Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

vinnividivici

Mijn eerste kweek 9 x Sugar Punch, Sannie's Way

Recommended Posts

Aloha,

 

Tijd voor mijn eerste verslagje. Het wordt mijn eerste kweek op aarde, Sannie’s Way. Ik heb alweer een tijd geleden op hydro gedraaid en tot voor kort met kokos op het autopot-systeem, dus helemaal onervaren ben ik niet. Wel ontevreden door de beperkingen van het systeem, waar je in een klein tentje maar vier planten kan neerzetten. En na een zeperd met autoflowers (die blijken beter voor buiten..) klaar voor het echte werk. Maar daar ben ik dus een beginner in, het werken met aarde is volkomen nieuw voor mij.

 

Tentje: van Jardin, 90/90/160 (lichtdicht me neus B), heb ‘m ingepakt in w/z/w plastic. Is ab-so-luut geen pan.

 

Groeilamp: Philips Master HPI-T plus 400 W

 

Bloeilamp: Philips Master CG T 400 W

 

Buisventilator en koolstoffilter: 350 M3 met Fanline fancontroller , passieve inlaat

 

Bodemverwarming: Biogreen 4,3 mtr in zilverzand, afgedekt met folie, in wasmachinelekbak 70/70

 

9 Rootpouches 3 gallons met, per pot, 10 liter Plagron Lightmix z.perliet

 

Spongepots , onder 45W fotolamp 5500K

 

Predator’s Hortiline clipfan

 

10 Zaadjes: Sannie’s Sugar Punch

 

Sannie’s startpakket

 

 

Na een weekje vakantie grotendeels besteed te hebben aan lezen en leren alhier :book:(maar wie bedoelen ze toch met die Edit?), wordt het tijd voor mijn eerste verslag. Het wordt niet mijn eerste kweek maar wel mijn eerste kweek op aarde. Veel dingen die u gaat zien zijn schaamteloos gekopieerd uit andere, succesvolle verslagjes.

 

Toch zijn er wel enkele dingen die ik, aan de hand van de kennis hier opgedaan, anders ga doen. Daar is echter wel over nagedacht. Zo valt het onmiddellijk op, dat de smartpots wat aan de kleine kant zijn. Bij het fotoverslag onder op de pagina van dit soortje op Sannie’s site:

http://www.sanniessh...eeds-en-nl.html

worden 5 gallon smartpots gebruikt, ik doe het - eigenwijs - met 3 gallons. De reden: de hoogte van mijn tentje in combinatie met de keuze van het soortje. Da’s zo’n hybride die na de tweede week bloei omhoog holt. Wil ik voorkomen dat ze zroe ze roef gaan door het wortelstelsel te beperken en de groeiperiode te beperken tot slechts enkele dagen na ontkieming.

 

De gehele groeifase van enkele weken onder TL, met overpotten, gaat u dus missen. Ik zet de spongepots enkele dagen na ontkieming, gelijk in het eindmedium, de smartpots van 3 gallons. Dan op 18/12, maar dat voor, vermoedelijk, een krap weekje. Met de bloeilamp zal ik wachten tot de eerste okselhaartjes verschijnen als de jongedames gaan puberen, dat dan weer wel. Wanneer met bloeivoeding te starten na zo’n korte groeiperiode is voor mij nog de vraag, ik wacht uw tips n.a.v. de pics met spanning af als het zover is.

 

De beentjes zullen, conform bovengenoemd kweekverslag, geschoren gaan worden om een vettere bovenkant te creëeren en de te verwachten hoge LV de komende zomermaanden, laag te houden. Ben een beetje huiverig voor toppen, ik heb begrepen dat ze dan weer breed worden, moet ik ook niet hebben met 9 op 90 cm2 dus…einddoel is uiteindelijk een niet te hoog veldje met 9 hoofdtoppen en wat hoge zijtakken.

 

Wat ongetwijfeld ook opvalt is het ontbreken van de tensiometer. Klopt. ’t Zijn mooie dingen maar je leest er ook veel ellende mee en door. Ik ga het eerst proberen door het gewicht te voelen. Bij het vullen van de potten, vóór het inwateren, eens goed voelen - en dan daarna. Ik geef ze per beurt niet meer dan 1 liter daar ik hier las dat aarde 10 tot 12 % van z’n volume in vocht kan opnemen. Verder hoop ik overbewatering te voorkomen door het gebruik van de smartpots. Overbemesting hoop ik te voorkomen door om beurten voeding en kraantjeswater te geven. Maar mochten jullie tijdens het verslag zien dat het mis gaat op deze manier, dan hoor ik het ongetwijfeld :whip: en is zo’n tensio rap aangeschaft. Gezien mijn sterrenbeeld echter, denk ik niet dat dat nodig zal zijn.

