Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

ganjafarm

Politie

Recommended Posts

Hallo beste mede growers!

Ik bedacht me.. dat het voor de politie een fluitje van een cent iemand z'n ip adres natrekt en vervolgens erlangs gaat.

Wat denken jullie? kijken ze mee op t forum?

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uiteraard. Ga er maar vanuit dat zelfs PM niet veilig is.

 

Desalniettemin wil een IP adres alleen niks zeggen. De meeste mensen op dit forum kweken niet thuis dus het IP adres komt niet overeen met het kweekadres. Kunnen ze dus 1 op 1 niets mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt inderdaad. Daarom ben ik via mijn echte kweekadres nog nooit online geweest op wietforum. Maar of ze nou actief gaan jagen op mensen met een paar plantjes onder een 400-watter dat weet ik niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelfde geld voor mij, kweek (gelukkig) op een andere locatie.

Eigenlijk te gek voor woorden, zou 't zelfde zijn als ze je veroordelen omdat je tulpen kweekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb bij een internetbedrijf gewerkt die de hele IT infrastructuur beheerde, en zal een poging doen om jullie gerust te stellen.

 

IP adressen - iedereen verbind met het internet met een uniek IP, maar als de verbinding word verbroken en opnieuw word gemaakt is je IP veranderd, tenzij je hier voor betaald en dit handmatig hebt bepaald. (dure hobby, alleen handig als je host van iets wil zijn) Dit geldt voor alle TCP/IP middelen, waaronder PCs, tablets en telefoontjes.

 

Stel, dat ze je op een internetforum willen traceren, dan;

1. moet deze forum server gechacked worden (legale toegang moet via de rechtbank)

2. de lijst IP adressen die deze site bezoeken terugvinden (word vaak geen eens opgeslagen)

3. een IP-adres aan een profiel weten koppelen (een profiel kan heel veel verschillende IP adressen gebruikt hebben)

4. je internet service provider hacken om de klantgegevens van het IP adres op dat gegeven moment van de forum post terug te vinden (legale toegang moet via de rechtbank)

 

Al met al is dit een flinke burocratische molen en lopen ze altijd achter de feiten aan, omdat de IP adressen constant veranderen, en de server beheerders betere dingen te doen hebben dan een paar lullige IP's te achterhalen. De moeite vs. kans van slagen ratio om iemand hier op te pakken is nihil, tenzij diegene dom genoeg is om zijn persoonsgegevens en groeispot te plaatsen.

 

Maar, als je emailt;

1. Stuur je ALLE unieke computergegevens mee zo'n beetje, IP van jouw verbinding, IP van jouw netwerk tot de modem, MAC adres van je modem en pc.

2. Dit MAC adres is iets om te vrezen, dit is een unieke reeks cijfers en letters die alleen jouw apperaat heeft over de hele wereld, en omdat email gaat over verschillende servers voordat het bij zijn bestemming aankomt, ben je vrij makkelijk te traceren.

3. 'afluisteren' van deze emailservers weet ik zeker van dat het gebeurd, ookal zal niemand dit weten/toegeven.

 

Afbeeldingen;

Kunnen redelijk wat onzichtbare informatie met zich meedragen, denk hier om. Open afbeeldingen met paint en sla ze opnieuw op als jpg om het te ontdoen van de meeste gegevens. Met name de iShit heeft hier een handje van. (locatiegegevens, eigenaar van het apparaat, datum)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grimfilth heeft e.a. al goed toegelicht. Zolang er geen bevel is is er niks aan de hand, maar mocht er ooit een bevel komen voor WF dan is het sommetje redelijk snel gemaakt hoor.

 

Heb zelf bij een van de grootste Internet Service Providers van Nederland gewerkt. Er word wel degelijk bijgehouden welk IP adres op welk moment aan een bepaalde internetaansluiting "vast zat" i.v.m. de wettelijke bewaarplicht. Tevens word je hostname opgeslagen, en die veranderd, integendeel tot je IP adres, veel minder vaak.

