blowke 151 Posted January 24, 2015 Hey medegrowers, Ik wil volgende ronde eens een rondje cheese draaien uit fem-zaad, maar welke is nou een goede om te zetten? Als ik even rond zoek vind ik al meer dan 50 verschillende, zou 1tje willen met een duidelijke cheese smaak en geur. freeseedsonline spreekt me wel aan,waarom? Heb een verslag gelezen van el plantos en die was er zeer tevreden over, zag er goed uit en geen herma gezeik gehad. Al vele rondes met sannie zijn fem-zaden gedaan,nooit herma's. Laatst enkele chocoloco van vision seeds erbij gehad,en ja hoor, alles vol banaantjes... Royal queen seeds al vaak gelezen dat de soortjes niet zijn zoals ze omschreven worden. Green house ook al veel hermashit over gelezen. Zulke zaadbanken vallen er dus al meteen af. Als iemand mij wat raad uit eigen ervaring kan geven zou fijn zijn. M.v.g. Blowke Quote Share this post Link to post Share on other sites
Worm 710 Posted January 24, 2015 Goede ervaring met big buddha cheese van big buddha seeds. Goede opbrengers met flink stinkers er tussen. Gr, Worm Quote Share this post Link to post Share on other sites
MeneerJansen 572 Posted January 24, 2015 reserva privada , exodus cheese Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted January 25, 2015 bij bigbuddha zie ik ook de cheese x cheese reversed,iemand bekend mee? Lijkt me ook wel wat.. Meneerjanssen en worm,hebben jullie deze al eens zelf gegrowd? Bij organic earth verkopen ze bigbuddha seeds,de bigbuddha cheese hebben ze ook, hun huismerk zaden zit ook een cheese bij,lijkt me bij hun ook wel betrouwbaar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUZZ 397 Posted January 25, 2015 Cheese quacke Een zoet ruikende naar blauwe besjes en kaas. Alleen regullier Quote Share this post Link to post Share on other sites
Worm 710 Posted January 25, 2015 Heb een paar jaar geleden big buddha cheese gezet. Had 3 verschillende pheno' waarvan 1 echt kaas was en de 2 andere een fruitig kaas geur/smaak hadden. Was een heerlijk rokertje en redelijke opbrengers. Gr, Worm Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted January 25, 2015 hier eigenlijk net hetzelfde..... ook de big buddha cheese gezet met verschillende pheno's. waarvan 1 echt super cheesy was cheese van spliff seeds heb ik ook gezet, was een hoge opbrenger en ook echt cheesy! en royal cheese van rqs ook gezet. als ik zou moeten kiezen zou ik de bbc zeggen bij geen van de 3 herma's gezet. de bbc hebben we ook een moedertje van gehad, uit fem zaad Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted January 25, 2015 Was er ook veel verschil qua afbloeitijd aangezien jullie zeggen dat er wel veel phenoverschil in zit? Maar dat zou ik nog niet zo erg vinden, zolang het maar stabiel zaad is wat ook echt 100% vrouwelijk is en blijft. @ sensi, hoe zat dat bij die van spliffseeds? Ook zoveel phenoverschil? Heb nou nog een heel tijdje te gaan met mijn huidige ronde, maar ga de zaden binnenkort toch al aanschaffen. Draai in een dr240 met 2 x 600 (18 x 18l) M.v.g. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted January 25, 2015 die van spliff seeds was heel stabiel voor zover ik me kan herinneren (is al even geleden) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MeneerJansen 572 Posted January 25, 2015 heb em zelf gehad van reserva privada, heb er stekken van afgebloeid gemiddelde opbrenger, maar wel eersteklas blauwebessenkwarksmaakje heb em expres 11 weken laten gaan met erg droge lucht op het eind (scrogopstelling, 90x70 cm oppervlakte met 400watt op 60 liter aarde, thermostatische mat onder het medium, gevoed met biobizz grow en bloom 170 gram schoon aan de haak,(kon schoner geknipt misschien) door te lage temp lage opbrengst , maar wel extreem droge luchop het eind..en dat wens ik je zeker toe bij RPcheese kweken dit hokje was ik eens per week bij , dus mijn kutopbrengst zegt niets over een serieuzere poging Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted January 26, 2015 @ Janssen, dat is dan 'la cheese' van reserva privada, is een kruising met LA confidential en exodus cheese. @ Sensi, de prijzen van spliff seeds vallen ook goed mee, 22.50 voor 5 zaden,alhoewel je het daar niet voor moet doen natuurlijk Spacefroge zijn cheese van vision seeds lijken het oogoed te doen... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MeneerJansen 572 Posted January 27, 2015 ik wist niet beter dan dat het exodus cheese zaden waren...een geselfte cheese....maar misschien zat ik er naast Quote Share this post Link to post Share on other sites
