Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

GuerillaNL

Nieuw groentje gaat outdooren en heeft bedacht... ?

Recommended Posts

Dit groen newbie'tje wil ook outdooren. Het topic van Carpe Diem is gewoon porno!!!

 

Laatste week heb ik nagedacht over hoe ik het wil aanpakken. De spots die ik heb gevonden varieeren tussen de 10m² tot >50m². De ene spot is makkelijker begaanbaarder dan de andere. Vandaar dat ik er zsm mee aan de slag ga.

 

De meeste zonuren van eind mei tot eind augustus wil ik voor de kweek gebruiken. De keus is op autoflowers gevallen (zaadinfo komt van growerschoice):

- Blueberry gefeminiseerde autoflower: 40-80 gram p/p, Schimmel-resistentie: gemiddeld, 80-150cm

- Sweet mazar autoflower gefeminiseerd: 40-75gram p/p, Schimmel-resistentie: boven gemiddeld, 50-90cm

- Nefertiti gefeminiseerde autoflower: 40-80 gram p/p, 100-150cm

 

Het plan zover is:

- spot voorbewerken: plek begaanbaar maken, (als het noodzakelijk is) groen bouwzeil plaatsen, onder het bouwzeil alvast kippenkorels en kalk gooien en watergaatjes in t bouwzeil maken zodat het water doorloopt de grond in

- per m² een kweekgat graven van 40x40x50cm, vullen met cocosbriketten, kippenmestkorels, kalk en potgrond

- in april/mei rondom de spots geurbloemen (Anemonen/crocosmia/liatris bollen) planten die tussen juli-september bloeien

- tussentijds de spots een paar keer bezoeken om te controleren of het niet ontdekt is, ook goed opletten hoe hoog de natuurlijke begroeiing is en hier de soort plantjes op afstemmen

- zaadjes ontkiemen, na het ontkiemen overzetten in een eco afbreekbare tray

- aan de rand van doorzichtig plastic bierbekers kopertape 2 lagen van 66mm breed plakken

- de zaailingen met eco tray in met bemeste potgrond gevulde bierbekers plaatsen en deze in een ruimte met zwart/wit folie onder 2 of 3x 100/120cm TL-verlichting zetten

- elk plantje "toppen"

- terwijl de plantjes opkomen de spot verder plantklaar maken: op elke plek waar een plantje komt een winkelhaak maken in het bouwzeil (naar binnen omgeslagen ivm kleurverschil en minder op te vallen), kippengaas van 60cm rondom de hele plek, anders alleen om het plantje en dan 80-100cm hoog

- regelmatig de spots bezoeken om te kijken hoe het erbij staat: indien nodig bijvoeren met voeding, in de bloei zeker en onnodige bladeren verwijderen

- OOGSTEN! (als niemand me voor is geweest)

- na het oogsten alle blad- stam en wortel afval begraven (niet in 1 van de kweekgaten maar een stuk verder/onder het zeil gooien)

- de spot opnieuw voorbewerken en voorzien van nieuw bouwzeil (het oude met kweekgaten ter vervanging terugplaatsen voordat de plantjes er in komen) and so on, and so on on on on ......

 

Hoeveel watt kunnen de TL verlichting het beste zijn?

Zijn 2 of 3 TL's van 100 of 120cm voor het opkweken genoeg?

Kan het kwaad om bij elk bezoek voordat er iets staat kippenmest en kalk op de spot te gooien?

Is het slecht voor de grond als er langdurig een zeil op ligt?

Is 1 autoflower per m² juist of kunnen ze op een kortere afstand van elkaar?

 

Dit zijn even de vragen die me nu te binnen schieten. In de loop van de tijd zullen er nog velen volgen denk ik. Dit topic zal pas interessant worden als er foto's worden gepost. Maar zover zijn we nog niet, vandaar dat ik hoop dat jullie je kennis en ervaring willen delen. ;) :lol:

Edited by GuerillaNL

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Blueberry gefeminiseerde autoflower: 40-80 gram p/p,-

- Sweet mazar autoflower gefeminiseerd: 40-75gram p/p,

- Nefertiti gefeminiseerde autoflower: 40-80 gram p/p,

 

Die resultaten zul je bij lange na niet bereiken ben ik bang voor....

