Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

sjaak zwart

Configuratie Nieuwe Kweekruimte

Recommended Posts

Nu het er op lijkt dat de eerste kweek langzaam zijn einde nadert wil ik alvast gaan bekijken wat een mooie upgrade is voor volgend jaar. Ik denk dat ik hier nog wel een kweekje of 2 ik zal draaien.

Mijn huidige setup heeft nogal wat kinderziektes door wat slecht advies, en slechte keuzes van mij zelf.

 

Tijd dus voor een ideale configuratie, in 1x alles goed !

 

Het absolute maximum wat ik ideaal kwijt kan is 150x90x200. En laat secret jardin daar nou precies een tent voor hebben.

 

 

 

Maar dan de verlichting ?

 

Mijn voorkeur gaat uit naar lumitek of gavita ballasten. Beide vanwegen hun "dual" functie. Alleen de vraag is nog maar of dat nodig is want 2x 600 watt lijkt me te warm worden ?

 

Aan de hand van de verlichting moet ik de afzuiging nog uitzoeken. Heb nu een 500 m3 torin die afzuigt, die wil ik straks als actieve inlaat gebruiken, en dus grotere afzuiger aanschaffen.

 

Koolstof filter die ik nu nog heb is 700 m3, pas 1x gebruikt, dus die wil ik nog wel minimaal 1 ronde meedraaien.

 

Kort samengevat, ruwe opzet:

 

Tent : Secret Jardin DR 150W R2.5 150x90x200

Afzuiger : softbox 1000 m3 met fancontroller

Inblaas : Torin box ventilator 500 m3 met fancontroller

3x clipfan

2x 400 ( of 1x 600 watt ? ) HPS ( merk en reflector komt nog wel ) ?

 

Laatste keer via de online growshop niet echt goed advies gehad, en hier wel top advies vandaar de vraag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of schiet mij te binnen .... Zelf timmeren, en gebruik maken van de hoogte. Maar een 1000 watt zal wel te overdreven zijn op zo een klein oppervlakte ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelf timmeren wanneer je daar meer hoogte me zou winnen zeker doen, verder is de ruimte wel geschikt voor een 1000watter, deze schijnt namelijk minstens 1.50 breed en 1 meter in de lengte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ruimte is meer geschikt voor de 750watt DE

 

of 2 x 400 watt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geeft de 1000 watt mijn situatie te veel licht , of te veel luchtverlies door de smalle 90 cm ?

 

Als ik zelf Timmer kan ik er wel 100 cm van maken. Dan zou een 1000 wat dus wel mogelijk zijn ?

 

Kamer is type zolder kamer, dus erg warm in de zomer. Voor mijn andere hobby houd mijn huis tuin en keuken airco de ruimte dan prima op 20 a 25 graden.

 

Een goed geïsoleerde kweekkast moet daarentegen goed zijn eigen klimaat kunnen handhaven toch ?

 

Ik ben erg onder de indruk van de 1000 watt met dim en boost functie. Alleen de temperatuur heb ik geen ervaring mee op zo een oppervlakte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De 750 vind ik perfect voor 1.20x1.20, hier kan je een 1000watt ophangen, desnoods terug dimmen, maar wanneer het klimaat buiten kouder wordt kan je binnen waarschijnlijk op 1000watt knallen en misschien zelfs 1150.

Ik doe dit in een 1.20x1.20 met een 1000watter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geeft de grootte hoogte in mijn geval nog extra winst kwa warmte afvoer of is dit marginaal ?

 

De 1000 watt gavita lijkt me dan een mooie keuze, tenzei iemand het stellig afraad.

 

Het lijkt mij wel dat 1000 m3 afzuiging dan wat krap is, zeker gezien het zolder effect. 1500 m3 en dan dimmen ? Hoewel die dingen wel weer flink aan de maat zijn... Dat gaat in het ergste geval van mijn hokje af.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De hoogte is voordelig doordat je je lamp eerder hoger kan hangen ipv dimmen, tis meer de ir-hitte van de lamp dan de temperatuur van je ruimte, maar meer hoogte is meer ruimte dus meer speling voor je klimaat.