 

De bodemverwarming is ook nieuw, van de week in mekaar geflanst. Liep in de bouwmarkt, mijn karretje gevuld met geplastificeerd spaanplaat, houtlijm, duvels en ouwe moertjes, viel mijn oog op een wasmachinelekbak à raison de 12,97 euro :huh:. Kon ik alles weer terug gaan zetten. De 2 zakken zilverzand van 25 kg waren precies genoeg voor die bak, ook dat nog. Dat 4,3 meter kabel exactemundo genoeg is voor 70 cm2 en dat een bak van 70cm2 precies 10 cm aan beide kanten ruimte overlaat in m’n tentje, wel, laten wij dat dan toch maar beginnergeluk noemen. Overigens werkt het als een tierelier en waren m’n potten zo rond de 21 graden, één dag post-inmekaarflansing. O - en 9 potten van 3 gallons passen precies in een wasmachinelekbak…dit alles ter ontkenning van mijn nevenfunctie als wethouder van Murphy. Maar ik zou niet gek staan kijken als ik hier het zwarte garen weer eens opnieuw heb uitgevonden :rolleyes:

 

Over het te gebruiken systeem voor het toedienen van voeding etc. is ook lang geprakkizeerd; met de ervaringen met hydro (pomp, terugslagklep,vat, capillairen) en het Autopotsysteem (constante voeding dmv vlotters) in het achterhoofd, is nu gekozen voor een, ik mag wel zeggen, revolutionair systeem. Het is een draagbare hydrodynamische vloeistofbemestingscontainer met volautomatische doseerinrichting, voorzien van ergonomische handgreep. Zie foto:

 

De draagbare hydrodynamische vloeistof-bemestingscontainer met volautomatische doseerinrichting voorzien van ergonomische handgreep

 

Het verslag zal - uiteraard – van foto’s vergezeld gaan. Het obligate plaatje van Sannies startsetje zal ik u besparen, u weet inmiddels wel hoe dat eruit ziet. Om te beginnen uiteraard de pics van de geboorte, die zijn altijd leuk want het is en blijft een wonder natuurlijk. Zoiets kleins wat zo groot wordt…ja ik weet dat uw vriendin dat vannacht ook zei, maar evenzogoed. Ik heb de zaadjes niet tussen watten ontkiemd, ik hou er niet van om met zo’n teer worteltje te klooien en ik heb geen vaste hand voor zoiets. ’t Is al heel wat als ik het zaadje in één keer in die spongepot weet te mikken. Laat de natuur d’r gang maar gaan, denk ik dan. En kijk, de natuur is d’r gang gegaan:

 

De criminaliteit steekt weer aardig de kop op in Huize Vici

 

Op heterdaad betrapt

 

3 x 3 is acht, twee zijn nog niet uitgekomen maar staan saampjes in de pot rechtsonder. Met een beetje geluk...

 

Zoiets kleins wat zo groot kan worden

 

 

Ik geeft toe, het klinkt allemaal leuk, de theorie. Nu moet het zich nog gaan bewijzen in de praktijk. Maar rolt u bij het lezen van deze plannen van uw stoel van het lachen? Ontlokt het één en ander een flauwe glimlach terwijl u triest het hoofd schudt? Of moet u wellicht terstond op zoek naar het telefoonnummer van de Stichting Korrelatie omdat u het echt, absoluut niet meer trekt? Dan vernam ik gaarne de reden daartoe. En anders…wens me sterkte, ik zal het nodig hebben.

 

Hoi

Vinni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is er mis met je kweekopzet? Over alles is goed nagedacht. Je gaat toch niet voor de hoofdprijs? Als je met deze set-up drie rondes draait per jaar dan hoef je echt niet meer naar een coffeeshop.

Overeenkomstig je verzoek wens ik je sterkte toe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Xtreme.

 

Maar ik ga wel voor de hoofdprijs En die hoofdprijs is...met een vette grijns langs de coffeeshop lopen elke dag na mijn werk :wave:, op weg naar m'n bakkie wiet thuis. Niets mooiers dan de bezoekjes aan de shop te beperken tot het éénmaal in de maand inslaan van vloei en tips, toch?

 

Nee rijk ga ik er niet van worden - maar wat is rijkdom? Je eigen wietje - goud waard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat volgens mij heel redelijk. Ik heb het slechter gezien, laat ik het zo stellen -

 

 

 

 

P1030488

 

P1030489

 

Ik heb ze gisteren voor het eerst een half litertje met Bacto 1g/ltr voor zaailingen meegegeven. Schrok me gelijk de pleuris want de blaadjes gingen subiet met z'n allen zo :( staan. Uit m'n verleden met hydro wist ik nog dat dat een te hoge Ph betekent. Gelukkig trok dat weer geheel bij na een uurtje, dus dat zal wel het directe effect zijn geweest van het water op de worteltjes - en de buffer die er even later inkickt. Leuk proces om te zien.

