Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

wietbladeren

"veel" Kwekrijen Opgerold

Recommended Posts

In de eerste acht maanden van 2015 heeft de politie negen hennepkwekerijen ontmanteld in het westelijk deel van de provincie Utrecht. Zes hiervan werden aangetroffen in De Ronde Venen.

 

In Mijdrecht zijn dit jaar de meeste en grootste hennepkwekerijen ontmanteld. Bij de drie kwekerijen werden in totaal 1122 hennepplanten en 2630 hennepstekken aangetroffen.

 

Wilnis volgt met 822 planten bij twee kwekerijen en in Vinkeveen is een kwekerij met 79 planten, 15 stekken en 2,5 kilo toppen ontdekt. De politie hield in totaal veertien verdachten aan in verband met deze hennepkwekerijen.

 

In Woerden zijn twee kwekerijen opgespoord met 189 en 120 planten. In Oudewater werd 1,4 kilo aan toppen gevonden. Voor alle drie de ontdekkingen werd één verdachte gearresteerd. ,,De meeste kwekerijen zijn we op het spoor gekomen door al dan niet anonieme meldingen, wateroverlast of een inbraakmelding," vertelt politiewoordvoerder Peter Keijzer. ,,Daarnaast bleek dat in vrijwel alle gevallen elektriciteit werd gestolen."

 

Dicht

Keijzer vermoedt dat de cijfers in De Ronde Venen het gevolg zijn van de harde en consequente aanpak die burgemeester Maarten Divendal sinds drie jaar nastreeft. Hierbij moeten wietpanden op bedrijventerreinen minstens zes maanden dicht. ,,Er zijn de laatste tijd minder panden gesloten," aldus Keijzer.

 

De politie was ook drie keer net te laat. ,,Twee keer in Mijdrecht en één keer in Vinkeveen bleek dat de hennepplanten kort daarvoor waren geoogst," vertelt Keijzer.

 

De politie probeert echter altijd te ontdekken hoe lang een hennepkwekerij al in gebruik was. Dit wordt bepaald aan de hand van kalkmetingen in het water en apparatuur. Het idee is om door een ontnemingsvordering het geld van eerdere oogsten terug te halen

 

Bron : http://www.ad.nl/ad/nl/34072/Groene-Hart/article/detail/4157400/2015/10/06/Veel-kwekerijen-opgedoekt-in-De-Ronde-Venen.dhtml

 

Weet iemand hoe het zit met die kalkmetingen ?

Nog nooit van gehoord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalkafzetting als functie van de hoeveelheid calcium in het water. Maar goed, wat is eigenlijk de definitie van een hennepkwekerij?

Share this post


Link to post
Share on other sites

je moet potten zowieso kwalkvrij maken na een oogst

die randen hebben een gestoord hoge ec

dat is niet prettig voor wortels

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keijzer vermoedt dat de cijfers in De Ronde Venen het gevolg zijn van de harde en consequente aanpak die burgemeester Maarten Divendal sinds drie jaar nastreeft.

 

ik woon daar al jaren niet meer, maar ik wist wel beter :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...