Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Wietefras

Buckey Purple (Melvanatics) Stekken Op Omnipotent Voeding Onder 400W Cree Cob Led

Recommended Posts

Ik ben maar weer eens een nieuwe kweek begonnen. Dit keer met de Buckeye Purple van breeder (breedster) Melvanatics. Dit is een Indica dominante hybride op basis van Gorilla Grape x Grand Daddy Purple. Hopelijk gaan deze dames een tent vol mooie paarse bud porn opleveren

 

Volgens de omschrijving zijn het langzame groeiers die 60 dagen voorgroei nodig hebben voor een goede opbrengst. Ik heb er daarom maar twee keer zoveel gezet als ik normaal gesproken doe om de voorgroei nog iets te verkorten.

 

De bloei zou 7 tot 8 weken duren.

 

Als voeding probeer ik deze keer de Omnipotent voedingslijn. Dat is een nieuwe voeding van Omni die ik als test aangeboden kreeg. De voeding zou zelf de pH moeten reguleren en er zitten geen ballastzouten in. Prima voor hydro dus.

 

De basis is een voeding in poedervorm met een NPK van 13-7-21, aangevuld met 5% CaO, 2% MgO en sporenelementen. Voor wat extra fijnregeling tijdens de kweek zijn er twee toevoegingen: Puur stikstof voor in de groei periode en Puur PK poeder voor eenmalig tijdens de bloei.

 

Daarnaast heb ik ook een flesje Plant versterker gekregen. Dit geeft extra silicium waardoor de planten sterkere celwanden krijgen en zo bestendiger worden tegen ziekte en warmte. Nou zal warmte niet zo snel een punt zijn met mijn ledjes, maar gezonde planten willen we natuurlijk allemaal :) Dacht dat silicium ook helpt tegen schimmels dus hopelijk geen toprot in de tent dan.

 

Ik heb in mijn kweektent sinds ik de leds heb wel altijd last van een calciumtekort, dus daar geef ik ze wat extra calciumnitraat voor. Dat kan komen uit bijvoorbeeld een flesje Ca 15 of zelf maken met calciumcarbonaat en dan aanzuren met salpeterzuur. Ik doe het laatste en gebruik daar de zeewierkalk voor die ik ook de vorige ronde gebruikte.

 

Even snel door de altijd wat saaie voorgroei periode heen. Vier weken geleden ben ik met de gewortelde stekken begonnen:

gallery_37858_18685_107105.jpg

 

Ik wortel de stekken in Eazy pluggen. Na het plaatsen in het hydro systeem duurt het dan wel wat langer voordat ze echt los gaan omdat de kleine worteltjes van de stekken eerst een centimeter of 10 door de kleikorrels heen in het water moeten komen. Toen ze dat eenmaal bereikt hadden gingen ze eigenlijk flink hard voor "langzame groeiers":

gallery_37858_18685_21623.jpg

 

Met de GHE FloraNova had ik altijd wat beige wortels omdat die voeding zo bruin van kleur is. Met de Omnipotent voeding blijft het water gewoon helder en zijn de wortels dus ook gewoon netjes wit:

gallery_37858_18685_160602.jpg

 

Foto met de leds erboven. Helaas nog steeds niets bedacht hoe de fan kabeltjes een beetje netjes weg te werken:

gallery_37858_18685_205788.jpg

 

Inmiddels hebben ze 30 dagen voorgroei achter de rug en zit de tent wel flink vol:

gallery_37858_18685_92825.jpg

Het groen verkleurt nogal onder het led licht.

 

Met flits zie je de kleur beter:

gallery_37858_18685_115981.jpg

 

De leds moeten elke dag een stuk omhoog, maar het zijn wel heel compacte struiken gebleven.Deze week gaan ze op 12/12 en dan zullen ze wel wat in de hoogte gaan. Alshet te vol zit dan snoei ik wel weer wat weg.

 

Aangezien ik meer planten wilde zetten zijn het deze keer twee bakken geworden. Om het bijvullen en meten wat te makkelijker te maken heb ik er gisteren een overloop tussen gezet. In de buis zit een T-stuk met de opening naar boven zodat ik daar de meters in kan zetten en het waterniveau kan controleren en aanvullen.

gallery_37858_18685_4971.jpg

 

Achteraan in de rechterbak zit nog een pompje wat het water overpompt naar de linkerbak. Zo blijft er een stroming gaande waardoor de EC en pH in beide bakken gelijk blijft.