 

Wel, alles verloopt volgens mij zoals ik het gepland heb. Lamp hangt er nu 40 cm boven, over twee daagjes op 12/12 want dan hebben we toch ruim een weekje groei gehad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_40881_17010_2022920.jpg

 

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

succes hier!

 

moet helemaal goed komen met die draagbare hydrodynamische vloeistof-bemestingscontainer met volautomatische doseerinrichting voorzien van ergonomische handgreep :tu haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Sensi, Supertramp.

 

Ja die DHVBCVD/eh heb ik op de kop getikt in een ateliertje, gespecialiseerd in biodynamische producten in Tietjerksteradeel. Was een end fietsen maar dan heb je ook wat, voor slechts 89 euro. Hij was 59 maar ik kon 'm daar gelijk laten instralen, dus voor die paar tientjes extra...dan hoefde ik de zazel ook niet meer te ipsen, werd me verteld, wat toch een groot voordeel is. Hij is bovendien wielstopper-resistent!

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha nou succes dan maar :popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha mafkees. Ik moest lachen maar wens je toch sterkte ;). Ik schuif aan, ik ben benieuwd hoe je het gaat doet met al die high tech gear!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Miami, Vena, Wulle. Wordt het toch nog gezellig hier :bier

 

Ik heb ze toch maar op 12/12 gezet nu. In het midden van de blaadjes komen allemaal lichtgroene sprietjes, volgens mij een teken dat ze doorhebben wat de bedoeling is, in dezen. Krap een weekje voorgroei werd één week en één dag.

Dus:

 

Op 14 mei op 12/12

 

Dan zou ik dus over een week of tien, da's eind juli, moeten kunnen hakkûh maar daar reken ik niet al te vast op. Ik ga ook zo'n trichomenkijkertje kopen en ik heb me laten vertellen dat het dan zomaar een weekje of anderhalf langer kan duren. Maar ik ga voor het amber, dit keer. Dan maar gelijk goud. Ehhhh...goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee Supertramp, hier zit een Mug in hart en nieren. Had gelukkig zowel heen als weer meewind op de Afsluitdijk dus was wel te doen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk verslag vinnividivici! :verrygood

Succes deze ronde!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Bosrand.

 

Tijd voor een kleine update.

 

Ze staan nu 5 dagen op 12/12, ik geef ze twee keer per week een halve liter kraantjeswater per plant, om de week krijgen ze Bacto 1 gr op 5 liter mee.

 

Het resultaat:

P1030492

 

P1030497

P1030500

P1030501

 

De grond was, onder de bordjes, toch wel hard met hier en daar een barstje. Ook zat er ruimte tussen de wand van de smartpot en de aarde. Ik heb het één en ander voorzichtig losgewerkt met een lepel voordat er water op ging, ook de ruimte tussen smartpot en aarde heb ik zo weer "dichtgegooid".

Die potten zijn wel reuze poreus, als je er per ongeluk iets teveel tegelijk opgooit zie direct druppels aan de buitenkant verschijnen. Rustig aan dus maar.

 

Verder had ik de ventilatie 's nachts nog uit staan, waarbij de clipfan om de twee uur een kwartiertje liep. Kijk ik vanochtend op m'n meter, was de max LV vannacht 98% ?! dus die gaat ook maar ff met de clipfan meelopen vannacht, kijk ik morgen wel hoe of wat. Min. temp 's nachts is 21 graden.

 

In vergelijking met de door mij gehanteerde methoden in het verleden, kan ik niet anders zeggen dan dat het er nog nooit zo mooi bij heeft gestaan in dit stadium. De bladeren zijn dieper groen, de karteltjes staan lichtjes overeind. Nog leuker: ik heb er negen staan en vooralsnog blijven die het alle negen gewoon doen. In het verleden kon ik, van de vier die ik er had staan, er meestal nu al eentje afschrijven - en over een week rustig nog één. Niets van dat al, dit keer.

 

Verder is het gewoon leuker om te doen, je kan er meer liefde in stoppen, je zit gewoon lekker ff een half uurtje te klooien met je lepeltje - bepaaldelijk therapeutisch. Zou het dan toch nog goed komen met mij?

 

Groets

Vinni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze staan er mooi bij ook. Misschien moet je minder water per keer geven, maar meer frequent. Had je pas flink gewaterd voor de laatste fotos?