 

GVH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op de aantal grammen die op de websites staan staar ik me niet blind. Met 10gr p/p van een autoflower mag je in je handen klappen begreep ik uit andere topics. De lengtes die ze per soort hebben vermeld vind ik wel reuzehandig. Ik heb totaal geen ervaring met autoflowers of kweken. Kwa soorten rookte ik het liefst K2 of White Widow achtige soorten met harde compacte toppen. Van Haze ben ik niet kapot, jammer dat dit nu zo populair is....... Ik weet nog dat Sensi Smile Haze 20jr geleden introduceerde, net als Garlic, beide zijn het niet voor mij....

 

In een outdoor verslag las ik dat de Sweet Mazar tijdens de bloei muffig rook, dit in combinatie met de lengte van de plant lijkt het me een goede soort voor een spot die ik op het oog heb. In dat zelfde verslag stonden ook Blue Berry's die ik er mooi uit vond zien en de Nefertiti is een White Widow achtige. Vandaar dat ik tot nu voor deze 3 soorten kies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou zeker 6 autoflowers per vierkante meter zetten..

En zeker je kopertape hoog genoeg houden, dat er geen opspattende modder opkomt.

Ga je ook nog slakkenkorrels gebruiken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo, fijn dat je wil buitenkweken!

Gelijk ze hier al gezegd hebben haal je die gr wat bij de info staat niet. Ik heb deze periode

Mijn eerste buitenkweek gedaan met gewoon 2 ww auto's en daar had ik ongeveer 55gr droog in totaal. Zo heb je beetje een idee hoeveel en dan nog ligt het eraan hoe ze gaan, weer enzo.

 

Als je toch ook met potgrond gaat werken dus met zakken slepen zou ik gewoon de juist grond met voeding al halen bij de growshop kost 10€ voor een zak van 40L ( als ik mij niet vergis) is genoeg voor een auto en hoef je niet te werken met die cocobricks ( wat wel vervelend kan zijn als je geen water op je spot hebt) kalk en dergelijk. Erna kan je nog altijd bijvoeden.

 

Verder succes met de voorbereidingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GGFTAF: het kopertape wil ik 2 lagen breed (=66mm (aangepast in 1 post) op plastic bierbekers doen en slakkenkorels zal ik voor de zekerheid ook strooien. Per m² echt 6 auto's? Dat is veel meer dan ik dacht. Denk dat ik het het bij max. 3-4 hou.

 

@Snake: Thanks voor de tips. Mischien doe ik net als Carpe Diem en hang ik briefjes bij growshops op voor gebruikte aarde.

Van 2 auto's 55gr droog is niet verkeerd. Da is 5 weken niet naar de shop! ;)

 

Ben net 2,5uur op 1 van de spots geweest. Heb 2 paden door de bramenstruiken gehakt en alvast 8m² vrijgemaakt. Volgende keer weer wat m² omhakken en span ik verder een bouwzeil om die struiken kapot te maken. Het zeil bedek ik met wat er al is omgehakt. Wil ik ze voorgoed kwijt dan moeten alle wortels uitgegraven worden. Mooi projectje tot het voorjaar. Dat weghakken is wel wat anders dan blowen en bankhangen :lol:

 

More to come :(

Edited by GuerillaNL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rondom de spots van 150x150cm die ik op het oog heb ga ik om geur en zicht te ontnemen rondom een laag planten van:

- knoflook (eetbaar, okt. planten, wintervast, hoogte 100cm met z'n eigen bekende geur)

- uien (eetbaar, maart planten, 70-100cm geur is bekend)

- roomse kervel (eetbaar, okt. planten, wintervast, hoogte 150cm, ruikt naar anijs en groeit snel om zich heen)

- aardpeer (eetbaar okt. planten, wintervast, 200cm, met in de bloei zonnenbloemachtige bloemen en overwoekerd snel)

 

Drie van de vier zijn bij de supermarkt gewoon te koop. Als je wordt betrapt tijdens het voorbewerken dan doe je aan guerilla groentekweek B)

 

Op elke spot zet ik 1 reg. autoflower Big Devil XL en 4x fem. autflower Nefertiti eromheen. Beide planten worden ongeveer 150cm hoog. Van de 25 reguliere Big Devils zullen een aantal mannetjes zijn die de Nefertiti's kunenn bevruchten voor regulier autoflower Big Devil XL x Nefertiti zaad. Als er geen mannetjes bij zitten dan geen zaad maar wel meer bloemetjes om op te roken. Per spot wordt het 1 gat van 75x75x50cm graven voor 5 planten. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed dat je nu al begonnen bent met info verzamelen en nadenken over je aanpak!