!500m3 is idd een betere afzuiger grootte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik lees van iedereen dat zelf timmeren een stuk goedkoper is dan een tentje.

 

Als ik even snel kijk wat een beetje hout, gipsplaten, isolatie, kit , schroeven kosten ben ik al snel meer kwijt dan die 152 euro voor een tentje. Alleen zit ik dan dus vast aan die 200 cm hoogte, en anders heb ik 275 cm ( gaat natuurlijk nog een stukje af voor het plafond van de kweekruimte.

 

Ik ben niet zo een paranoïde stresskip, maar een tentje is wel fijn als je een keer snel wilt afbreken om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld onderhoud aan de ruimte door een extern bedrijf. Even de de kweek afwachten, alles opruimen, en verplaatsen naar een andere kamer, en dan weer opbouwen als de lucht geklaard is. Zijn er verschillen in de strafmaat voor een "professioneel" gebouwde en ingerichte kweekruimte ten aanzien van een tentje ? Er van uitgaande dat de belastende inhoud het zelfde is ?

 

Als ik alle opties uitgeplozen heb voel ik een bouwverslag aankomen ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

tentje is idd handig als je bezoek krijgt en even de boel wilt verplaatsen.

200cm hoogte is aan de krappe kant met een 1000watt er boven maar kan prima met indica planten.

een haze kweken zal niet lukken denk. kwa straf zal het niet veel uitmaken ze kijken immers naar de apparatuur ,het aantal planten en de brandveiligheid met het vaststellen vd strafmaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luister naar Krassemans. 1000watt kan prima in die ruimte die jij beschrijft. Je moet niet vergeten dat je met 1 lamp aan 4 muren wandverliezen hebt. Je kunt sowieso op 1000watt draaien zonder over de 1500umol/s/m2 te komen in jouw hokje. En als je lamp en reflectoren iets ouder worden kun je hem zelfs op 1150watt zetten omdat hij minder efficient wordt.

 

Hoogte is wel een issue. Minimaal 90cm zou ik aanhouden tussen top en bulb. 100cm nog mooier. Als je dan een sativa zet van 125cm en een redelijke pot van 20-30cm heb je toch 235cm nodig wil je het allemaal ideaal houden. Kan wel lager hangen maar liever niet. Wat je kunt doen is het plafond uit de tent halen en anders toch naar een Dimlux 1200watt. Die zijn toch zo'n 10cm platter dan de Gavita's en die kun je dan bovenop de tentstokken leggen (doek kun je wel omhoog drukken).

 

Dus zoals Krasi in de opingspost zegt: Zelf bouwen voor de hoogte(of dak uit tent snijden. 1000DE Philips er in (Dimlux armatuur).

 

Dan natuurlijk 1500m3 afzuigen.

Edited by cityboxer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gisteren alle opties uitgetekend, even los van de investering.

 

Zoals gezegt kan ik met een eigenbouw wat bijsnoepen naar 200x100x240( of hoger )

 

Ik heb wat sketchups gemaakt op ware grootte ( behalve de apparatuur die er in hangt die is uit de losse pols, ik heb daar geen maten van )

Als ik net zo veel lol heb aan de tekeningen als aan de bouw dan kan het nog een leuke tijd worden !

 

Afijn.... Tijdens het tekenen kom je al meteen dingen tegen die niet gaan werken, of op zijn minst nieuwe vragen oproepen.

Ik zou bijvoorbeeld een airsock op de bodem tussen de planten willen leggen. Op de tekening staat hij bijvoorbeeld in het midden, maar daar is ook de hoogste lichtopbrengst, best zonde naar mijn idee nu ik er over nadenk. Het groeit natuurlijk wel dicht, dus zou geen probleem hoeven zijn.

 

Ik heb de afgelopen dagen veel gelezen over verschillende oppervlaktes en verlichting.