 

Smartpots blijven verdampen in de nacht, de plant niet of zeer weinig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Vinni, je planten staan er mooi bij. Hou er wel rekening mee dat smartpots veel meer water laten verdampen dan de gewone plastic potten. 2 keer per week wateren vind ik persoonlijk weinig zeker als je zegt dat je medium is uitgedroogd aan de bovenkant. Beter om de dag naar behoefte (2 uur na lamp aan), je medium droogt dan niet of minder snel uit. Bij bio kweken is je bodemleven van zeer groot belang, dus pas op met te weinig wateren want dat kan de symbiosis tussen plant en bodemleven ernstig verstoren en kan gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je planten.

 

Succes met je kweek!

 

Groet Plantformer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Staan er idd mooi bij, alles gaat ook mooi gelijk op.

De eerste keer na inwateren heb ik ook vaak een wat droge pot, bovenin idd hard, doordat ik vaak na inwateren een week niets geef.

Wat ik dan doe is steeds een beetje water geven, pot voor pot.

Daarna idd proberen om de dag te wateren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de tips!

 

Ik kreeg zelf inderdaad ook de indruk dat een hogere frequentie met een kleinere hoeveelheid meer gewaardeerd zou worden door de jongedames, dit is nu bevestigd...!

 

Ik had ze geen water gegeven vlak voor de foto's. Ik heb ze gisteravond dan toch maar weer wat gegeven, stond eigenlijk in de planning voor vandaag maar ik had gewoon het gevoel dat ze wat nodig hadden.

 

Dat die smartpots een hoop verdampen, zal de reden zijn van de hoge LV 's nachts. Ik heb de ventilatie om de twee uur een kwartiertje aan gehad vannacht en de max LV was nu 90%. Daarbij heb ik natuurlijk ook de bodemverwarming eronder zitten, dat blijft de hele nacht gewoon door...ehhhhh.....stomen, zeg maar.

 

Schema wordt dus aangepast, ipv 2X per week 500cc wordt nu om de dag, 300cc.

 

Nogmaals bedankt voor de tips en de genomen moeite. Gaat het toch nog goed komen met mij ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

12/12 dag 13; om de dag 400 cc, na drie keer één dag niets; LVmax 85%, min 30%; dagtemp max. 28.8, nachttemp min. 23.3

 

Welkom in correctionele jeugdinrichting "De Lageweij"

 

 

Tsja forumleden, waar ik zo'n drie weken geleden moest constateren dat de criminaliteit weer aardig de kop opstak in Huize Vici, daar tiert de misdaad nu welig.

 

gallery_40881_17010_5029363.jpg

 

En dat, terwijl ik toch alles heb gedaan wat ik in mijn macht had om het niet zover te laten komen - daarbij de grens met mishandeling net niet overschrijdend. Maar een te hoge LV 's nachts, een te lage voedingsfrequentie met te grote hoeveelheden per keer, het heeft allemaal niet mogen baten.

 

Zoals u op de foto's van het plaats delict kunt zien, groeien deze jongedames op voor galg en rad.

 

gallery_40881_17010_2522640.jpg

 

Reeds op deze jonge leeftijd zitten ze met hun grijpgrage handjes te graaien naar het speelgoed in de box van hun zusje - en dan hebben ze de luiers nog om hè. Ik bedoel maar.

 

Ik vermoed dat we extra aandacht moeten gaan besteden aan het loedertje in het midden. Deze is kleiner dan de anderen, maar houdt daarnaast ook nog de handjes thuis. Schijnheiligheid, als u het mij vraagt. Dat is er zo één die later boekhoudster wordt van La Famiglia, u weet toch, zo'n onopvallend typje - maar ondertussen. Een typisch messentrekstertje bovendien, naar het zich laat aanzien.

 

gallery_40881_17010_6542962.jpg

 

Ik neem aan dat u allen zich ook ernstig zorgen maakt. Hoe zal het aflopen met dit tuig van de richel?

 

gallery_40881_17010_2029805.jpg

Zullen de grote zussen het kleintje in het midden gaan overvleugelen? Zal zij van zich af kunnen bijten - en welke methoden zal zij hierbij gaan hanteren? Ik vrees het ergste. Ik hou u op de hoogte.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun je de BBCode niet hier kopieren ipv zo via je album?

Kijkt niet echt makkelijk weg zo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er nog steeds goed uit. Ga je die grijpgrage opdonders nog wat disciplineren ook (buigen of pletten ;))? Ik denk dat het niet ongepast zou zijn met jou hoogte. Hebben ze overal evenveel internodes?

 

En wat Bob zegt. Options -> Share links -> BB code in het venster met foto waar je nu naar linkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...