 

Vergeet die aardperen aub ze woekeren en krijg je bijna niet meer weg. Als je die in de vrije natuur gaat zetten zou het niet best zijn. De kruiden die je beschrijft knoflook, ui kervel hebben zeker wel wat aandacht nodig. Je zal de wilde kruiden (voor sommige onkruiden) in toom moeten houden. Die gecultiveerde planten zijn maar trage sukkels in de ogen van wilde planten.

Je kan misschien met wilgen ook veel bereiken. Steek takken nu al de grond in rond je plek waar je wilt beginnen en creëer je eigen binnenplaats.

 

Ik weet niet zeker of je autoflowers door die ecotrays gaan wortelen. Hun wortelstelsel is niet zo sterk en kwetsbaarder als normalen canna planten. Als ik je een tip mag geven qua strain soort, probeer eens een lowrider II. Lekker wietje, zit o.a. santa maria in en mooi compact ook buiten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@miramar: dank je voor het meedenken! B)

om aardperen op elke spot te gebruiken is dus niet zo slim. dat wordt um dus niet helemaal.

de grootste spot is niet echt een natuurgebied en helemaal overwoekerd door bramenstruiken.

kan ik de bramen niet verdrijven met aardperen?

welke snelgroeiende geurende meerjarige kruiden/bloemen raad je aan om te gebruiken?

 

in een ander topic las ik dat iemand in vaste grond ontkiemde.

wat is het voordeel en nadeel hiervan behalve dat je de zaailingen niet hoeft over te potten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit topic is misschien wel interessant voor je. Verder planten die geur verspreiden worden veel genoemd op het forum moet je ff zoeken als je wilt. Ik weet alleen rozemarijn, lavendel, bascilicum, bieslook, heej het lijkt wel een kruidentuin.

 

Ontkiemen ter plaatsen is goed te doen. Zorg dat je al de grondwerkzaamheden hebt gedaan en knallen. Voordeel is dat het wortelgestel sterker wordt, dus betere opbrengst. Ook meer vrouwen denk ik, al weet ik dat niet zeker. Maar kan me zo voorstellen, minder stress is meer vrouwen.

Nadeel is dat je een paar keer langs moet om te checken en verzorgen. Het kan weleens mis gaan. Leg er in ieder geval gelijk wat slakken defence omheen. Ik gebruik zelf veel kopere leidingen die ik over en nergens vandaan haal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik weet alleen rozemarijn, lavendel, bascilicum, bieslook, heej het lijkt wel een kruidentuin.

LOL! :lol: Lavendel had ik ook gevonden en vind ik zeker interessant. Ben alleen te laat met het stekken ervan. Ik ga het topic wat je poste even doorspitten! Met je wilgentakkentip ga ik zeker aan de slag. B)

Leg er in ieder geval gelijk wat slakken defence omheen. Ik gebruik zelf veel kopere leidingen die ik over en nergens vandaan haal.

Was net het een en ander op 1 van de spots aan het omhakken en zag veel slakken op de grond/takken. Antislak is dus noodzakelijk!!!

 

Volgende keer wordt het daar graven, zover mogelijk opvullen en afdekken om onkruid in de lente tegen te gaan.

Sowieso ga ik ervan uit dat ik meerdere keren naar alle spots toe moet.

 

Op de grootste spot, dat is die met al die bramenoverwoekering, wil ik het proberen met feminised hollands hope verspreidt over de spot met per plant 2-3m² aan ruimte (ruimte zat daar!).

 

De reguliere autoflowers Big Devil XL vervang ik met Snowryders. De Snowryders zijn klein en stammen af van white widow. Als het lukt om ze kruisen met de Nefertiti ook een white widow achtige ben ik wel erg benieuwd naar de uitkomst ervan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb een berg absintalsem, lavendel, pepermunt en rozemarijn zaden besteld. Daar lukt het wel mee. Op de site van 123zaden staat dat abintalsem de groei en bloei van andere planten in de directe omgeving vertraagt. Dat is iets om rekening mee te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondertussen....... heb ik op 3 spots voorbereidingen getroffen. Oa bij 1 de plek afgedekt met zeil en rondom knoflook geplant. Ergens heb ik gelezen dat slakken niet tegen knoflook kunnen. Die paar teentjes knoflook heb ik wel over voor om te kijken of er iets omhoog komt in de lente en de slakken erdoor wegblijven. Wel heb ik meer aan een normale spade/schop dan een pioschop. Het schepblad van de pio heb ik min of meer alweer weten om te buigen ;)

 

Op de 2e spot is de bodem drassig/sompig en er groeien brandnetels. Houden de dames hiervan?