 

Wil je safe zijn gebruik dan een andere internetverbinding of neem een VPN tunnel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een heel lezenswaardig stuk inderdaad. Maar staar je op voorhand niet blind op de kennis van de politie. Een goede ICT-er verdient meer dan een commissaris van politie en die ICT-er gaat echt niet voor anderhalf keer modaal zijn talenten bij de politie verspillen. En budget voor externe deskundigen is er ook niet.

Het zelfde geldt in zekere zin ook voor forensisch financieel onderzoek. Daartoe heb je kennis van de controle leer nodig en kennis van het boekhouden. Veel meer dan wat onnozele spreadsheets waarin inkomsten en uitgaven werden gerubriceerd, ben ik nog nooit tegengekomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proxies wekken juist aandacht, ik vertrouw die clients ook voor geen meter, aangezien iedereen die ze gebruikt bezig is met illegale activiteiten. Ga er maar van uit dat de Nederlandse politie de capaciteit niet heeft om ons 'internetcrimineeltjes' te vangen, want het is niet kosteneffectief en lost ook geen problemen op.

Toen ik nog bij die webhost werkte zag ik ook aantal sites voorbij komen die bij ons werden gehost, en echt niet door de beugel konden, maar daar werd niets aan gedaan, ook toen de webhost zelf aangifte deed. Neem nou bijvoorbeeld 4chan, het ranzige doucheputje van het internet, is nogsteeds toegankelijk voor iedereen, hier komt zo ongelovelijk veel strafbare informatie voorbij, en word ook niets mee gedaan.

 

Zolang je het ze niet te makkelijk maakt zul je ook nooit onverwacht bezoek krijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

proxy traceren draaien ze ook de hand niet voor om

gallery_34588_14207_23564.gif

back trace zoals die door de rechercheur in opleiding gedaan is naar mijn oude ip die ik achter een proxy verstopt had omte kijken wat hij daarmee kon als hij mijn proxy ip door zou krijgen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey de tweede deze maand :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha

 

volgende week de 3e wss ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dan komt er opeens uit het niets een slotje op, zoals de vorige keer.

 

292088.jpg

Edited by racker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze vinden me nooit!!!

 

gallery_37549_16524_17138.jpg

 

 

:likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken: :likken:

 

 

 

:vape:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Neem nou bijvoorbeeld 4chan, het ranzige doucheputje van het internet, is nogsteeds toegankelijk voor iedereen, hier komt zo ongelovelijk veel strafbare informatie voorbij, en word ook niets mee gedaan.

 

http://nos.nl/op3/artikel/571140-150-uur-taakstraf-voor-leidse-schooldreiger.html

 

1. moet deze forum server gechacked worden (legale toegang moet via de rechtbank)

 

http://tweakers.net/nieuws/92905/aivd-hackt-internetfora-en-verzamelt-data-alle-gebruikers.html

 

2. de lijst IP adressen die deze site bezoeken terugvinden (word vaak geen eens opgeslagen)

 

Nee hoor, gewoon alle communicatie op de poort van de server scannen en of dat nou mag of niet, dat boeit de aivd niet. Nu boeit het de aivd ook niet dat ik 3 planten heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat het niet uitmaakt of je 20 programma's op je computer hebt staan die je 'anoniem' houden... Op internet is het een flinke kunst om anoniem te blijven, en je zal er nooit zeker over zijn. Maar zoals hierboven ook al is gezegd, boeit het ze niks als je een aantal plantjes hebt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

als het gevaarlijk was, zat ik al achter de tralies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De Zwitserse politie kwam het bericht op 4chan tegen en nam contact op met de Nederlandse politie.

Liever lui dan moe.

