Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

vinnividivici

Ik Wist Niet Dat Ik Het In Mij Had

Recommended Posts

Tsja, forumleden....,

 

Toch maar even een vraagje voor advies, daar ik onlangs na een depressie/burnout dan toch met een wat mindere diagnose geconfronteerd werd: een zg. "Paranoïde Persoonlijkheidsstoornis" .

 

Ik heb nog gedacht, zal ik eens een hulplijn bellen, daar ik er best wel mee zat - tot ik mij realiseerde dat ze me toch wel zouden weten te vinden :whistle:

 

Maar nu de vraag: wat zal ik eens gaan neerzetten, in de toekomst? Royal Madre of Danceworld van RQS leek mij wel een strak plan tegen een evt. toekomstige depressie maar gaat dat ook wat doen met de Paranoïde Persoonlijkheidsstoornis? En nu niet gelijk "PP!!!" roepen <_<...

 

Want de stoornis is volgens de medici, gezien de gebeurtenissen in mijn leven, bepaald niet onverwacht - laat staan onterecht. Besloten is, het niet meer als zodanig te behandelen, als wel er mee leren om te gaan. Ik denk dat een optimale keuze van soorten daar een goede bijdrage aan kan leveren.

 

Bij voorbaat dank voor de tips...

 

V

Share this post


Link to post
Share on other sites

welke soorten zijn je favourites. hou je van haze of moet t wat tropisch zijn of een combi...

 

 

ik geloof er heilig in dat smaken die je ontzettend lekker vind een possitief effect geven aan je stemming.

 

 

iets eten wat niet te vreten is keer op keer heeft niemand ooit vrolijk gemaakt. misschien een scheven vergelijking je snap em vast wel.

 

 

beterschap bro

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik rook nu een tijdje O.G. Kush en het werkt uitstekend tegen paranoia en hoofdpijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ze zeiden van Baekelandt ook dat Hy Paranoïde was.

Schizofreen zelfs.

Kwakzalvers.

 

daarvan afgezien kan ik u wel uyt ervaring zeggen dat danceworld antideprimerend werkt. tenminste, op mij. Het is niet "ik heb een slechte dag ik paf DW en ik ben ok", het is eerder "ik voel mij al langere tijd niet in orde, heb geen idee waarom, paf een DW voor het slapen en ik word de dag erna wakker en voel me iets minder volledig kut"

 

verwacht niet te veel en wees waakzaam - bij zware depressies is en joint roken niet het antwoord (al kan het geen kwaad zolang je geen pharmaceutibrol slikt) en baat je nog steeds bij begeleiding, hetzij iemand die je vertrouwt, het zij een psycholoog.

 

en om dit met een vreugdevolle noot af te sluiten:

ik ging laatst op de trein naar de kakker,

dat was een moderne elektronisch deur maar met manueel slot

ik open de automatische deur

springt er een thaise dame van het toilet met haar handen tussen haar benen

"oh so sorry oh my god so sorry"

madam was vergeten het slot in te doen

ik heb haar schaamhaar gezien

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had een heel verhaal getypt over hoe het mij vergaan is, enkel vind ik het verhaal een beetje te goed geworden en zit ik te denken wat ik er mee zal gaan doen.

Ik wil het eigenlijk verder op internet publiceren, enkel als ik het hier neer zet gaat dat ten kostte van mijn anonimiteit.

Ik ben zelf depri geweest, had diverse problemen depressies en stoornissen, ik heb altijd volgehouden dat ik er vanaf kon komen en dat gelukt me de laatste tijd, met behulp van een hele bijzondere meid die ik heb leren kennen.

 

Voor elk soort gedrag wat volgens de boeken niet normaal zou zijn hebben ze wel een naampje bedacht.

Tegenwoordig heeft iedereen stoornissen en het ergste is eigenlijk nog dat ze zeggen dat je er mee moet leren leven.

 

Hoeveel stickertjes je ook opgeplakt krijgt, hoeveel stoornissen depressies en weet ik wat nog meer je ook hebt, je hebt ze niet voor altijd. Je moet er niet mee leren omgaan, je moet ze neerslaan, onderuithalen en doorbreken. In ieder mens zit de kracht om dat te doen, soms heb je enkel de juiste handvaten nodig om de stappen te kunnen zetten die je moet zetten. Het belangrijkste is dat je gelooft in jezelf, dat je gelooft dat je het kan, dat je gelooft dat je niet een persoon bent met problemen maar met mogelijkheden en doelen.

