Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
BlastFromPast

Hoe Lang Soaken In Het Water

Recommended Posts

Wat is de best tijd om na de draai de ice-o-lator in het water te laten soaken "De wax style" .

Voordat het door de filters gaat?

 

 

 

BFP.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh?

 

Na wassen zak uit de wasmachine en de ICE door je zeef heen drukken, niks laten weken in het waswater waar zou dat goed voor zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omdat we de wax structuur ice o later willen hebben en niet de spaanplaat structuur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo snel mogelijk erdoorheen.

en dan door een keuken zeef heen drukken.

dit is bubblemans world style.

microplane noemen ze het en dan zeven ze het nog een paar keer.

en dan alleen trichballetjes

Edited by BUZZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_44401_18041_355807.jpg

 

Ik ben dus opzoek naar de juiste tijd die je het laat zitten (x.x secondes / 1min of x.x minuten) komt erg precies kijken want te lang is ook niks.

ZO goed als zuiver ice maken kan ik al nu nog de wax structuur erin.

 

Meeste gebruiken tegenwoordig een rasp in plaats van een zeef.

Deed ik net voor het cure/droog proces begint op die oil sick papier.

Edit: yep microplane heb bubbleman een dm gedaan op de EA feed even kijken.

 

 

 

 

 

BFP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Water for de ijs gehaald gaan 3 verschillende structuur van blokjes gebruiken.

gallery_44401_18041_492870.jpg

In de piramide zak kom ook ander structuur van blokjes.

 

De rest word gewoon filter water.

Zal mijn feed up to date houden...

 

BFP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo snel mogelijk erdoorheen.

en dan door een keuken zeef heen drukken.

dit is bubblemans world style.

microplane noemen ze het en dan zeven ze het nog een paar keer.

en dan alleen trichballetjes

Je hash na het zeven invriezen en daarna raspen, wordt microplane genoemd.

Daarna valt er niks meer te zeven hoor. :huh:

Volgens mij haal jij 2 dingetjes door elkaar. :likken:

Bubbleman is ook altijd druk met drysiften. Dat zeeft hij wel meerdere malen om het zo zuiver mogelijk te krijgen. ;)

 

Groeten Beaker :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met dank aan buddha nectar voor wat pointers.

 

Van het weekend maar kijken als het lukt.

 

 

BFP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor dryshift ga je naar Cubantech "deze is van cubanhashqueen & xoticgenetix"

11142162_714515828657432_2112868582_n.jpg

 

Hier nu de blokjes voor het weekend aan het maken.

Maar meteen een new set ice o later bag besteld 38/70/90/220/

Dan hopelijk zaterdag draaien.

 

 

....

 

BFP.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

En al wat gedraaid

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaterdag of eerder deze week, wacht nog op wat denk woensdag binnen.

Zal je een foto van het resultaat sturen bij interesse BUZZ.

 

 

BFP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damn! Dat lijkt wel een suikerpot op die foto! :dribble:

 

Plaats je hier ook een foto van het eindresultaat? :)

 

Groeten Beaker :spliff:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In werk stand.

gallery_44401_18041_282856.jpg

 

Soak tijd bij houden.

gallery_44401_18041_117191.jpg

 

 

Nu drogen met de juist temperatuur en luchtvochtigheid.

De geur zit er nog super sterk in nu hopen dat we dat vast kunnen houden in de ice later.

 

 

Zal kijken als het een beetje lukt Beaker een foto van het eind resultaat de fuji heeft niet echt een dichtbij stand die werkt.

 

 

 

BFP.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga dit weekend ook wat icehash maken. :icecream:

Zonder wasmachine (roeren met een spatel) en een kleine hoeveelheid, want ik heb maar 1 gallon zakken (max. 20 gram per keer).

Hoe zit dat nou met dat soaken?

Hoe lang laat je het zitten voordat je het door de zeven gooit en welk voordeel heeft het precies?

Volgens de tekst op de foto zou het dan meer smaak en geur hebben en minder snel uitdrogen. Begrijp ik dat goed?