Ik denk dat ik met 100 cm breed ( gaat nog isolatie vanaf links en rechts ) het beste diepstraal kappen kan gebruiken ?

2x 400 watt zou geen probleem moeten zijn, maar als 2x 600 watt gaat lukken in deze ruimte dan gaat daar mijn voorkeur naar uit. Bijvoorbeeld de gavita digistar, of de dimlux extreme. Beide in 400/600 watt te dimmen, en met boost voor de wintermaanden uit mijn hoofd ( correct me if i'm wrong )

 

Afzuiging zou dan moeten volstaan met 1500 m3, iets gedimd.

Helaas kan ik mijn 700m3 filter denk ik niet kwijt in deze opstelling ?

Ik hoop dat met de hoogte van het hok de temperatuur bovenin blijft hangen zodat er veel warmte weg gezogen kan worden, en de planten "koel" zitten. In geval van "nood" zou de lampafstand in deze lekker hoog gezet kunnen worden.

 

Potten staan in een bak met vijverfolie, groot gemis nu in mijn tent.

 

Schakbord heb ik al op de "groei" gekocht dus die is al klaar.

 

Zijn er dingen in mijn opstelling die ik compleet over het hoofd zie of verkeerd doe ?

 

Terwijl ik dit teken en type zie ik een nieuwe reactie van citybox...... 1000 watt kan dus ook.....

 

Overzicht.jpg

 

overzicht2.jpg

 

overzicht3.jpg

 

overzicht4.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke inmiddels weer een stapje verder met uitpluizen, maar ook met de vragen die dat weer oproept.

 

Momenteel wacht ik even mijn huidige kweek af voordat ik begin, dus volgende maand begint de bouw pas. Dat geeft nog even tijd om inkopen te doen.

 

Ik zie dat er erg veel verschil zit in afzuigers. Vooral in de energie behoefde. Zo is een torin 1500 m3 rond de 400 watt, maar een B merk maar 220. Vreemd ?

 

Het ligt een beetje aan de merken, maar als je volle bak 1500 m3 afzuigt zou een 1700 filter gewenst zijn, als ik een beetje juist geinfomeerd ben.

Maar we nemen allemaal express overcapaciteit, dus op welke waarde koop je dan je filter ? Of denk ik te moeilijk, en moet ik gewoon een 1500/1700 kuub bestellen ?

 

Op de tekening staat de afzuigen buiten de "ruimte" Ik ga deze er toch in plaatsen, met zo veel ruimte in de hoogte is het onzin om alles buiten te plaatsen.

 

Nu kwam ik laatst nog een ander knelpunt tegen. Mijn huidige tentje was wat warm. Dus heb ik de actieve inblaas verhoogd. Een uur later ( ik was gelukkig thuis ) rook de hele kamer naar Cheese. Overdruk dus.

Ik heb 500 m3 afzuiging, 700 m3 filter, en 250 m3 actieve inblaas van buiten. Normaal zou het technisch dus niet mogelijk zijn om overdruk te krijgen.

Ik vermoed dat het er aan ligt dat de afvoer slang ergens een beetje gekneld zat, en dus afgeknepen werd naar 50 %.

 

Wat mij brengt naar het laatste probleem.

In de ruimte zit een standaard klapraam. Hier ga ik "uiteraard" een plaat tegen schroeven/kitten met een flens er op voor de afvoer. Maar momenteel pak ik daar ook de verse lucht vandaan. Hoe pak ik dat aan ? 2 flenzen op het zelfde raam lijkt mij dat er dan deels weer vuile lucht binnen komt.

Hoewel het nu dus wel werk omdat de slangen uit het raam "hangen". Uit het zicht.

Of zijn er mensen die 1000 watt en passieve inlaat ?

De ruimte is normaal al standaard 20 ( winter ) tot 28 ( zomer ) graden.

 

Laatste paar details en dan kan het bouwverslag beginnen volgende maand :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmiddels is er ook de optie om een 2e hands opticlimate pro 2 over te nemen voor een leuke prijs. In dat geval kan de kweekruimte 4,5 x 1,20 x 260 worden gemaakt. Dus nu is de keus nog moeilijker.

