Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

ganjafarm

Interessante onderzoeken

Recommended Posts

Hier een aantal interessante onderzoeken over de vele medicinale werkingen van cannabidol (CBD).

 

http://www.medicinal...Roperh-2000.pdf

 

http://link.springer...0213-014-3478-5

 

http://www.ncbi.nlm....pubmed/22430119

 

http://www.jci.org/articles/view/25509

 

http://www.scielo.br...ipt=sci_arttext

 

http://proxychi.baremetal.com/cannabiscoalition.ca/info/Russo_TwoCannabinoidsMedHypoth_2006.pdf

 

En alsnog is ons plantje illegaal..

Het is eigenlijk te gek voor woorden.

 

Grtz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onze overheden zijn niet in staat de mensen te dienen en te beschermen zoals ze dat grondwettelijk verplicht zijn. Ze zijn er enkel om de coperatieve belangen van enkele grote te beschermen.

 

Politieke beslissingen zijn niet wetenschappelijk ondersteund, maar geduwd vanuit een popilistische belangen vermengend vermogen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet het niet, wij kunnen niet echt oordelen omdat wij een be-vooroordeelde mening hebben. Maar ik ben het wel met je eens dat wiet niet als 'drugs' had hoeven worden bestempeld, aangezien koffie en alcohol wel verslavend zijn. Dat is nou eenmaal marktwerking en de invloed hiervan op politiek en wetten. Waarom zou je een patiënt zichzelf laten genezen als dit ook met dure en gevaarlijke medicijnen kan, waar je honderden mensen van werk mee voorziet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

die dure medicijnen hebben meestaleen hoop gevaarlijke bijwerkingen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alsof dat de wet makers zal intresseren

 

Dat is hetzelfde met dat ebola virus momenteel .... we weten waar het zich geisoleerd bevind maar sturen er toch nog dagelijks vliegtuigen heen :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit gaat puur om economische belangen.

Er kan geen patent op ons plantje worden aangevraagt,

Het gaat om veel te veel geld..

Grtz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

En bovendien de voorgeschreven medicatie (gif) brengt veel te veel geld in het laatje om te laten vervangen door een plant (waarop geen geld kan worden verdient), denk aan de bijwerkingen wat deze met zich mee brengen.. Hiervoor worden weer andere medicijnen voorgeschreven, die de symptonen drukken. En zelfs aan lichamelijke en/of schade wat deze rommel mensen toebrengt, ook hiervoor worden WEER andere medicijnen voorgeschreven..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen patent op ons plantje .... naar aanleiding van het monsanto patent op broccoli zou ik daar niet meer zo zeker van zijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi stukje tekst voor doede om onder de rechters hun neus te drukken en de vraag te stellen waarom het echt gecriminaliseerd is

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook de IACM-site is weer in het Nederlands vertaald vanaf nu.

 

Wereld: Nobelprijswinnende economen dringen aan op een einde aan ' war on drugs '.

 

Wereldwijde inspanningen om de drugshandel te dwarsbomen hebben gefaald en de tijd is gekomen voor een radicale herbezinning , volgens een groep van Nobelprijswinnende economen , een voormalige Amerikaanse minister van buitenlandse zaken , de vice- premier van Groot-Brittannië en anderen . " Het is tijd om de ' oorlog tegen drugs ' te beëindigen en massaal de bronnen anders te gebruiken in de richting van een effectief op feiten gebaseerd beleid, onderbouwd met intensieve economische analyse , " zei de groep in een voorwoord van een nieuw academisch rapport over het wereldwijde anti - drugsbeleid .

Onder verwijzing naar de massale drugsgerelateerde opsluitingen in gevangenissen per jaar in de Verenigde Staten, corruptie en geweld in ontwikkelingslanden en een HIV -epidemie in Rusland, drong de groep er op aan bij de Verenigde Naties om de repressieve, "one-size-fits-all benadering" om drugs aan te pakken, te laten vallen. Onder de ondertekenaars van de tekst zijn vijf nobelprijswinnende economen, waaronder Kenneth Arrow , Christopher Pissarides en Thomas Schelling - evenals de voormalige minister van buitenlandse zaken George Shultz , de Britse vice-premier Nick Clegg en Javier Solana , voormalig vertegenwoordiger voor het buitendlandse en veiligheidsbeleid van de EURopese Unie.

Reuter of 5 May 2014

 

Kort nieuws

 

Duitsland: Zitting over CBD op de EIHA Conferentie

Tijdens de jaarlijkse vergadering van dit jaar van de EIHA (European Industrial Hemp Association) in de buurt van Keulen van 21-22 mei 2014 zal er een sessie over "Farmaceutische toepassingen van cannabidiol (CBD)" zijn. Sprekers zijn Franjo Grotenhermen (Nova - Instituut, Duitsland), James Brodie (GW Pharmaceuticals, UK), Holger Rönitz (THC Pharm, Duitsland), Tjalling Erkelens (Bedrocan , Nederland), en Gianpaolo Grassi (CRA - CIN, Italië).

