ambtenaren zijn vruchteloos in de weer om de cannabisgolf te stelpen. Het kost honderden miljoenen en het slaat nergens op.

 

Intussen tast deze bedrijfstak de samenleving op allerlei gebieden aan. Recent publiceerde de krant een reportage-drieluik. Op nrc.nl is de oogst aan cannabisstukken van een jaar gebundeld. De cannabisteelt kan tot de journalistiek best beschreven schandalen worden gerekend. Dat politiek overigens muurvast zit: de verantwoordelijken kijken weg. Of ze weten het niet.

 

Het gezag schat dat er 60 criminele groepen zijn met een omzet tot €884 miljoen. Dagelijks rolt de politie zestien kwekerijen op; vorig jaar goed voor tien hectare hennep. Dat gebeurt inmiddels routinematig. De strafrechtketen raakt verstopt, wat resulteert in lagere straffen en groeiende scepsis, onder meer bij de strafrechters, die het vervolgingsbeleid steeds vaker matigen.

 

Wietzolders zijn zo de pekelzonde van de volkswijk of de noodoplossing van de marginale ondernemer. Een quick-fix, met lage pakkans en hoge opbrengst. Het is vechten tegen de bierkaai, aldus de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in een recent rapport waarin een ‘cannabiswet’ werd voorgesteld.

 

Die moet teelt en verkoop aan vergunninghouders toestaan, zodat er naast verkoop ook een legitieme productie kan ontstaan. Minister Van der Steur (justitie, VVD) verwees het meteen naar de prullenbak. Cannabis is het kwaad en dus blijft het dweilen met de kraan open, met dank aan Rutte II.

 

De prijs daarvoor is veel te hoog. De cannabisbranche corrumpeert ook de dienstensector. Onlangs berichtte het NOS-journaal over tientallen verdachte autobedrijven in Tilburg die geprepareerde auto’s verhuren. Er vinden in de sector regelmatig liquidaties plaats. De onderwereld infiltreert behalve in gemeentebesturen ook al in politieregio’s; de twee affaires met een ‘mol’ die het milieu tipte, wortelen beide in het drugscircuit. Onroerend goed, notariaat, advocatuur, accountants; er worden honderden miljoenen witgewassen met deskundige hulp.

 

Veel ernstiger nog is dat wietteelt vooral ‘kwetsbare mensen’ aantrekt, aldus het VNG rapport. Burgers met een zwakke achtergrond worden het slachtoffer; wie gepakt wordt, wordt ook geplukt en verliest vaak zijn woonruimte. Het middel wordt erger dan de kwaal.

 

Moet deze kwestie echt wachten op verkiezingen en een nieuw regeerakkoord? Kabinet, begin een dialoog. Laat pilots toe, streef naar nieuw beleid en zet de deur eens op een kier.

 

Intussen begint de strijd tegen cannabis erger te worden dan de kwaal

...........................................................

 

De kwaal is een repressieve overheid met bagger tussen de oren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het opiumwetje waaronder cannabis valt is uit deze tijd,we leven niet meer in de christelijke middeleeuwen maar in 2016.

Het is tijd dat de democratie waarvoor wij gekozen hebben,de boel afmaakt.

 

Het is gewoon laf dat mensen hun geloofsovertuiging betrekken bij politiek(CDA),terwijl ze niet eens weten WAT cannabis nou eigenlijk is.

En de rest v/d regering laten afspreken dat er in DIT kabinet niet meer over legalisering gesproken word,laat staan regels/wetten veranderen.

Laffe actie van laffe schapen,altijd bang voor het onbekende i.p.v. onderzoek doen en de waarheden kennen.

 

Als een moslim partij(no offense) vanuit geloofsovertuiging wetten wil veranderen,komt iedereen in opstand wedden?

Maar CDA mag dat gewoon natuurlijk,lekker andere mensen je religieuze visie opdwingen,typisch christenen,altijd al op die manier gedaan(kruistochten,heksenverbrandingen,folteren van mensen met eigen gedachtengoed en minderheden)

 

Dus kick geloof uit de politiek,we wonen niet meer in de middeleeuwen.

 

Dan kunnen we legaliseren,en democratie zal uiteindelijk winnen.

 

 

* Ik heb GEEN hekel aan god,wel aan de kerk(en)....

 

Legalisering word tegengehouden door CDA & VVD,doe er wat aan.

Edited by Collie Weed
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

niet zijkuh!!

 

Hoe speel je jezelf in de kijkert bij die ss'ers, nou zo dus door te klagen.

 

Fuck die onzin van mannetjes die een toneelstuk uitvoeren in een apenpak en de dwaze kiezers uitlachen omdat ze hen bij de kladden hebben omdat ze denken dat ze met een vinkje op een waardeloos stuk papier wat te zeggen hebben en zo invloed hebben op de machthebbers, dat heet de druk van de ketel halen en is het meeste effectieve wapen tegen een opstand, manipulatie noemen ze dat.