 

Succes. ;)

 

Mocht iemand vragen hebben, een pm sturen mag altijd.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan je niet adviseren welk soortje je zou moeten roken.

Wat ik je wel kan adviseren is om niet het schaamhaar van die thaise vrouw op te roken ;)

 

 

Heel veel succes kerel en laat je kop niet hangen!! ;)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb op internet al veel gelezen, waar wiet allemaal goed voor is, dus ik rook al heel wat jaartjes 'preventief' amnees, je weet maar nooit :whistle:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben zelf ook zwaar depri, nooit naar psychiater geweest hiervoor, echter heb ik juist dat ik wil stoppen met blowen ;s, even weer nuchter op beide benen staan, zit al een tijd ziek thuis en limiteer mijn gebruik tot paar jointjes Max in de avond voor het slapen, maar ga dit ook stoppen binnenkort.

 

Weet sowieso niet of wiet wel een goede antidepressiva is, wat ik geleerd heb is dat het je emoties versterkt en dus ook je depri gevoelens

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of het op medicinaal vlak wat voor je gaat zijn is proefondervindelijk.

Nadeel van blowen (andere toedieningsvormen kiezen waarbij dit niet optreedt..) is dat parmeneoiaiaaaa op de loer ligt en, wat al genoemd is, je stemming behoorlijk kan versterken, sta je niet stevig genoeg in je schoenen kan je daarin meegesleept worden en wordt je helemaal dol vd wiet.

Bezint eer ge begint en mogelijk met een schaal gebakken peren zit :withstupid:

 

niet zeggende dat je het niet moet doen, houdt wel rekening in je zoektocht met 'verschijnselen' die je mogelijk niet aan staan, wat de ander zijn ervaring is is leuk maar die staat niet in jouw schoenen is mijn ervaring dus neem het mee maar laat het je niet teveel leiden en blijf bij CS wiet weg :innocent:

 

Persoonlijk kan ik de s5 erg goed hebben tegen depressie, roken anderen 'mijn' s5'je dan zijn ze uber stoned waar ik er de dag mee doorkom, vd pijn doet het niet veel maar vd mind juist wel enorm veel wat ik met regelmatig zeer veel stress en lichamelijke klachten wel kan gebruiken.

Pak ik een Amnesia dan kan je me wegdragen, dan wordt ik echt para en heel erg onrustig, zelfs de ICE die ik ervan gemaakt hebt slaat zo in, gelukkig had ik niet veel en wel altijd genoeg s5, al doende leert men :doctor:

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geweldige reacties; bedankt, allen.

 

OG Kush wordt dus een probeerseltje; dat Amnees niet gaat helpen was ik al achter. Ik weet inmiddels wel wat de ellende versterkt; WW, Amnesia: geen goed idee.

 

Maar ik weet ook, het is maar een labeltje hè. Voelde me na de diagnose niet echt iemand anders of zo. Het gaat ook absoluut niet de kant op van Robin Williams gelukkig - die hel blijft me vooralsnog bespaard. Het maakt wel duidelijk hoe gruwelijk uitzichtloos het kan zijn, ook voor degenen die alles hebben, succesvol en geliefd zijn; het maakt allemaal gewoon niets meer uit. Deed wel ff pijn toen ik het hoorde op het nieuws, je realiseert je ook dat de omgeving veel te lijden heeft. Die wisten ervan en hoorden het nieuws, dachten: "Dus toch..."

Word je niet vrolijk van maar geeft je een beetje een dubbel gevoel, zo van gelukkig is het met mij dan toch niet zo ernstig. Mw. Vici is er ook aardig kapot van, als fan zijnde. En blij dat het met mij dan toch niet zo erg gesteld is - ik heb absoluut geen plannen in die richting. Beetje dubbel allemaal.

 

En inderdaad - je hebt ze niet altijd. Tis een momentopname hè.

 

Bedankt voor de reacties, staan nuttige tipsbij waar ik zeker wat aan heb!