 

Deze week gaan ze op 12/12 en dan hopelijk ook snel door naar de paarse buds :icecream:

Edited by Wietefras
  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is dat ik niet echt handig ben met knutselen anders had ik ook een poging gedaan om mijn gavita te vervangen voor cob leds.

 

 

Succes deze draai!

 

PS staan de planten in reveg? Veel 1 en 3 vingerigblad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tentje is al flink vol gekomen zo te zien. Verhuizen deze nog naar je grotere tent ?

 

 

Mooie genetica weer.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prachtog fras! Had hier zelf ook 6 stekjes gehad van de buckeye in de zomer..

 

Zeer benieuwd hoe ze t doen gaan bij je! Had je de moeder van deze dames al zien bloeien?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had je verslag gister doorgelezen, en ik meende inderdaad ook 1 en 3 vingerig blad te zien, ik hoop dat dat geen problemen gaat geven later.

 

Verder staat het er mooi bij.

Waarom schakel je nu pas om naar 12-12, het veld is nu al zo goed als vol toch.

 

Succes weer deze ronde!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah wat mooi, LED lampjes. Effe goed volgen maar. :)

 

Waar verkopen ze deze voeding trouwens, klinkt goed dat zelfregulerende ph systeem.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie kweekje, ziet er georganiseerd uit :)

 

Misschien een ideetje om dunne plastic kabelgootjes te monteren op het frame en daarmee je kabels weg te werken. Bij panelenbouw worden dat soort gootjes ook vaak gebruikt.

 

Succes deze ronde en ik volg :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt allemaal :)

 

@Worm, Dat led armatuur bouwen viel ontzettend mee, maar je moet wel wat schroeven inderdaad.

 

Goed gezien. Ik had zelf ook wel het idee dat ze leken op de reveg stekken die ik een paar kweken geleden geprobeerd had. Al was het toen veel extremer. Die korte extreem vertakte bouw ook. Al hebben ze nu gewoon dikke stelen (dikker dan ik gewend ben) en met dat reveggen waren het allemaal spaghetti slierten.

 

Het gekke is dat het stekken zijn van een moederplant die gewoon in de groei staat (en altijd gestaan heeft). Die moeder heeft wel gewoon 5-vingerig blad, dus er is wel iets raars aan de hand.

 

Aan de andere kant, ze groeien als een dolle de laatste twee weken dus zelfs als ze aan het reveggen waren zouden ze er nu wel doorheen moeten zijn lijkt me.

 

Ze hebben wel een zware tijd gehad, omdat ik mijn kweekruimte moest ontruimen en de hele boel opgeslagen is geweest inclusief de bak met stekken. Wellicht dat er in die tijd een keer iets mis gegaan is met de verlichting, maar ik had er toen geen datalogger op.

 

 

@Crimson Fart, In deze tent blijven ze staan. Is een vierkante meter oppevlak. Probleem is dat ze niet echt de hoogte in gaan en ik het hele oppervlak nog niet echt kon vol buigen.

 

Als het te vol wordt dan snoei ik er wel weer wat uit.

 

@Ozzoes, Ik heb de moeder van mijn moeder niet zien bloeien nee. Wel zaadjes ervan zien bloeien en die waren mooi paars.

 

Hopelijk mijn stekken dus ook :)

 

@bosrand, Ja het is raar. Soms dan denk ik dat ze aan het reveggen zijn en dan later kan ik het me haast niet voorstellen.

 

Die bakken zijn iets van 50cm diep, dus als die vol staan dan is de tent eigenlijk pas half vol. Ze zijn goed gevuld, maar er zit nog wat weinig hoogte in. Dan kan ik ze dus ook niet richting de open plekken buigen.

 

Het zal wel weer goed komen :)

 

@GeekFreak, De voeding is nog niet te koop dacht ik. Het zal onder de naam Omnipotent uit komen.