 

Op zich... Kleine investering, en alle aansluitingen zitten al in de ruimte....

 

Ik heb het afgelopen jaar zo een beetje alle verslagen van de opti gelezen, ik zou het zelf wel aan durven. Of is dat net een te grote stap voor een beginner ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn excuses. Ik heb niet meer gereageerd, ik had eigenlijk wel verwacht dat iemand anders had gereageerd. Helemaal omdat je er een leuk tekeningetje bij maakt en klaarblijkelijk je best doet. Het is nu laat en ik heb er nu niet heel goed naar gekeken en over nagedacht maar ik wil een aantal dingen opmerken.

  • Als je werkt met afzuigers: Niet onderin inblazen. Bovenin inblazen met een lucht verdeel slang en ook bovenin afzuigen. Klinkt onlogisch want je denkt dat je een goede airflow creeert van onderen naar boven (warme lucht stijgt) maar zo werkt dat niet.
  • Ik zie niet in waarom een OC voor de gevorderde is. Qua installatie is het inderdaad wel lastiger (water, afvoer, condenswater) maar qua kweken niet perse. Helemaal als je een kweekverslag maakt. En als je door die OC zo veel meer kweekruimte krijgt dan is de rekensom wat mij betreft een hele gemakkelijke. Je bent ook af van hotspots (warmtecamera detectie van politie) mits je een en ander juist installeert. Onthoud dat je iedere investering er dubbel en dwars uithaalt, zelfs als je niet heel goed draait kan het nog uit want als je je rokertje in de shop koopt ben je vele malen duurder uit. Als jij het bovenstaande hok bouwt kun je daar 4 jaar van roken :P
  • Als je 4,5x1,2x2,60 hebt zou ik 3x 1000DE bulbs ophangen. Gavita of Dimlux armaturen maakt met die hoogte niet heel veel uit. Toch kun je die nieuwe Dimlux lampen iets verder boosten waardoor je in jouw geval iets gunstiger uitkomt met je lichtintensiteit.

Zo, dat is de basis. Ben benieuwd wat je gaat doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ps. Lees Groene Mug zijn bouwverslag eens door (ook in de bouwdoos). Dat zal wel even duren voordat je dat hebt uitgelezen maar dan weet je wel direct alles waar je rekening meet moet/kunt houden.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een gebruikte opti is net een gebruikte auto van een privaat persoon je weet niet wat je te wachten staat. Je weet niet hoeveel draaiuren deze heeft.

Als jij goed uit kan komen met je softboxen moet je dat gewoon doen.

Je hangt misschien 1 of 2 lampen op dus zoveel uitblaas heb je niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het verslag van groene mug ken ik door en door, mijn hok zou daar op lijken ( kwa formaat zo in de lengte ) BTW, waar blijven die planten ;)

 

Over de opti... Ik zag hem toevallig staan voor 1750 euro. Het is dan wel de oudere versie maar de verkoper merkte op dat hij maar 1.5 kweek heeft gedraaid. Of het waar is weet je natuurlijk nooit. De installatie durf ik wel aan.. Alle leidingen liggen er namelijk al vanwege mijn terrarium hobby. Dat is ook het "probleem". Als ik met die hobby stop heb ik lekker veel ruimte. Anders dus het kleine hokje van de tekening, en dat is onzin met een opti.

 

Nu ben ik dus al langere tijd niet meer bezig met die hobby, dus verkoop van de spullen doet me niet zo veel zeer. Alleen het is nogal specialistisch allemaal, dus een goede koper vind je niet zo heel snel ( 2e hands waarde gaat al snel boven de 5000 euro )

Ik ga de hele handel vandaag online zetten, kijken of er iemand intresse heeft.

 

Back on topic...

