sensi life 612 Posted January 29, 2015 wat heb je nodig: 20 cl room 75 gram bloemsuiker 3 eieren 100 gram chocolade Smelt 100 gram chocolade. zeefdoek 20g droog knipafval (afhankelijk hoe je sterk je hem wil) hoe gaan we te werk: eerst malen we de knip fijn en doen deze samen met de room in een pannetje op een zacht vuurtje voor 1-2u, dit mag zeker niet koken! hierna zeven we e knip uit de room en laten deze afkoelen in een potje in de koelkast. dit proces doen we dag ervoor of toch minstens 3-4u op voorhand zodat dit genoeg kan afkoelen! we hebben voor de chocomouse 20cl room nodig, als deze afgekoeld is heb ik deze terug aangevuld tot 20cl, hier was wat van verdwenen... dan kunnen we het gewone chocomouse recept volgen... klop de wietroom met de bloemsuiker op (ook heel lekker bij de koffie, pannekoek of wafel ) smelt de chocolade scheid het eiwit van het eidooiers. klop de 3 eidooiers wit daarna het eiwit stijf voeg de gesmolten chocolade bij de eidooiers en voeg hierbij de opgeklopte wietroom. lepel hierna rustig het eiwit onder. voila klaar! ik doe deze in potjes en in de diepvries. dan heb ik maar uit te halen wanneer ik zin heb dit wilde ik al lang proberen, wist niet zeker of de room nog opklopbaar ging zijn na het verwarmen en met toevoeging van de knip. goed uitgepakt dus! de smaak zit er veel meer in dan verwacht, zeker een aanrader! in pricipe is heel veel te maken op deze manier met de wiet-room, aan de slag allemaal 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
de leerling 215 Posted January 29, 2015 Niccccceeeeee, lekker toetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 29, 2015 Lekker bezig sensi! Heb je misschien nog een goeie tip voor mij? Ik heb hier nog ± 100 gram wietboter. Waar kan ik dit in verwerken i.p.v. cake o.i.d.? Volgens mij kun je geen chocolade met wietboter maken toch? Groeten Beaker Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted January 29, 2015 ja lekker, daar kan ik me wel in vinden echt alles waar boter in zit kan je maken beaker.... croissant, brood, gebakjes, tompous, petit beure, eclairs(met wietpudding), taart(ook met wietpudding ) ik kan pagina's vol schrijven denk ik zelf chocolade maken is niet zo heel makkelijk denk ik? Quote Share this post Link to post Share on other sites
L1ss3rd 8 Posted January 29, 2015 Mmm dit moet ik zeker ook eens proberen lijkt me heerlijk! @beaker ik gebruik mijn weedboter om mijn boterham te beleggen en met nieuwjaar hebben we er zelfs gebruikt bij de gourmet! Wees creatief man 😝 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted January 29, 2015 Oh dat is een goeie inderdaad. Lijkt me ook makkelijker (minder rommelig) om room te gebruiken voor de knip dan boter? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted January 29, 2015 Ooohh lekker man. Opmerking hierbij is wel dat je natuurlijk wel fatsoenlijke chocolade (zoals afgebeeld) moet gebruiken voor de beste smaak. Jij moet n boek gaan schrijven Culinair met sensi life Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 30, 2015 Volgens mij kun je geen chocolade met wietboter maken toch? Ik zag deze site en ben op dit moment de chocolade aan het smelten. Het worden geen chocoladeletters, maar ik ga vormpjes uitproberen. Edit: Ik zal er zo wel een verslagje van maken. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted January 30, 2015 Dat ziet er ook lekker uit Beaker. Heb inderdaad ook wel eens van dat soort vettige chocolade letters gehad. Quote Share this post Link to post Share on other sites