Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

Britse Wetenschappers: “Wij Denken Suikerziekte Te Kunnen Bestrijden Met Cannabis”

Recommended Posts

Bestanddelen van cannabis worden momenteel door onderzoekers van de Universiteit van Aberdeen en de Universiteit van Bristol gebruikt tegen nierproblemen bij diabetes. Zo’n 40 procent van mensen met diabetes zal last krijgen van nierproblemen.

Tijdens het project, dat wordt gefinancierd door Diabetes UK, zal worden gekeken of cannabinoïden kunnen worden gebruikt om nieren beter te laten reageren op insuline. In Nederland lijden ongeveer één miljoen Nederlanders aan suikerziekte. Naar verwachting zal de wereld in 2040 circa 640 miljoen diabetespatiënten tellen.

 

Het is al bekend dat actieve bestanddelen van de cannabisplant positieve effecten hebben op de behandeling van een aantal aandoeningen, waaronder reumatoïde artritis. Deze bestanddelen beïnvloeden de cannabinoïdereceptoren in ons brein en weefsel elders in het lichaam. Er zijn twee soorten cannabinoïdereceptoren: CB1- en CB2-receptoren.

Deze receptoren worden ook gevonden in de niercellen. Bij patiënten met nierproblemen zijn de CB1-receptoren actiever dan normaal, terwijl de CB2-receptoren juist minder actief zijn. Er is nieuw bewijs waaruit blijkt dat diabetes kan worden bestreden door de CB1-receptoren te blokkeren en de CB2-receptoren te activeren. De onderzoekers denken dat te kunnen doen met behulp van cannabinoïden.

Door de cannabinoïdereceptoren van de patiënten te beïnvloeden hopen de wetenschappers de reactie op insuline te verbeteren. “Er zijn al cannabinoïden die worden gebruikt om ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis te behandelen, dus een medicijn kan relatief snel worden ontwikkeld,” zei hoofdonderzoeker Mirela Delibegovic.

 

http://www.nineforne...n-met-cannabis/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan zou wiet welke de verkeerde receptoren triggerd dus ook suikerziekte verergeren/zich laten uiten?

Of interperteer Ik da verkeerd

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het maakt de receptoren gevoeliger voor insuline.Als je langdurig insuline spuit, worden je receptoren langzamerhand resistent voor insuline, insuline-resistentie genaamd.Bepaalde cannabinoiden schijnt die gevoeligheid weer te vergroten.Kaneel doet dat ook trouwens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...