 

Via via kan ik 25kg NPK 18-3-3 dcm korels krijgen. Heb ik hier iets aan?

 

Guerillatuinieren gaat niet over een pad van rozen heb ik al gemerkt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met wat nalezen heb ik Blowmonkey’s recept gevonden:

Per 100 liter aarde een kopje van elk (kopje = ~300 gram), behalve beendermeel: 1-2 kopjes per 100ltr. Of ~15 gram (een goede eetlepel vol) per 5 liter aarde, weer het dubbele voor het beendermeel. Dit is voor de gehele kweek, tijdens de bloei bijstrooien heeft weinig zin (imo), Als je moet bij voeden doe je dit met vloeibare voeding.

 

Grond opwaarderen 50x50x50cm = 125ltr per gat:

- 1/3 Aarde van de spot

- 1/3 Bemeste Aarde

- 1/3 Cocos

 

Per 100 liter aarde:

- Beendermeel :1 - 2 kopjes

- Bloedmeel: 1

- Vinassekali: 1

- Kalk: 1/2 - 2 (afhankelijk van de ph van de aarde)

- Escargo slakkenkorrels: 1

 

Regulier Feminised (75x graafgat)+Autoflower Regulier/Feminised (31m² x 4 = 124x graafgaten):

- Aarde 200 graafgaten x 125ltr : 3 = 8334ltr

- Beendermeel 83,30ltr x 600gr =50kg

- Bloedmeel 83,30ltr x 300gr = 25kg

- Vinassikali 83,30ltr x 300gr = 25kg

- Escargo slakkenkorrels: 83,30ltr x 300gr = 25kg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planten die er van oorsprong niet thuishoren zou ik nooit aanplanten, met brandnetels als uitzondering.

Lekkere geurtjes verspreiden zal waarschijnlijk niemand wegjagen maar juist aantrekken omdat het nieuwsgierigheid opwekt.

Brandnetels ruiken ook, maar de geur zal geen nieuwsgierigheid opwekken en bij het zien van deze plant zullen maar weinig mensen denken

daar gaan we even doorheen met de blote kont om te kijken wat daar loos is.

 

Het is wel leuk, een spot met leuke plantjes en bloemetjes eromheen.

 

Greetz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee man,

 

 

hoe gaat het met de voorbereidingen, ga je je grond zeker weten opwaarderen? Hier alles super, heb een goede oplossing gevonden (thanks to canna :) business) wat betreft het voorgroeien/transport...ik ga roottrainers gebruiken, check me verslag. Het zijn lange dunne potten die je makkelijk kan openhalen wanneer je gaat planten. Denk dat er zonder al te veel moeite zo 20 voorgegroeide zaailingen in een (vis)tas passen, ideaal voor mij.

 

Wat betreft die spot waar het drassig en zompig is....te natte voeten vinden ze niet super, wel vruchtbare grond waarschijnlijk gezien die brandnetels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

grond waar brandnetels groeien is altijd een goede basis, dat wilt niet zeggen dat je niet kunt mesten. Maar de grond is van zichzelf al goed en hoef je verder weinig aan te doen naast het bemesten dan.

 

Misschien is je spot nu drassig en nat maar dan kan heel anders zijn in het voorjaar en zomer.

 

Ik ben alleen langzaam bezig met materiele voorbereidingen, preparene van de spots doe ik enkel vlak voordat ik ga zetten, maar op verkenning ben ik al weer een tijdje voor potentiele nieuwe spots.

 

Misschien nog een goeie tip, Google maps (ik heb de voorkeur voor Bing maps vanwege de hoge details) behoort tot je standaard uitrusting bij het verkennen.

 

Greetz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Misschien nog een goeie tip, Google maps (ik heb de voorkeur voor Bing maps vanwege de hoge details) behoort tot je standaard uitrusting bij het verkennen.

 

Hier heeft Canna Business gelijk in; de google maps zijn vaak ook niet zo up-to-date.....als bij Bing of Yahoo maps, vooral goed te zien bij bijvoorbeeld watermanagement (waterberging) projecten, staat de boel bij google maps bijvoorbeeld nog onder water, is het in het echte leven gewoon een droog gebied.....of andersom :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De plekkies zijn eerst op googlemaps bekeken en daarna bezocht.