 

 

AIVD hackt internetfora en verzamelt data alle gebruikers

AIVD houd zich niet bezig met de dingen die op dit forum worden besproken, aangezien stoners een van de minst gevaarlijke terreurbedreigingen vormen :rofl AIVD communiceert ook niet met de politie tenzij ze iets nodig hebben. Vergeet niet dat deze mensen een sterke aanklacht bij de rechter moeten hebben liggen om ook echt in te grijpen, ongeacht of hun informatie rechtmatig is verkregen.

 

 

Nee hoor, gewoon alle communicatie op de poort van de server scannen

Dit maakt het verschil tussen goede en goedkope webhosting, datatraffic en cpu load is iets wat serverbeheerders ten aller tijden laag proberen te houden. Stel dat een van die geiten op de server rondgrazen dan kan dit vrij makkelijk bestreden worden door gespecialiseerde servers in een cloud die dit soort wazige requests blokkeren. Maar dan betaal je wel een paar euro meer voor je webhosting.

 

 

Al met al kan het mij ook niet boeien wat ze van mijn internetgedrag vinden, zodra je het internet betreed is het vrijwel onmogelijk om anoniem te blijven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Extreme. High tech crime team is zeker bij machte om dit soort zaken gemakkelijk uit te zoeken. Maar dat gaan ze niet doen voor de gemiddelde kweekverslagen die hier zijn.

 

Een datatap is inderdaad nodig officieel en kan ook zeker aangevraagd worden als het vermoeden bestaat dat iemand illegale activiteiten uitvoert. Moet er wel sprake zijn van redelijke verdenking. Dat gebeurt dus niet zomaar.

 

@ Grimfilth. Een proxy kan zeker erg nuttig zijn. Maar kies dan een proxy die je altijd gebruikt en die veel gebruikt wordt door veel mensen. Verschuil ja achter een groot gebruikersveld en daarmee anonimiteit. Zoals Hotspot Shield. Die beveiligt je volledige dataverbinding en die staat altijd aan. Ook als je onschuldige dingen doet. Kost niks (met reclame) of kost weinig (zonder reclame). Als je dan daar binnen ook nog de tor bundle (google maar) voor het WF of wiet gerelateerde zaken zit je helemaal gebeiteld. Al zou het alleen maar zijn omdat je geen cookies wilt bewaren van je WF bezoek. Als je gepakt wordt met je kweekje en je computer staat toevallig aan met WF er op dan kunnen ze je identiteit achterhalen en gemakkelijker bewijzen dat je eerdere kweekjes hebt gehad.

 

Niets is natuurlijk 1 op 1 onveilig of veilig. Maar hoe moeilijker je het ze maakt hoe veiliger je zit. Belangrijk is sowieso wel om niet alleen je proxy of tor bundle aan te zetten voor je louche praktijken. Het belangrijk om ALTIJD je proxy aan te hebben zodat daarin geen patroon te ontdekken is. Een VPN gebruiken doen namelijk ook veel bedrijven en mensen uit veilgheidsoverwegingen in het algemeen. Niet tegen de overheid maar tegen hackers en andere vormen van cybercrime.

Edited by cityboxer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant spul.

 

Bio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bestaat er geen self destruct device zoals in de james bond films. Bij ongewenste toegang moet het ding gewoon affikken. :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe, je hebt iets te bespreken op je werk.,

dan ook meteen een goeie blussert erbij? :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zal zeker geen probleem zijn om in elkaar te steken ,hoe snel wil je dat het is afgebrand .... tegen de grond voor ze de deur open doen ;)

 

Een paar brand ringen door je ruimte verdelen en aansluiten op een gas fles ,magneet klep ertussen geschakeld door een sensor die je zelf elke keer moet by passen

samen met een electrische ontsteking en de politie kan plaats maken voor de brandweer ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

enige probleem is dat je poging tot doodslag voor je kiezen krijgt

maar je kweekje is weg. hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom doodslag hang een bordje aan de deur verboden voor onbevoegden ,betreden op eigen risico ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...