EIHA Conference

Italië: Puglia Conferentie over Cannabis en Cannabinoïden in de Geneeskunde.

De Medische Cannabis Association "LapianTiamo" presenteert de eerste "Puglia Cannabis Conferentie" op Cannabis en Cannabinoïden in de Geneeskunde op 24 mei. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de regio Puglia , de gemeente Racale en de Universiteit van Salento. Onder de sprekers zijn Rudolf Brenneisen, Cristina Sanchez, Maurizio Inghilleri en Giuseppe Meco.

Puglia Conference on Cannabis and Cannabinoids in Medicine

USA: De federale overheid verhoogt de hoeveelheid cannabis wat beschikbaar moet komen voor onderzoek.

De federale overheid heeft net alle cannabis besteld die ze hebben wil. De Drug Enforcement Administration heeft een nieuwe regeling uitgegeven, zodat de productiequota van de Amerikaanse overheid, voor medische cannabis een jaarlijkse toename heeft van 21 kg tot 650 kg.

Huffington Post of 5 May 2014

Uruguay: Legale cannabis zal goed en goedkoop zijn.

Uruguayanen zal het worden toegestaan om genoeg cannabis te kopen om tot ongeveer 20 cannabis sigaretten per week te kunnen rollen, tegen een prijs die ver onder de zwarte markt waarde ligt, zei de overheid toen zij een nieuwe wet uitlegde, die legalisering van de cannabis markt mogelijk maakt.

Reuters of 7 May 2014

Tunesië: Cannabis wet te hard, zegt de premier.

De Premier van Tunesië heeft steun gegeven aan een hervorming van strenge straffen van het land voor het bezit van cannabis , noemde het "niet synchroom' met de huidige tijd . In een persconferentie beloofde Mehdi Jomaa: "Een wijziging van de wet, om het aan te passen aan de nieuwe realiteit" in de samenleving.

Washington Post of 15 May 2014

Wetenschap/Mens: THC vaker gevonden in dodelijk gewonde bestuurders in Colorado na het begin van de medische cannabis wet in 2009.

Wetenschappers hebben dodelijke verkeersongevallen van 1994 tot 2011 geanalyseerd. In Colorado was er sinds medio 2009, toen medische cannabis in de handel verkrijgbaar en gangbaar is geworden, een verdubbeling van de bestuurders met THC in hun bloed. Er werden geen significante veranderingen waargenomen in het aantal bestuurders bij dodelijke auto-ongelukken, die door alcohol veroorzaakt zijn. Afdeling Psychiatrie, Universiteit van Colorado, Aurora, USA.

Salomonsen-Sautel S, et al. Drug Alcohol Depend. 2014 Apr 23. [in press]

Wetenschap/Mens: legalisering geen relevant effect op cannabisgebruik

Volgens een nieuwe studie door Australische en Noorse wetenschappers heeft de legale status van cannabis geen belangrijk effect op het cannabisgebruik. Er is echter wel enige invloed op jongeren, de hoeveelheid cannabis wat ze consumeren zal toenemen, in de eerste vijf jaar na legalisatie, die daarna weer normaliseert.

Departement Economie, Universiteit van Melbourne, Australië.

Williams J, et al. J Health Econ. 2014 Mar 28;36C:20-32.[in press]

Wetenschap/Dier: Anandamide vermindert bijwerkingen van antipsychotica op beweging

In een rat model van tardieve dyskinesie, keerde endocannabinoidanandamide nietszeggende kauwbewegingen ( VCM ) om, veroorzaakt door haloperidol, een neurolepticum gebruikt voor de behandeling van psychose. Antipsychotica kan tardieve dyskinesie veroorzaken, een moeilijk te behandelen bewegingsstoornis bij de mens. Auteurs schreven dat" CB1 receptoren - haloperidol geïnduceerde VCM 's bij ratten" kunnen verhinderen.

Universidade Federal de Santa Maria, Brazilië .

Röpke J, et al. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2014 Apr 18. [in press]

Wetenschap/Mens: CB1 receptor beschikbaarheid in de amygdala geassocieerd met traumagerelateerde klachten.