 

Het word ons al met de paplepel in gegoten maar jullie snappen het niet, zijn jullie verstoppertje en tikkertje soms vergeten? Leren om niet gepakt te worden.. Je mocht ook je klasgenootjes niet verraden ookal vroeg de meester aan je wie het was. Blinde idioten allemaal, maarja maak t ze maar wijs. Slapende honden lekker laten slapen en het liefst nog een klets over hun plaat erbij dat ze nooit meer wakker worden ook maar toe maar!!

 

Dus gewoon muil dicht, draaien en stapelen en laat die slavendrijvers lekker slaaf zijn van hun eigen domme onzin want ze zijn zo achterlijk dat ze zelf niet in de gaten hebben dat ze zelf de grootste slaven zijn omdat ze hele dagen lang iedereen proberen slaaf te houden, terwijl hun wijven worden genaaid omdat ze nooit thuis zijn hahaha :D

 

Nog eentje voor de hardwerkende arbeider, let op..

Als je aan het einde van de maand door je geld heen bent en al je tijd in je werk heb gestoken, dan ben je en je tijd kwijt en je geld kwijt.. Hebben jullie je wel eens afgevraagd wat de FUCK jullie aan het doen zijn??

 

Je tijd omzetten in tasbare vorm (geld) waarna je dit verplicht bent om af te staan, dus je vrijheid word je ontnomen.. maarja slapende honden he, die ouwe hack blijft het proberen om ze wakker te krijgen maar lukt dat?..

 

Hmm, Ik kan niet zeggen tegen de winkelier hier heb je 1 week van mijn leven omdat ik dit eerst moet omzetten naar tastbare vorm omdat ik heg dan pas kan geven, het draaid om tijd jongens! De ss'ers willen onze tijd en ze geven ons waardeloos papier omdat ze natuurlijk zelf willen genieten van hun eige tijd want tijd is immers het enigste wat een mens heeft. De rijken zijn in die zin onsterfelijk want als ik als normale sterveling een miljoen zou hebben staat dat in verhouding tot 1200 jaar arbeit tijd.

Het enigste wat een mens heeft afstaan is dwaas.

 

Ieder mens heeft dezelfde bestemming.. En dat is de kist! Alleen niet iedereen kan in de kar zitten die er naartoe gaat, dus wie trekt de kar? Ik in ieder geval niet....

 

Lang leve het verzet!

Edited by HackTheSystem
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

ach. zolang het verzet weinig mooie wiet produceert

heeft dat ook zijn langste tijd gehad,

 

ik zie zeldzaam weinig mensen met hart en ziel hun product produceren

er komt een hoop bagger op de markt,

dat is jammer,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hack is weer wakker geworden. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

die bagger op de markt komt er omdat de tussenhandel totaal geen verstand heeft van mooie spullen.

 

kweker X met topspul vangt nog altijd dezelfde prijs als henk de kamper met z'n 6,5 weeks verti wiet

 

zelfde verhaal met droog knippen; dat levert geen drol op

10x meer werk, 10x betere geur maar marktprijzen blijven marktprijzen.

 

waarom zou die commerciele kweker z'n best doen als het financieel niet loont?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat de gebruiker wel meer wil betalen, zolang hij dan minder hoeft te betalen voor troep..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

right one Huffie

Wat dacht je van een schoon en eerlijk product voor de consument, Rodja?

er zijn er die dat als (neven) motivatie hebben om tot een mooie oogst te komen.

 

zo te horen heb je echt de verkeerde inkopers,, dat is jammer.

want je hebt zeker gelijk dat dit een wel of niet stimulerende factor is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In feite hoe mooier een product hoe hoger de prijs dus daar klopt t niet maar een punt of twee puntjes minder maken veel idioten niet uit want die roken hun eigen meuk niet tot de laatste dag pompen met pk en spuitrommel waar de spintrag eraan hangt.

 

Mooi product zie je meestal gelijk al aan de kleur, mooie zuivere kleur dat zie je gelijk al. Die donkere teringmeuk moeten ze bij zich houden maar het probleem zit hem er in dat veel kwekers niet weten hoe het moet en daar ga je dus al. Bij punt a gaat het al mis dus aan het einde van het latijn snap je het wel..

 

Proberen kan altijd maar als je met tweedehands troep van jan beunhaas waar al 10x mee gedraaid is ga je geen topoogsten scoren en je dan maarnafvragen waar t aan ligt.

 

Mensen die bezuinigen bij de opstart gaat het al mis mee. Deftig product betekend deftig handelen en als je gierig bent voor een meiertje extra dan alsjeblieft, begin er gewoon niet aan..

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...