 

@klaver90, Het frame zelfs is gemaakt van u-profielen en daarin heb ik de bekabeling van de leds weggewerkt.

 

Probleem met die fan kabels is alleen dat ze nogal stug zijn en veel te kort. Die krijg ik daar dus niet in gepropt.

 

Zou ze eigenlijk moeten afknippen en er normaal draad op zetten, maar dat is me weer teveel gedoe :)

Edited by Wietefras
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okee, ja die u-profielen zijn ideaal daar kunnen ook van die vierkanten moertjes in :)

 

Als de fan kabeltjes aan de korte kant zijn dan gaat het inderdaad niet lukken om ze in goten te proppen. Maar het voordeel is dat ze nergens tussen kunnen komen als ze beetje strak staan. Misschien dat het alleen voor je eigen zicht een beetje jammer is ;)

 

Ziet er verder top uit man :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah oke bedankt, dan wacht ik het af. Bevalt het je wel goed tot nu toe en klopt het ook een beetje van die ph?

 

Even iets anders, kun jij me een beetje op weg helpen voor wat betreft een frame bouwen voor die LED's? Ik ga zeer binnenkort ook beginnen met een armatuur namelijk, krijg in de loop van de week mijn spullen binnen van Kingbrite. Tijdje geleden al besteld maar de drivers die ik wil hebben waren toen niet op voorraad.

 

Waar ik een beetje tegenaan zit te hikken is het frame. Waar koop ik bijvoorbeeld het beste die allu profielen? Bouwmarkt of online winkel? Is dat boren in alluminium een beetje te doen trouwens? Heb alleen een eenvoudige handboormachine, helaas geen fancy kolomboor.

 

Wat die fan kabeltjes betreft, kan niet goed zien op de foto wat je momenteel gebruikt, maar ken je deze: http://www.aliexpress.com/item/Host-Case-PC-Cooler-Cooling-Fan-Power-Cable-1-Female-to-4-Male-4Pin-Socket-4/2023773597.html misschien heb je er iets aan. Ik heb er zelf alvast een stel van gekocht, lagen binnen een week al in de brievenbus. Gratis verzending ook nog. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@klaver90, Ja het is niet echt een probleem, maar het ziet er zo rommelig uit.

 

@GeekFreak, Ik heb die profielen in een professionele bouwhandel gekocht, maar bij Gamma/Praxis/Karwei hebben ze ze ook.

 

Boren in aluminium is net zo makkelijk als in hout. Je kan zelfs een klein gaatje voorboren en er dan een zelfborende schroef erin draaien.

 

Ik heb net zoiets inderdaad. De fan kabels zitten nu aangesloten op verdeelkabeltjes waar steeds 3 fans aan kunnen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt allemaal :)

 

@Worm, Dat led armatuur bouwen viel ontzettend mee, maar je moet wel wat schroeven inderdaad.

 

Goed gezien. Ik had zelf ook wel het idee dat ze leken op de reveg stekken die ik een paar kweken geleden geprobeerd had. Al was het toen veel extremer. Die korte extreem vertakte bouw ook. Al hebben ze nu gewoon dikke stelen (dikker dan ik gewend ben) en met dat reveggen waren het allemaal spaghetti slierten.

 

Het gekke is dat het stekken zijn van een moederplant die gewoon in de groei staat (en altijd gestaan heeft). Die moeder heeft wel gewoon 5-vingerig blad, dus er is wel iets raars aan de hand.

 

Aan de andere kant, ze groeien als een dolle de laatste twee weken dus zelfs als ze aan het reveggen waren zouden ze er nu wel doorheen moeten zijn lijkt me.

 

Ze hebben wel een zware tijd gehad, omdat ik mijn kweekruimte moest ontruimen en de hele boel opgeslagen is geweest inclusief de bak met stekken. Wellicht dat er in die tijd een keer iets mis gegaan is met de verlichting, maar ik had er toen geen datalogger op

 

Bij jou ziet het er altijd makkelijk uit,DWC, Arduino, 3D printen en nu een DIY LED armatuur :D . Misschien moet ik eens de stoute schoenen aantrekken en mijzelf eens verder verdiepen in LED´s en dan eerst uitproberen in de moeder/voorgroei tentjes.