Traumagerelateerde psychopathologie is samengesteld uit bedreiging (bijvoorbeeld herbeleving, vermijding en hyper opwinding) en verlies (bijvoorbeeld depressie, gegeneraliseerde angst). Resultaten van een nieuwe studie toonde aan dat verhoogde CB1 receptor beschikbaarheid in de amygdala, een bepaald hersengebied, werd geassocieerd met een verhoogde dreiging. Grotere perifere anandamide niveaus werden geassocieerd met een verminderde dreiging. De auteurs merkten op dat "nieuwe pharmacotherapies gericht op het CB1 systeem een meer gerichte, op mechanisme gebaseerde benadering kunnen bieden, aan het verminderen van dit kern aspect van traumagerelateerde psychopathologie."

National Center for Posttraumatic Stress Disorder, Veterans Affairs Connecticut Healthcare System, West Haven, USA.

Pietrzak RH, et al. Neuropsychopharmacology. 2014 May 13. [in press]

Wetenschap/Dier: Activering van CB2 receptoren verzwakt hersenoedeem

Cannabinoïde-2 receptor stimulatie verzwakt hersenoedeem, door vermindering van cerebrale leukocyt infiltratie, als het oedeem veroorzaakt is door een bloeding in de ruimte tussen de hersenen en de schedel bij ratten.

Afdeling Fysiologie, Loma Linda University, USA .

Fujii M, et al. J Neurol Sci. 2014 Apr 30.

[in press]

Wetenschap/Dier: Palmitoylethanolamide kan gunstig zijn in het prikkelbaar darm syndroom.

De endocannabinoïde palmitoylethanolamide ging de versnelde doorvoer tegen in een muismodel van het prikkelbaar darm syndroom, het effect wordt veroorzaakt door CB1 receptoren, mogelijk door middel van toegenomen anandamide niveaus en gemoduleerd door vanilloïdereceptoren.

Department of Pharmacy, Universiteit van Napels Federico II, Italië.

Capasso R, et al. Br J Pharmacol. 2014 May 12. [in press]

Wetenschap/Mens: THC brengt geur in gedrang.

In een studie met 15 gezonde proefpersonen verminderde THC de prestaties van de proefpersonen, in een test op geur.

Drempels voor geur werden verhoogd en de geurdiscriminatie werd verminderd.

Institute of Clinical Pharmacology, Goethe-University, Frankfurt am Main, Duitsland

Walter C, et al. Br J Clin Pharmacol. 2014 May 6. [in press]

Wetenschap/Dieren: CBD verhoogt adenosine concentratie in de nucleus accumbens van de hersenen.

Injectie van CBD in de hypothalamus van de hersenen verhoogde de niveaus van adenosine verzameld uit nucleus accumbens , een bepaald hersengebied. De auteurs merkten op dat deze bevindingen suggereren dat CBD de endogene accumulatie van adenosine bevordert. Adenosine speelt een belangrijke rol in diverse biochemische processen.

Escuela de Medicina , División Ciencias de la Salud, Universidad Anáhuac Mayab, Merida, Mexico.

Mijangos-Moreno S, et al. Neurosci Res. 2014 May 4. [in press]

Wetenschap/Mens: Cannabis vermindert cognitie bij patiënten met Multiple Sclerose

Een klinische studie werd uitgevoerd bij 20 patiënten met multiple sclerose die cannabis rookte en bij 19 MS patiënten die geen cannabis gebruikte met MS om cognitieve prestaties te testen. De cannabis groep presteerde slechter bij een paar veeleisende testen. De onderzoekers concludeerden dat cannabis " voor verdere afbraak van cerebrale compensatiemechanismen, reeds gebrekkig bij MS. "

Sunnybrook Research Institute, Toronto, Canada.

Pavisian B, et al. Neurology. 2014 Apr 30. [in press]

Wetenschap/Mens: Lange-termijn veranderingen in CB2 receptoren en anandamide concentraties na cannabisgebruik.

Cannabisgebruikers, die cannabis had gerookt voor meer dan 20 keer in hun leven en tenminste 6 maanden voor de studie waren gestopt met cannabisgebruik, toonde een toename van CB2 receptoren en in bloed anandamide niveaus .

Department of Psychiatry and Psychotherapy, University of Cologne, Germany.

Muhl D, et al. Naunyn Schmiedebergs Arch Pharmacol. 2014 May 2. [in press]

Wetenschap/Dier: Regelmatig THC gebruik bij jonge muizen kan dysfunctie van het immuunsysteem veroorzaken.

Bij jonge muizen verminderde THC inflammatoire cytokines (transmitters), maar dit effect ging verloren in volwassen dieren. In volwassen dieren, behandeld als adolescenten met THC, een verstoring van immuunresponsen, dan wel in een tegengestelde richting, van een pro-inflammatoire toestand, was aanwezig.

Dipartimento di Scienze Farmacologiche e Biomolecolari , Università degli Studi di Milano, Italy.

Moretti S, et al. J Leukoc Biol. 2014 Apr 17. [in press]

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...