 

Ik wil gewoon de stroom netjes betalen, en ook niet opvallen, wat je dan vaak hoort is 4x600 watt is geen probleem. Maar met zo een opti er bij trek je natuurlijk wat extra. Ook niet geheel onbelangrijk is dat ik mijn huis niet uit wil. Het is dan wel een koop huis maar dat maakt het tegenwoordig niet veel anders dan een huurhuis met de nieuwe hypotheek regels. Laten we die discussie maar niet aan gaan, ik ken alle topics daar over ;)

 

Mijn gevoel na het lezen van alle topics samengevat is dat je een beetje uit de buurt moet blijven van de grens van 100 planten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik daar totaal geen intresse in heb ook. en 4x 600 watt is voor mij meer dan genoeg om het leuk te houden. Dat gaat mij zelfs al een beetje zenuwachtig maken ;)

 

Bedankt voor de tip van inblazen op hoogte. Ik dacht inderdaad dat je dan meteen alle lucht weer de filter in blaast. Ik ga vandaag even in de tent de slang verplaatsen dan.

 

Betreft de opticlimate pro 2. Ik kan zo snel niet het verschil vinden tussen de 2 en 3. En wat zijn de slijtende onderdelen in het systeem. Ik neem aan alles wat draait ?

 

Bedankt voor de reacties heren.

 

Het is nu even wachten tot de ruimte vrij komt dus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let op de fan. Als mensen gedraait hebben met een bevochtiger slaat hij wit uit van de kalk.

 

Als je vermoed dat hij uit een opgerolde ruimte komt, afblijven!

 

De meter op de zijkant moet tussen de 0,7 en 1 aangeven op de rode schaalverdeling met dit weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparen is niet het probleem , heb het geld er wel voor.

Mijn enigste zorg is wat de strafmaat is van 4x600 met opticlimate.

Boete of taakstraf heb ik vrede mee.

 

De spullen die deze persoon aanbied komen bijna zeker weten van een opgerolde kweker. Wat is het risico ?

Toevallig ben ik ook bezig met een lamp via hem. Niet doen dus ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee niet doen!!

 

Gratis zender

Volgepurt

Haal gewoon 'n nieuwe met garantie

Kost wel 2 rooitjes meer maar...

Better safe then sorry...

 

Gr Just made it

 

By the way volgens mij maakt t geen fuck uit qua strafmaat as je kweekt met OC gewoon niet gepakt worden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die laatse regel is natuurlijk de doelstelling :)

 

Gepakt worden is niet het grootste probleem.

 

Stel je hebt 50 plantjes, 3 lampjes. Alles netjes en veilig. Geen overlast van water of geur. Maar om wat voor reden dan ook staan ze voor de deur.

Je leest er hier niet veel over maar dat moment komt voor iedereen een keer. Soms ook domme pech.

 

Als ze dan zeggen we nemen alles mee, en je krijgt een boete of taakstrak van 180 uur. Tsja vervelend maar daar kom ik wel overheen. Is niet het einde van de wereld. Maar het is een beetje lastig .... de een zegt bij mij lieten ze het staan met de vraag of ik het zelf op wilde ruimen, en daarna nog een check of het weg is. De ander wordt met handboeien afgevoerd voor 5 buitenplanten. Om maar even 2 extremen te noemen :)

Niemand kan er precies wat van zeggen, dus dat maakt je wel "nieuwsgierig" Ook is onze mening natuurlijk niet die van hen. Ze hoeven maar een lulverhaal op te hangen van dat die brandblusser niet goed vast zit, of het stopcontact los zit en daar sta je met jou versie.

Ik hoop met een aantal van rond de max 40/50 en niet meer dan 3 lampen, en zo veilig mogelijk in de boete/taakstraf hoek te blijven. Ookal is alles professioneel met voeding, irrigatie, ongedierte bestrijding etc... Maar dat blijft dus een wilde gok, en hoe de pet van de pet staat die dag.

Brengt mij bij een ander punt. Ik weet 100 % zeker dat een van mijn buren ook met de zelfde hobby bezig is. De vraag is alleen, wie, en wat ik er mee moet.