 

:punk: V

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

niet zo gunstig bij paranoia : de meeste skunken , en skunkkruisingen, hybrides waarvan de man sativa dominant was werken ook minder ideaal

WW, PP, Snowhite : allemaal ongeschikt tegen paranoia, alsmede het overgrote deel van de haze achtigen

 

wel gunstig : afghanis, pakistanis, bubblegum en heel veel hashplant varianten , alsmede veel Kush varianten

 

het antwoord zit em geloof ik in de typische indica terpenen , en een NIET te hoog aandeel CBD.

 

En nog een gekke tip : ga eens sigaar roken

zoek een degelijke sigarentoko op en koop een doosje ongeparfumeerde sigaren

werkt bij mij ook uitstekend tegen paranoia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thais haar niet, thai sticks dan weer wel

 

Tja Vinni, we mankeren allemaal wel wat hoor.

En ik herken je verhaal ook weer een beetje, ook jaren rondgelopen met de gedachte van: iets klopt er toch niet.

Om dan vorig jaar met hier rond te lezen toch nog eens ff de symptomen van ADD opgezocht: Bingo.

 

En wat doe je met een brein wat je niet kunt uitzetten, net genoeg remmen om de druk af te halen.

En vooral, bezig blijven, afleiding eventueel gaat sporten.

En op tijd een stond iets met veel Indica in.

 

Succes man, weten wat je hebt is al de helft zorgen minder he. Nou nog zorgen dat je bij de zielenknijper wegblijft.

Edited by Sniper78
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waar de bijdrage van de Baek en het vervolg erop mij weer eens van de stoel af deed rollen :rofl zet de heer Jansen mij nu aan het denken. Die sigaar, dat gaat morgen nog gebeuren want hier in Haarlem zijn wel kwaliteitszaakjes die zoiets hebben. Mw. Vici zal blij met je zijn -

Niet inhaleren, toch? Enfin - ik merk het wel :head_hurts_kr:

 

Wandelen ervaar ik als zeer therapeutisch maar ik kan me daar vaak maar moeilijk toe bewegen. Da's dus het punt van Bosrand: neerslaan, doorbreken, onderuithalen. Point taken. Gaan wandelen en zo niet dan toch maar.

 

De volgende ronde wordt Herijuana, indicadominant. Wat ik nu alweer ruim een week heb is dan wel behoorlijk haze maar in ieder geval geen CSbende - en dat is goed te merken. Ik kan weer naar het nieuws kijken zonder er wakker van te liggen bij wijze van. Moeten ze alleen geen vliegtuigen uit de lucht gaan knallen -

 

V

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herijuana.. pas op met de naar sinaasappel geurende pheno, die zet bij mij de nekharen overeind (serieus).

Godknetter zeg als ik daaraan terugdenk, voel hem nog zo vanaf de kruin langs de nek naar beneden zakken en dan wham, ohoh uur of 2 in de stoel en wat doen we dan.. euh ??

 

Heerlijk om te roken qua terpenen en smaak enzo maar die uitwerking is veel meer in de kop dan de andere pheno's hebben.

Heb al vaak zat Herrie gezet en iedere keer zelfde met die pheno.

 

De meest opbrengende pheno bevat behoorlijk wat CBD volgens mij, je wordt van die pheno een stuk minder stoned dan vd andere.

Deze pheno moet ook week langer dan de rest staan om mooi af te bloeien en kan enorm veel opbrengen, golfballen doet ze niet aan.. bierblikken als toppen eerder en ze ruikt lang niet zo sterk als de andere pheno's.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb net een hindu kush gerookt

heeft duidelijk die paranoia onderdrukking

ijzig kalm

 

ik heb veel gematteerde sigaren gehad bij van Werven in Apeldoorn.

Hij heeft een prima huislijn topsigaren voor weinig geld

apart figuur ook, rechtse bal met een tikkie gestoorde blijheid

smorgens al aan de jenever een glaasje bij de sigaar

altijd mooie verhalen

 

was erbij toen hij een 60 jaar oud bakje sigaren uit de kelder vlooide met origineel onverbroken zegel

echt cederhouten bakje, met oerdegelijke echte sigaren

 

het aparte van ons landje is dat we voornamelijk de sigarettentabak roken , die een wat gehaaster effect heeft.

de tabak waar sigaren van zijn gemaakt heeft een andere werking, kalmerender

zo vertelde van werven me een paar jaar geleden dat de nederlanders in het oude Oost Indïe boven aan hun proviantlijst hadden gezet SIGAREN , nog boven de kogels. Het verblijf in dat klamme land met al die spanning en angst was kennelijk dragelijk te maken met het roken van sigaren.

