Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
dsmennel

Obama Spreekt.

Recommended Posts

bron: http://www.zamnesia.com/blog-obama-congress-likely-to-reschdule-cannabis-n548

Groot nieuws! President Obama heeft gezegd dat indien genoeg staten cannabis decriminaliseren, het congres hier waarschijnlijk in mee zal gaan en de drug in een ander klasse in zal delen!

Dit is een gedenkwaardige overwinning, al is dat voorlopig alleen nog in theorie, voor de legalisatiebeweging. Want dat de president van de VS, waar het cannabisverbod begon, gezegd heeft bereid te zijn tot verandering is groot nieuws. Het hoge woord kwam er uit tijdens een interview met de medeoprichter van Vice Media Shane Smith, die een reportage maakte over het standpunt van de overheid aangaande de legalisatie die als een golf over het land gaat.

Toen hem gevraagd werd naar de herziening van de cannabiswet zei Obama: “We kunnen wellicht wat vooruitgang boeken als het op de decriminalisatie aankomt. Als op een gegeven moment genoeg staten het bezit van cannabis niet meer strafbaar stellen kan het congres een herziening doorvoeren.” En het zijn niet alleen maar de liberale democraten die dit graag zien gebeuren, steeds meer republikeinen beginnen dit een goed idee te vinden. Obama vervolgde: “Wat mij aanmoedigt is dat niet alleen liberale democraten maar ook zeer conservatieve republikeinen beginnen in te zien dat dit onzinnig is, waaronder ook de libertaire tak van de Republikeinse Partij.”

Dit nieuws kwam naar buiten juist op het moment waarop drie senatoren een gezamenlijk wetsvoorstel indienden om cannabis niet meer als Schedule I drug (een drug met een groot verslavingsgevaar en geen medicinale waarde) maar als Schedule II drug (weinig gevaar, met medicinale eigenschappen).

HOE BEÏNVLOEDT DIT EUROPA?

In eerste instantie is dit nieuws niet van grote waarde voor ons. Andere overheden gaan nu niet ineens ook wietlegalisatie doorvoeren omdat de VS het overweegt. Wij worden echter voornamelijk tegengehouden door de VN en hun drugswetten. De VS zijn in de VN een van de grootste en meest uitgesproken voorstanders van een verbod (ondanks dat ze het zelf willen legaliseren, want een verbod is nog steeds hun federale standpunt). Als daar eenmaal verandering in komt, zullen ze hun toon moeten veranderen en een ander VN-standpunt gaan ondersteunen zodat zij daar niet meer van afwijken. Als dan in de VN een zo luide anti-cannabis stem het zwijgen ertoe doet, zullen landen die voor een legalisatie zijn dat veel makkelijker kunnen doen. En als Europa succes boekt, zullen de landen die zich niet in de kaarten willen laten kijken waarschijnlijk gauw volgen. We leven in spannende tijden!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afwachten, maar zou wel eens een sneeuwbal effect kunnen hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vice intervieuwd obama :

 

 

 

Edited by skunkmonster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...