De maps van Bings en Yahoo kende ik nog niet. TNX!!! ;)

 

In de buurt van een spot staan maisvelden. Om veel sjouwwerk en moeite te besparen ben ik benieuwd of die grond is te gebruiken?

In welke maand(en) worden maisvelden meestal bemest en aangeplant?

Welke afstand moet je tussen de planten houden in een maisveld?

 

Op 2 andere spots heb ik veel NPK korrels gestrooid, misschien te veel zelfs.

Het viel me op dat de ene grond niet de andere is. Zo is de grond op 1 van de spots redelijk hard en de ander kleiachtig.

Komt dat kleiachtige door de regen van afgelopen weken?

Wordt die grond luchtiger naarmate die droger wordt?

 

In de kleiachtige grond zag ik met omspitten redelijk wat wormen en zelfs 2 hagedisjes.

Moet aan deze grond nog cocos toegevoegd worden?

 

Ik weet nog een aantal verse grindpaden met vermalen schelpjes en witte scherpe kiezelsteentjes.

Houdt dat met een dikke afdeklaag het onkruid en de slakken weg?

 

@Cannabusiness: De geurkruiden plant ik min. 20-30mtr van de spot af. Brandnetels planten is een goeie! Niemand die zomaar ff de brandnetels inloopt, zelfs kinderen niet :lol:

Dode brandnetels zijn toch ook een goede voedingsstof voor de bodem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaa mij is verteld dat je beter altijd de grond kan voeden.

En schelpjes is altijd handig voor tegen slakken en de zon komt niet recht streeks op de grond:)

 

greetz :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

De schelpen komen pas nadat de grond is opgewaardeerd en op maar 1 of 2 spots te liggen.De afstanden tussen alle spots is te groot om te vervoeren......

 

Tot nu heb ik op een paar plekken ruimte gemaakt, DCM NPK korrels gestrooid en groene bouwzeilen neergelegd. Deze plekjes laat ik rusten tot maart/half april. Op de andere spots is nog meer dan genoeg te doen. Nu maar hopen dat het een lange periode droog weer blijft. Voordat het straks te koud/laat in het jaar is Als alle spots klaar zijn zal ik wat foto's maken......

 

Ik heb me voorgenomen om volgende keer maar es niet met mn kapmes tegen m'n scheen te slaan....... :

Share this post


Link to post
Share on other sites

De schelpen komen pas nadat de grond is opgewaardeerd en op maar 1 of 2 spots te liggen.De afstanden tussen alle spots is te groot om te vervoeren......

 

Tot nu heb ik op een paar plekken ruimte gemaakt, DCM NPK korrels gestrooid en groene bouwzeilen neergelegd. Deze plekjes laat ik rusten tot maart/half april. Op de andere spots is nog meer dan genoeg te doen. Nu maar hopen dat het een lange periode droog weer blijft. Voordat het straks te koud/laat in het jaar is Als alle spots klaar zijn zal ik wat foto's maken......

 

Ik heb me voorgenomen om volgende keer maar es niet met mn kapmes tegen m'n scheen te slaan....... :

 

 

Aaah dat is pijnlijk :S

 

Het beste kan je de spots in het voorjaar maken je weet maar nooit met jager en dergelijke.

In de winter zijn je spots extra zichtbaar he.

 

greetz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaplaarzen zal er ook tegen helpen en dan ook geen natte voeten meer na het tuinieren... :)

 

Om minder op te vallen ga ik In het voorjaar, als de natuur weer op gang komt, pas aan de slag met kippengaas, bamboestokken en beschermingsnetten. Wel wil ik komende periode nog een aantal spots beter vrijmaken, omspitten en NPK korrels erop strooien...

 

Voor de verdere grondbewerking wacht ik even de uitkomst van de compacte aarde test af....

Ik heb nog niet duidelijk hoe ik dat ga aanpakken: zover mogelijk grond leasen van maisvelden uit de omgeving en dit aanvullen met kokosbriketten, kippenmest korrels en evt. kalk of alles met compacte aarde en dit aanvullen.

 

De zaden wil ik in de vaste grond laten ontkiemen en opkomen. Ik zit eraan te denken om in de laatste dagen van april/eerste dagen van mei te zaaien. Als dit niet te vroeg is lukt het me misschien om met autoflowers een 2e oogst te draaien en rond 3-4e week september deze klaar te hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...