Ga naar inhoudLatest Topics


Sannie

Dilago's Fotoalbum

Posted by vakman - Vandaag , 08:49 -


Hier zal ik af en toe foto's posten van mijn kweekjes.

Amnesia Haze op rfx-1 en Mister X Kush op steenwol slabs,

1 juli 2016 dag één 12/12. .

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Er wordt minder water gegeven als tijdens mijn vorige ronde en ik probeer zo laag mogelijk in de Ec te blijven (Ec 1.3 en pH 5.5) aangezien ik via de onderkant bewater en geen zout ophopingen in het medium wil.

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding . Launch Full Topic

Klok Probleem Davin Timer Box

Posted by lostchild - Vandaag , 08:48 -


Heb een davin timer box. Van G-tools dat wel, maar idee is exact hetzelfde:

https://www.g-tools....ools-timer-box/

Nu kwam ik daarnet boven. Klok staat op 18:00 aan / 06:00 uit, maar om 20.00 uur was de lamp nog uit. Klok loopt wel door, deze stond op 20.00 uur. Haal de plastic bescherm kap eraf, geef een klein tikje tegen de klok, en *Klik* de lamp gaat aan.

Dat is niet OK lijkt me. Het bljft mechanisch natuurlijk, maar tijd voor een nieuwe dan ?
Heb voor nu, maar ff een paar keer die klok rond gedraaid, Nu weer op tijd gezet. Lijkt me toch raar dat zo'n ding na 2 jaar al overleden is. Launch Full Topic

1St Time Guerilla Kweek

Posted by alkaline - Vandaag , 08:44 -


Dit jaar ga ik voor het eerst een guerilla kweek doen, de spot is gekozen de meeste voorbereidende werkzaamheden gedaan, en ik had een plan in mijn hoofd over hoe ik de kweek wilde aanpakken, op of aanmerkingen zijn altijd welkom en het liefst natuurlijk tips :)

Allereerst zijn de plantjes die ik ga kweken een autoflower namelijk: 00hashchis

Ik kweek ze vanuit zaad en wil ze gaan ontkiemen zoals beschreven in de guerillagids en ik ga ze voor laten groeien in een kast met 3 tl buizen van 24 watt , mijn lichtregime wil ik zetten op 24/0 aangezien ik gelezen heb dat dit alleen maar goed zou zijn voor autoflowers (hoeveel bewatering hebben ze eventueel nodig bij 24/0?).

Nadat ik ze sterk genoeg acht gaan ze naar de locatie en worden ze over gepot in 11L potten, waarbij ze in een mix van 5,5L potgrond, 1 kopje kippenmest, 1 kopje kalk en 1kopje houtas en 5L cocosblok en 1 worm komen te staan (Misschien over voeding?) ze staan mooi beschut tegen de wind en zouden goed veel zonlicht moeten kunnen vangen op de spot.

Voor de bijvoeding heb ik gekeken naar de voorgestelde compostthee en die vind ik erg interresant echter ben ik wel bezorgd of daar genoeg stikstof inzit voor de groeifase (hoe vaak per week/maand bijvoeden?) En voor de bloeiase schijnt fosfor en kalium zeer belangrijk te zijn.(de verhoudingen daarvan in compostthee zijn me niet duidelijk) Ik wil graag organisch bijvoeden dus daar zou ik graag over bijgeschoold worden door iemand met ervaring ;)

Verder wil ik ze graag zo snel mogelijk oogsten dus efficiency staat voorop ik hoop door de organische kweek de kwaliteit te waarborgen.

Als ik informatie vergeten ben te posten en je bent nieuwsgierig dan hoor ik het natuurlijk ook graag en zal ik zo snel mogelijk antwoorden.

Tips op of aanmerkingen zijn van harte welkom en ik wens iedereen een fijn groeiseizoen 2017 :) Launch Full Topic

5 X Northern Light Automatic

Posted by collie-weed - Vandaag , 08:40 -


Hallo, bij deze, start ik mijn nieuw topic ... .

Het gaat hiere, om 5 Northern Light Automatic zaadjens, waarvan er 3 vandaag ontkiemd waren, en 2 open, maar nog geen worteltjen ... .

Die heb ik boven, in mijn kast gezet, in mijn kast, met de 5 TL-lampen erin ... .

Vooraleer ik naar Spanje ga, binnen zo'n 15 weken, of 14wekennhalf, wil ik nog es iets kweken ... .

De zaadjens, zitten in nieuwe airpotjens, vn no mercy supply, en die potjens, zijn 18x18x18cm ... .

Nu zitten ze onder de TLlampen, maar de zaadjens, waarvan er 3 worteltjen hadden, vn mm ofzo, en 2 die open waren, maar nog geen worteltjen, heb ik geplant, in mijn airpotten, met verse potgrond in, zaai en stekgrond, vn den brico, met izimobollekens in, voor de luchtigheid, ... .

Na verschillende keren, teveeeeeeel water te geven, heb ik ze deze keer, per pot, maar 150 ml water gegeven, en ze moeten nog bovenkomen, en de eerst 3 a 4 dagen, krijgen ze geen water niemere ... .

Die 150 ml water, was op aanraden vn iemand, of ergens gelezen te hebben, ... .

Bedankt voor het meelezen, als er vragen zijn, of opmerkingen, hoor ik het graag
... .

Grtjs DonRoberto ;) :P Launch Full Topic

Ph Buffer 7?

Posted by lostchild - Vandaag , 08:39 -


Hallo,

Eerst en vooral, ik dacht dat demi water ph 7 had? Als ik die meet kom ik op 8.2 uit? En ja men sensors zijn eerst afgespoeld.

Bij de gebruiksaanwijzingen van mijn ph meter staat er dat ik kan calibreren. gaat als volgt, 1 zet aan, 2 spoel met demi water, 3 in ph buffer 7 steken wachten tot waarde stabiel is en dat op cal. knop drukken.?

Vind ik raar? Dus is demi water niet Ph neutraal, enkel bij de juiste temperatuur kan je 7 bereiken volgens http://www.lenntech....n-demiwater.htm

Klinkt dit bekend?

grtz Launch Full Topic