 

Zag het moedertje volgens mij al voorbij komen in je vorige verslag. Had een zeer slechte start misschien dat de slechte start en stress van de verhuizing/licht iets teveel is geworden. Misschien de moeder eens verversen, als ik een slechte batch kloontjes heb (drie vingerigblad, slecht aanslaan) en mijn moeder ververs is dat probleem snel verholpen.

 

Zie wat 5 vingerig blad dus het ergste hebben ze wel gehad. De planten zien er gezond uit en zolang ze jou potten met paarse smokegear gaat vullen maakt dat uiterlijk vertoon niet veel uit ;) .

 

Ben trouwens ook wel benieuwd naar jou oordeel betreffende de omni voeding. Ik blijf het ideaal vinden voeding in poedervorm, geen overprijsde flitsende flesjes water meer.

 

 

Keep em green!

 

Gr,

 

 

Worm

Edited by Worm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peters is ook poeder....

 

 

 

Ik weet volgens mij wie hier aan meegeholpen heeft.(voeding) Interessant

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Worm, Dat led armatuur is nog veel makkelijker te doen dan die Arduino dingen.

 

De stek die ik kreeg had het inderdaad al zwaar gehad. Die heb ik vervangen door één van de huidige lichting stekken. Vreemde is dat die wel gewoon 5-vingerig blad heeft. Die heeft samen met de 12 dames uit deze tent in dezelfde ellende verstopt in "het achterhuis" gestaan.

 

Ach ze doen het nu goed en daar gaat het om inderdaad.

 

Ik zal ook nog wel wat plaatjes schieten van de voeding. Heb altijd al poeder voeding willen hebben, maar die pro poeders moet je meteen 25kg van kopen. Dat is wel wat overdreven en ik vraag me af of ze dat sinds 1 maart nog meegeven als je zonder KvK uittreksel verschijnt.

 

@Boefje030, Ja dat leek me ook wel wat. Of die Yara poeders. Maar goed, daar heb ik het volume dus niet voor.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

heeeel beniewd wat voor vruchten je krijgt,.. complimenten voor je mooie witte wortels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha, ja ik hoop wel op cannabis :)

 

Had ook nog een nieuw speeltje gekocht. Was zelf bezig om een warmtecamera te maken op basis van de FLIR Lepton sensor en Arduino. Dat werkte redelijk, maar dat was me toch veel teveel werk om daar echt een werkende oplossing van te maken. Dan is het goedkoper om een kant en klare FLIR One te kopen die je op je smartphone kan klikken. Deze heeft ook 4 keer de resolutie van de sensor die ik ooit besteld had.

 

Overzichtje van de dames in de tent met de warme leds erboven:

gallery_37858_15776_181353.jpg

 

CPU Koeler (die warme strip eronder is de rits):

gallery_37858_15776_33104.jpg

 

Twee van de leds:

gallery_37858_15776_168147.jpg gallery_37858_15776_159265.jpg

 

Grappig om te zien hoe de kapton tape de koeling hindert.

 

Het ding is zo gevoelig dat je kan zien waar je gelopen hebt. Echt een heel raar gezicht om een heel spoor achter je te zien.

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool speeltje! Zou heel leuk zijn om die eerste te kunnen vergelijken met 400/600/1000w hps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel erg gaaf om te zien dit! Valt eigenlijk best mee met die temps. Jij draait ze op ongeveer 50 watt toch? Wil de mijne op ongeveer 35 watt gaan draaien en vraag me af of ik kan volstaan met de passieve versie van die Artics.

 

Wat me ook opvalt is dat de warmte vrij slecht tussen de planten komt, maar eigenlijk gewoon een beetje tussen de koelers blijft hangen en da's best wel zonde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sativied, Ja, in dit geval ziet het er niet echt spectaculair uit :)

 

Moet de ventilatie ook nog even aan passen aan de volle tent.

 

@GeekFreak, De temperaturen zijn nu wat te laag. Nu de tent vol staat komt, zoals je ziet, de warmte niet naar de onderkant. Dar moet ik dus weer even een fan op zetten.