 

bijna elke sigaren roker krijgt wel wat in zijn longen

das ook niet erg

ook wordt er veel opgenomen door je slijvliezen

zit je in een kamer te roken , dan krijg je passief ook erg veel binnen van de nicotine

 

mijn persoonlijke voorkeur voor drank bij sigaren:

koffie

rode wijn, rode wijn aangelengd met water

whiskey

 

maar als jij chocomel on the rocks lekkerder vindt : gewoon doen :)

 

genietse

Edited by MeneerJansen
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik een para periode heb kies ik sinds ik 'm ken voor de Heribei. Geen idee waarom, maar werkt perfect op die momenten. Boven dien heb ik gemerkt dat van die heribei mijn probleemoplossend vermogen aanzienlijk toeneemt binnen een paar dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm een goede whiskey, een lekkere sigaar en een stuk donkere chocolade (al is die niet echt aan te raden voor mij, maar tis zo lekker) genieten man.Gewoon al het genot van een sigaar is al "anders" roken als ff sjikkie draaien oppaffen en weer door.

 

Weet je wat er van is: mensen zijn te gehaast geworden en nemen de tijd niet meer voor al die Bourgondische gewoontes waar je de tijd voor moet nemen.

Jezelf scheren, doe ik soms met de klassieke straight razor, duurt toch zo een halfuurtje en je moet de tijd nemen ipv ff met een gilette rond te vliegen en klaar.

Na je maaltijd ff blijven zitten, digistive erbij, je eten ff verteren, nee binnen happen en weer door, dus maaglast als gevolg om maar te zwijgen over die troep die je vreet.

 

 

Snel snel snel, alles moet snel gaan.

Time is money en dat geld is niks meer waard.

 

En uiteindelijk bij de dokter ook, ff snel kijken, o dat heb je, hier heb je voorschrift, Volgende.En zo krijg je mensen die al jaren problemen hebben die niet opgelost geraken omdat niemand ff een stoel pakt en zegt van, hey, vertel nou eens .....

 

O ja, Snaaip is een Bourgoundier, ik doe niks gehaast. :whistle:

Edited by Sniper78
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

ff een vraagje aan jullie.. wordt met paranoia ook angst/paniek bedoeld of is dat andere koek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kunt van paranoide naar angstig gaan, paranoide lokt daartoe wel uit, ik word niet goed van mezelf als ik para ben en angst heb ik niet echt, eerder dat ik super op mijn hoede ben en alles in mijn kop aan het beredeneren ben, meer doemdenken tot in het extreme en heel sterk de neiging om daar dan ook naar te gaan handelen wat nergens voor nodig is.

 

Meestal wil een xbox sessie met een stompzinnig spel & een goede joint wel helpen om de boel weer ff op de rails te zetten hier, heb zo mijn periodes gehad toen PTSS nog erg speelde (dan heb je soms echt zwaar last van), ik was in staat van oorlog 24/7 met alles en iedereen voor een jaar of 2 denk ik, nu gelukkig de juiste technieken weer in de rugzak en :ph34r:, mij krijgen ze niet :hug:

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja definieer paranoia/angst. Ieder min of meer normaal mens heb een gezonde achterdocht.

Blowers hebben daar sowieso al wat meer last van, we willen immers niet dat iedereen weet wat we doen.

Hebben we een stuk of wat plantjes staan, telt weer op..

Wat stress erbij......

 

Zolang je geen ongelukken doet of mensen je continu vreemd aankijken, je niet in een gewatteerde kamer woont waar ze elk kwartier door het luiktje komen kijken of je nog leeft zijn we allemaal een beetje paranoia/angstig.

 

Ik met men ADD heb sowieso een brein vol spoken die van de hak of de tak springt, regelmatig wat medicijn paffen dimt al veel.