FrostyNugs 214 Posted January 29, 2015 Big buddha cheese Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted January 30, 2015 Ik heb gekozen voor de cheese van big buddha seeds ( 2 x 10 ), heb ze bij wietzaadjes.nl besteld,1ste x dat ik daar bestel, maandag zouden ze de post op gaan,ik had eerst gemaild of ze op voorraad waren. Boven de 100 euro krijg je er nog eens 6 freebees bij, heb voor super lemon haze (huismerk) gekozen. Ben benieuwd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
FrostyNugs 214 Posted January 30, 2015 Nice bbcheese 2x10 regulier? Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted January 31, 2015 Nee, het zijn fem-zaden, ik dacht niet dat wietzaadjes.nl reguliere zaden verkoopt, ik heb tot nu toe enkel met fem-zaad gewerkt... Quote Share this post Link to post Share on other sites
FrostyNugs 214 Posted February 1, 2015 Fem is ook goed hoor. Ik heb nu 3 staan en daar wil ik ook een moedertje van maken. Ik zal er ook eens een topic voor starten Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted February 1, 2015 Oke kerel, kan ik al eens even bij jou mee kijken wat ze doen 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted February 6, 2015 Heb de zaden binnen , nog een 5 weekjes en dan kan ik er mee aan de slag... Is voornamelijk indica,heb de laatste tijd meer sativaachtige soortjes gehad. Zou het nodig zijn om wat langer voor te groeien? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MeneerJansen 572 Posted February 6, 2015 ik rook nu een bb cheese , en moet zeggen , echt prima wietje maar..ik vind het geen cheese...wel lekker stoned, en ontspannend op de spieren Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted February 7, 2015 Wat vertel je me nu meneerjansen, na al wat ik gelezen had dacht ik dat het 'de cheese' was/is van BB, ik dacht wel dat er 3 verschillende pheno's tussen zitten.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Worm 710 Posted February 7, 2015 (edited) Er zijn duizenden meningen / voorkeuren betreffende 'de cheese'. Net zoals 'de amnesia' of 'de white widow'. Genetica wordt door veel breeders gebruikt/gejat/geleend even zo de namen van strains. Ik had van 5 zaden 3 verschillende pheno's waarvan 1 echt cheesy was en de rest fruitig met een cheesy ondertoon. De fruitigere brachten meer op dan de cheesy en moet eerlijk bekennen dat ik de fruitigere ook lekkerder vond. Tis idd een indica achtige plant maar met de potentie tot het maken van beste struiken. Had die van mij 2 week tl en 1,5 week hps voorgroei geven. Als je donkey dick buds wilt dan niet toppen. Succes blowke hoop een keer een pica te zien als ze hun eind naderen . Misschien zelf ook maar weer eens bbc zetten... Gr, Worm Edited February 7, 2015 by Worm Quote Share this post Link to post Share on other sites
VenaSnar 156 Posted February 7, 2015 Ergens eind jaren 90' heeft Big Buddha een Cheese-clone gekruist met een Afghani( The Kali ) met het resultaat hiervan heeft hij een backcross gemaakt met de cheesemoeder en deze dan over de jaren heen gestabiliseerd... Heb ik eens in een uitgave van 'Soft Secrets' gelezen. Kan wel kloppen als ik de mening lees van verschillende leden. Volgens mij kan je wel dicht in de buurt komen van de originele als je uit wat planten kunt selecteren. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MeneerJansen 572 Posted February 7, 2015 ik herkende wel een cheese smaak erin , maar dat was maar de helft het begin van de smaak deed me eerder paki/afghani X orangebud aan de cheesigste wiet die ik nu tegenkom wordt gewoon cheese genoemd, maar is groeniger en bladeriger dan de bb cheese die ik eerder beschreef maar zoals gezegd er is niet een enkele cheese meer, en na elke kruising is er wel weer een handje phenos.. die cheese is ook ooit een zo lekkere stek geweest dat ook elke kruising wel de moeite lijkt te lonen dus geen drama dat ikzelf de BB chese die ik in handen had negatief beschreef kweek em maar netjes, en droog rustig aan.. dan zal je in elk geval tevreden zijn met prima rookwaar Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted February 7, 2015 Idd er zijn zoveel smaken en meningen, bij BBseeds staat dat het een kruising is van een orginele skunk #1 cheese met een afghaanse strain, beste indica high times cannabis cup 2006.... ik ga haar growen in de lente,ideale temperaturen buiten, half/eind maart ben ik klaar met mijn huidige ronde. Ik kiem ze alle 20,zou er 18 willen hebben,deze gaan 18l potten in,in een dr240 met 2 x 600watt, zal sowieso iets lekkers vanaf komen Quote Share this post Link to post Share on other sites