 

Ik heb mijn fans op 5V draaien en dat lijkt me bij 50W al voldoende. Al heb ik niet gemeten of het met meer stroom naar de fans koeler wordt of niet en dan belangrijker of ik ook meer licht krijg dan. Als de leds koeler zijn geven ze meer licht. Een klein beetje, maar het schijnt meetbaar te zijn. Daar heb ik nog niet naar gekeken eerlijk gezegd.

 

Zal afhangen van de specs van die passieve koelers of dat gaat werken. Geven ze aan hoeveel Watt die dingen kunnen koelen? Bij 35W zul je toch ruim over de 50% efficientie gaan. Dan hoef je maar iets van 15W per led te koelen. Dat zou passief ook prima te doen moeten zijn, maar dan moet het ding wel groot genoeg zijn.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze moeten geschikt zijn voor AMD AM1 CPU's tot 35W, zou dus wel moeten kunnen, maar ik wil er dan grote 25cm fans boven plaatsen, een stuk of 6-8 die zo langzaam mogelijk draaien deels over de koelers en deels direct op de planten. Volgens mij zou dat voldoende moeten zijn en hoop daarmee de warmte dan wat meer tussen de planten te krijgen. Ik kweek vooral Sativa's namelijk en die houden toch van een wat hogere temperatuur in de regel...

 

Ze zien er zo uit: https://www.arctic.a...m1-passive.html en zijn al voor €5,23 te koop bij Azerty.

 

Dit kan eventueel ook nog: http://www.tme.eu/en/details/rad-a4291_1000/radiators/

 

Heb ook zo'n koelertje liggen die jij gebruikt, ook al een héél stuk kleiner dan ik had verwacht trouwens. Als je iets niet in het echt ziet blijft het vanaf een plaatje moeilijk in te schatten, want als ik die foto's van jou zie lijkt alles veel groter. Gek is dat toch altijd, trap daar elke keer weer in. :)

 

By the way, hoe bevalt je die voeding je nou eigenlijk? Ben daar toch wel nieuwsgierig naar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat luchtcirculatie zal toch inderdaad nog een stuk helpen bij die passieve koelers. Het frame van mijn leds is ook koeler als ik een luchtcirculatie fan laat rondblazen. Dat is echt een voelbaar verschil dus dat moet minstens een paar graden zijn. Lekker vaag, maar je snapt hopelijk wat ik bedoel :)

 

Dat zijn mooie koelers. Die dingen zouden zelfs voor mijn leds nog voldoende kunnen zijn dan. Misschien ook maar bestellen en eens proberen. Wellicht zelfs wel een goed alternatief om wat lamellen eruit te halen en er dan een koperpijp doorheen steken en vast klemmen voor waterkoeling. Dat zou een stuk snelelr gaan dan mijn plan om zelf koperplaatjes te maken en vast te zetten op de koperen pijp.

 

Al last ik laatst dat je koper en aluminium beter niet met elkaar in contact zou laten komen. Of wellicht ging dat over grafiet pasta. Anywayvoro een paar euro kun je je geen buil vallen.

 

Ja op de foto zoom ik in op die dingen en dan ziet het er inderdaad een stuk groter uit. Ze zijn 10x10cm.

 

Die voeding bevalt echt heel goed. Zit nog een beetje te puzzelen met de calciumbehoefte van mijn plantjes. Ze krijgen onder de leds vrij snel een calciumtekort (BioNova, GHE FloraNova en nu met Omnipotent weer). Dat is dus gewoon iets specifieks aan mijn huidige opstelling. Met de HPS erboven had ik het ook niet.

 

Het zou kunnen komen door een beperkte wateropname. Er gaat per dag 6 liter water doorheen op een vierkante meter onder 400W led. Eerlijk gezegd weet ik niet of dat nou veel of weinig is. Heb het nooit zo exact in de gaten gehouden, maar ik had het altijd op 5l per dag geschat onder de 400W HPS. Dat kan er wat naast zitten, maar veel zal het elkaar niet ontlopen dus.

 

Op aanraden van Omni heb ik de watertemperatuur wat verhoogd naar 22 graden. Plus dus nog even zorgen dat het ook onderin de tent weer wat warmer wordt. Kijken of dat de calcium opname bevordert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...