Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Guest elmanito

'Waarheen met gruwelijke pijnen na sluiten van coffeeshop Superfly?'

Recommended Posts

Guest elmanito

HOOFDDORP - De Hoofddorpse Liselore Marz heeft een groot probleem als coffeeshop Superfly dichtgaat. Ze gebruikt medicinale cannabis om de zenuwpijnen te verminderen. Naar een coffeeshop in Haarlem kan ze niet vanwege de aandoening waar ze aan lijdt, bindweefselafwijking. Met de bus naar de stad is te ver, zo lang kan ze niet zitten. ,,Waar moeten ernstig zieke mensen met gruwelijke pijnen naartoe?’’, vraagt ze zich af.

 

Een arts schrijft haar de cannabis voor. Het helpt haar beter dan de ’normale’ medicijnen die ze eerder kreeg. ,,Daar kreeg ik spraakproblemen door. Ook werd ik er duizelig van: ik liep rond als in een soort waas.’’ De cannabis die bij de apotheek te koop is, is volgens haar van slechte kwaliteit.

Naar eigen zeggen is ze heel gedisciplineerd in haar gebruik. ,,Gewenning ligt op de loer’’, realiseert ze zich.

Marz gebruikt de cannabis ’s avonds voordat ze naar bed gaat. Door haar bindweefselafwijking kunnen gewrichten uit de kom vliegen, is ze vaak erg vermoeid en lijdt ze veel pijn. De cannabis heeft ze nodig om in slaap te komen. ,,De zenuwpijn zorgt voor een soort prikkels, alsof ik onder stroom sta. Daardoor is het heel moeilijk om in slaap te komen. Die pijnprikkels houden de hersens wakker’’, weet ze uit ervaring. ,,Mijn zenuwstelsel werkt niet zoals het zou moeten. Een rotziekte’’, vat ze samen.

 

Korting

Over de werkwijze van Superfly is ze vol lof. Wie een briefje heeft van de arts, krijgt een pasje en daarmee dertig procent korting. ,,Heel sociaal van ze’’, vindt Marz.

Bij de Hoofddorpse shop gaat het om ongeveer vijftig patiënten, vertelt medewerker Ramon van Rhoon. Hij is al bijna dertien jaar werkzaam bij Superfly en geeft klanten die de cannabis medicinaal gebruiken advies.

Zowel huisartsen als specialisten schrijven het voor, vertelt hij. ,,De dosis moet zo laag mogelijk blijven’’, vertelt Van Rhoon. ,,Het is net als bij andere medicatie, over de schreef gaan heeft geen zin.’’ En wat bij de ene patiënt wel werkt, doet het bij de ander weer niet, weet Van Rhoon. Ook daarin geeft hij advies. Bovendien weet hij zo ongeveer welke huisartsen in Hoofddorp medicinaal cannabis voorschrijven.

 

Marz (43) besloot met een berichtje in de Facebook-groep ’Je bent Hoofddorper als…’ de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ze hoopt dat het kan bijdragen aan het openhouden van Superfly.

Andere groepsleden boden Marz aan de cannabis voor haar in Haarlem te kopen, mocht Superfly per 15 april daadwerkelijk dicht zijn. ,,Heel lief van ze’’, vindt de Hoofddorpse. Maar ze hoopt dat ze daar geen gebruik van hoeft te maken en dat Superfly alsnog openblijft. ,,Want ik ben natuurlijk niet de enige die een probleem heeft als het dichtgaat’’, realiseert ze zich.

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk weer eens even een verhaal vanuit de samenleving

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coffeeshop Superfly blijft toch nog open

16 apr 2014 07:28 | laatste update: 16 apr 2014 07:50

 

 

w380.da755_6ce76ac13e8dc341e117ac14b0335742.jpg

 

HOOFDDORP Coffeeshop Superfly aan de Kruisweg in Hoofddorp mag toch nog even open blijven, dat heeft de bestuursrechter in Haarlem besloten.

Volgens het Haarlems Dagblad mag de coffeeshop open blijven, totdat er een besluit is genomen over het bezwaar om de vergunning van Superfly vanaf woensdag in te trekken. En dat duurt zeker zes weken.

Burgemeester Weterings heeft begin april de coffeeshop geen nieuwe exploitatievergunning gegeven, omdat de eigenaar een negatieve beoordeling heeft gekregen. De vergunning liep vorig jaar ook al af. Toen eiste de burgemeester dat de exploitant zijn zaken op orde zou stellen, maar dat is volgens Weterings niet gebeurd.

 

De bedrijfsleider van de coffeeshop, Patrick Laan, laat in het Haarlems Dagblad weten erg blij te zijn: "Ik ben vooral blij voor mijn personeel. En nu ga ik een dikke joint roken."

 

Superfly is de enige legale coffeeshop in Hoofddorp.

 

BRON

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heg verdomme.

 

Verpest je m'n test weer.... ik was benieuwd hoeveel strijdlust er aanwezig is op t forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja dat is echt leuk

om in zo'n topic

de strijdvaardigheid te testen van en ander.

vette lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

weinig strijd vanaf deze kant.

 

wens het mensje het beste...

 

ik ken deze hele situatie niet van de shop maar vorig jaar ook een coffeeshop in mijn buurt gesloten dit kwam omdat de eigenaar nooit op kwam dagen bij gesprekken met de gemeente. de vorige burgemeester vond dat klaarblijkelijk jaren prima. die nieuwe niet en daardoor zijn vergunning ingetrokken...

 

ik lees wel dat 'superfly' niet erg vlot is geweest met het afhandelen van gebreke, das tog vragen om moeilijkheden dan in dit beleid of niet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Gewoon, naar de apotheek en pijnstillers halen.

 

Zou ze dat traject allang al niet gepasseerd zijn slimpie.Tis al erg genoeg in deze bananenmonarchie dat je via de krant aandacht moet gaan vragen voor je eigen pijnstillers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met ze alle een joint opsteken en boe roepen....

 

Ik vind dat blowers nu niet bepaald opkomen voor hun rechten, maar wie ben ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daar heb je helemal gelijk in predator,

en lui stelletje blowers zijn het.

doch deze dame net niet

getuige en artikel in de krant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha geniaal achterlijke harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...