Ik laat de details maar even voor mezelf ( misschien leest hij mee ;) ) maar tsja..... niet dat ze bij mij voor de stoep staan voor zijn *kuch* *kuch* geuroverlast.....

Meerdere huizen maken kwa signalen grote kans....

 

 

 

On topic ....

 

Het kriebelt om de Amnesia haze onder de stekkenlamp te laten ontkiemen zodat die meteen weer op 12/12 kunnen in de bloeitent, maar ik heb de temperatuur echt niet in orde op het moment. Dus ik wacht wel even. Denk dat de kweekruimte als op de tekening de eerste tussenfase wordt, gezien de ruimte dus binnenkort leeg gehaald zal worden zal ik ook maar een tent kopen in die afmeting. Is wel niet het meest voordelige, maar een ruimte van gipsplaten is even lastig af te breken, en een tijdje niet kweken is ook zo ongezellig nu de spirit er lekker in zit.

 

Ik heb de apparatuur maar vriendelijk afgezegt. Bedankt voor de tip !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schot in de zaak...

 

Van de week heb ik wat spullen binnen gekregen die later meeverhuizen naar de "kweekruimte" zoals op de tekening. Die zal dan wel wat groter worden want de kamer is als het goed is binnenkort compleet leeg.

 

Ik heb nu even gekozen voor een tent van secret jardine. 150x90x200. Dat is een beetje een rare maat, maar voor nu gaat dat het even worden.

 

Tent: Secret Jardine

Afzuiging 1500 m3 softbox in en aan rubbers, gestuurd door een Cli-mate fc2010 controller ( die moet ik alleen nog even bestellen ), want liever gebrom natuurlijk.

Phat rhino 1350 filter

Inblaas Passief of 700 m3 slakkenhuis.

2x clipfan, 1x honeywell vloer ventilatie

Irrigatie ben ik nog niet over uit, eb en vloed waarschijnlijk, maar eerst maar eens een ronde met de hand.

20x 11 liter potten met plagron light mix.

Canna voedingslijn.

Amnesia van RQS

ELT VSA in verschillende wattage's. Had nog wat liggen, en wat bijbesteld als test.

Verschillende opties zijn 1x 600, 2x 600, 2x 400, of waar ik maar als eerste mee ga testen 1x400 1x 600.

 

Vandaag heb ik even droog alles aangesloten om te kijken waar ik al bang voor was. Die filter is toch wel een flinke jongen. Die past naar mijn mening NET niet lekker in welke situatie dan ook. Ook relatief zwaar. Weet iemand overigens wat die stangen van een secret jardine kunnen dragen met die plastic frommel stukjes ?

 

 

Kort samengevat welke optie zouden jullie kiezen in deze opstelling. Overigens heb ik ook nog een 700 m3 phat rhino waar 1x mee gedraaid is, maar ik ben bang dat mocht ik met warm weer volle bak moeten afzuigen hij niet genoeg filtert.

 

Dit zijn zo een beetje de opties:

Onderstaande foto de filter rechtop, niet echt gebruikelijk. Ook niet echt efficient, maar met een frame zo hoog mogelijk tegen het dak aan kost me maar een klein beetje ruimte. En de lampen kunnen netjes tegen het plafond.

IMG_1420.jpg

 

Een andere optie zoals ik het nu doe ik mijn 80x80 tentje is zo:

Heeft maar 1 nadeel, die ene reflector komt tegen de filter te hangen, en kan zo dus niet maximaal omhoog zonder de kap te buigen.

IMG_1419.jpg

 

Laatste foto het zelfde verhaal maar dan hebben 2 kappen er last van, maar een beetje buigen met die kappen lijkt me niet zo een probleem.

 

IMG_1418.jpg

 

Het past allemaal wel, alleen ik wil de lampen helemaal tegen het dak aan kunnen hangen zodat ook de haze sorties een optie blijven voor mijn tent.

 

Welke optie zouden jullie doen ?

 

Kan natuurlijk ook de filter helemaal rechts hangen, en in het midden een 1000 watt gavita hangen, en desnoods terug dimmen. Tof al die keuzes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...