Vroeger hield ik een aquarium en als het soms de spuigaten uit liep: lekkere borrel, dikke jay, lekkere stoel erbij en visjes kijken.

Nu heb ik geen meer maar nog wel een andere hobby als uitlaatklep en zolang ik bezig blijf gaat het.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

-

Edited by miami

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Miami: Paranoia heeft meer te maken met het onterechte idee, achtervolgd te worden. Daar kun je knap angstig van worden dus het heeft wel raakvlakken - het is niet totally different koek.

 

Dan de sigaren:

 

In de Haarlemse Kruisstraat zit Havana House; zag er wel gespecialiseerd uit. Aan de man achter de toonbank om wat informatie gevraagd; dat kon.

 

Ik heb mij beperkt tot de mededeling dat ik nogal een zenuwemoot was en dat iemand in mijn omgeving (hij begon reeds langzaam en begripvol van ja te knikken) mij had aangeraden eens een sigaartje op te steken. "Ja, dat klopt wel. Het is óf dit, óf een jointje..." zei hij, ietwat lijzig. Maar zijn blik was veelzeggend - en begripvol. Zo'n blik die psychiaters ook wel eens hanteren -

 

"Wellicht is dat af en toe wel iets teveel van het goede, of sociaal onwenselijk (grote grijns dit keer) - hoewel mijn vriendin ook niet blij zal zijn met sigaren (grijns van oor tot oor).

 

-"Tsja - dan kan ik slechts een licht, mild, ongeparfumeerd sigaartje aanbevelen" zei hij, daarmee handig tot zaken overgaand.

 

Waarna ik naar een glanzende vitrine geleid werd en gewezen werd op de senorita van Compaenen, nog geen negen euro voor een doosje van tien stuks.

 

gallery_40881_17382_943130.jpg

 

"Kijk", zei hij, "het rustgevende zit 'm natuurlijk ook hier in: je gaat er even voor zitten. Beloningsritueeltje na een dag hard werken - je rookt dit niet even op straat weg. Even zitten, even niks - geen mobieltje, geen krant, geen nieuws, gewoon effe niks dan jij - en je sigaartje."

 

"Gaan we doen" zei ik toen. Afgerekend en hij legde er een doosje lucifers bij. O - zei ik, dat is ook zo, je mag zoiets niet met een aansteker doen?

 

Daarbij werden de lippen even getuit: "Mwoah, kijk, als je dan toch aan het echte werk gaat beginnen, dan maar gelijk zoals het hoort hè..." graait daarbij in een bakje, frommelt wat met een bandje en legt er vervolgens een bosje cederhouten stokjes bij.

 

Kijk en ik ben dus een totale sucker voor dat soort dingen. Dan loop ik als een blij kind met dat doosje en dat bosje cederhoutjes in mijn knuistjes, met zóóóóóóó'n grote plasser die zaak uit hè...

 

 

Vanochtend de eerste opgestoken (Ja schat, ik ga wel op het balkon) en de werking op mij, als allereerste indruk was....: Ritalin!

 

Die gore bende, cocaine-derivaat jawel, heb ik in mijn onwetendheid destijds ook een tijdje geprobeerd. Het resultaat was fenomenaal - de bijwerkingen eveneens. Gauw weer mee gestopt. Wel - dit heeft er, voor mij, in de verte iets van weg. Het gaat allemaal wat rustiger, wat bedachtzamer, waar je bij wiet sneller uit de bocht vliegt.

 

Als volgende test dus een keertje van de week een dagje geen wiet, maar af en toe een sigaartje.

 

Ik laat het jullie weten.

 

Is wel een gezellig topicje aan het worden, had ik niet verwacht. :bier

 

V

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) senoritas zijn inderdaad een prettige maat

goede keuze van de verkoper

 

:D

genietse

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja we blijven natuurlijk wel jongens hee, we krijgen zo een harde leuter als we een nieuw speeltje mogen bezigen.

Was ok wat ik zei he, je mot er de tijd voor nemen en even onthaasten.Toen ik (in betere tijden) een lange rit moest maken ging er ook steevast de brand in een sigaar.

En ook fijne verkoper ja, geniet ervan man, laat ons weten hoe je je der later bij voelt hee.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...