 

Groeten Beaker :spliff:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe zouden die stampers eruit zien.

ben wel benieuwd of het wel full melt kwaliteit is.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krijg geen goede foto is wel olie achtig en ruikt super sterk wel wat stippen van plant te lang in vriezer denk ik.

Was ook iets later gebruikt dan normaal.

Zal nog kijken hoe die fuji werk ..

gallery_44401_18041_84921.jpg

 

 

Vraag het me ook af als het fullmelt is het blijf nu een week leggen met de zelfde temperatuur en luchtvochtigheid.

 

 

BFP.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk niet dat dit dap waardig A kwaliteit is....

er waren hier in verleden wel betere.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep we did have better hehehe <3 :dribble:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben gisteren bezig geweest.

2,2 gram Ice met 20 gram "knip".

Ik heb alleen de 220, 160 en 25 micron zakken gebruikt en een aspergepan om de boel in te mixen.

1177410.gif

Deze heeft ongeveer dezelfde inhoud als de 1 gallon zakken en zo hoef ik niet te roeren in die kleine zakken zelf. :D

Gaat perfect met de zeef in de pan. Deze houdt het meeste materiaal wel tegen, waardoor er minder verontreiniging door de 220 zak gaat.

 

Voor de zekerheid nog de 160 zak gebruikt om extra te filteren, maar daar heb ik geen stukje bladgroen in kunnen vinden en is een mooi kneedbaar hashje geworden. Daarna heb ik het overige gezeefd met de 25 micron zak, want met deze kleine hoeveelheid vind het de moeite niet waard om alle zakken te gebruiken.

 

Ik was net van plan om de 160 micron in een joint te rollen, maar heb er toch nog snel eerst een foto van gemaakt.

Als ik dit bericht gepost heb, moet deze eraan geloven. :icecream:

gallery_32885_13455_101657.jpg

 

gallery_32885_13455_154241.jpg

160 micron, 0,3 gram.

 

25 micron, 1,3 gram.

gallery_32885_13455_430535.jpg

 

25 micron, 0,6 gram. (2e draai)

gallery_32885_13455_392934.jpg

 

Groeten Beaker :spliff:

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekkah lekkah.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! :)

Hoe lang "moet" je ice hash nou eigenlijk curen?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik laat het altijd een tijdje met een temperatuur tussen de 4 en 20 graden en een luchtvochtigheid van 30% staan in het donker.

Goed blijven checken in het begin.

Dit voor drogen maar zal ook voor cure gelden.

boven de 20 graden ga je smaak/geur verliezen.

Nooit de kans hier om lang te leggen de bezoekers willen altijd dit in plaats van BHO ...

 

 

BFP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb vooral moeite om mezelf in bedwang te houden. :likken:

Het ligt nu een paar dagen zonder deksel in een bureaulade te drogen.

Echt full-melt is het niet, maar het borrelt wel aardig op de nail. :specool

 

Toch vraag ik me af wat er nu allemaal achterblijft in het water.

Ik ben begonnen met 20 gram kurkdroge knip.

Hieruit heb ik 2,2 gram hasj gehaald en heb het bladmateriaal daarna weer laten drogen (nog niks weggegooid, behalve het water).

Nu het weer helemaal droog is, heb ik het opnieuw gewogen en nu weegt de knip nog maar 11 gram.

Dit betekent dat 6,8 gram (34%) materiaal is opgelost in het water (of kleiner dan 25mu ;) ), wat weg wordt gegooid.

Ik vraag me dus af wat ik allemaal heb weggegooid met het water (i.i.g. een groot gedeelte van de terpenen volgens mij).

De volgende keer ga ik het op precies dezelfde manier doen, maar dan sla ik de 25mu zeef over en laat alles bezinken, zodat ik het water kan over hevelen; Gumby hasj dus! :icecream:

Ik ben dan vooral benieuwd naar het verschil qua smaak en geur.

 

Groeten Beaker :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...