Ga naar inhoudLatest Topics


Sannie

De Avonturen Van Cave Dave En Zijn Discolamp.......

Posted by wietefras - Vandaag , 15:44 -


Nieuwe ronde, nieuwe kansen........

Vanaf nu ga ik al mijn kweekjes in dit topic plaatsen. Dat is wel net zo handig....

Ik was eigenlijk van plan geen verslag te maken van deze ronde maar omdat het gewoon handig is de vorderingen van de plantjes bij te houden toch maar besloten om in ieder geval de belangrijke ontwikkelingen hier te plaatsen.
Ik kan me voorstellen dat de belangstelling in mijn kweekjes begint af te nemen maar voor de liefhebbers en natuurlijk mijzelf doe ik dit met het grootste plezier. Dus mocht je me (weer) willen volgen ben je van harte welkom en schroom niet je kritiek en verbeterpunten te melden.
Natuurlijk hoop ik in geval van problemen weer te kunnen profiteren van de hier aanwezige kennis.

Genoeg gezever....... Here we go!

9 mei is dag 1.
Ontkiemd zijn 3x Super Skunk auto van Sensi Seeds en 1x White Haze auto van White Label. Hoewel ze bij de smartshop iets goedkoper waren gaat mijn voorkeur uit naar rechtstreeks bij de breeder te bestellen. Twee dagen na bestelllen had ik de zaadjes binnen, degelijk verpakt. Het ontkiemen duurde een stuk langer dan dat ik gewend was maar na 6 dagen kwam de eerste boven (White Haze) en de rest volgde in de 2 dagen erna. De plantjes hebben de couveuse inmiddels verlaten en staan nu onder de lamp. Lichtschema 20/4

De advertentie:

Gefeminiseerde Super Skunk Automatic van Sensi Seeds is in een aantal stappen nauwkeurig opnieuw samengesteld uit Skunk #1 en een zorgvuldig geselecteerde Afghaanse hasjplant (de oorspronkelijke ouderplant van de soort) en een van onze best presterende zelfbloeiende hybriden. Het resultaat is een soort die de kwaliteiten waarmee Super Skunk zo beroemd en geliefd geworden is, heeft behouden, maar waaraan de onmiskenbare voordelen van een geheel vrouwelijk, zelfbloeiend gewas zijn toegevoegd! Super Skunk Automatic produceert heerlijke, vette, geurige toppen, die wemelen van de enorme kelken waar de hars bijna van afdruipt!

Alle genot van het kweken van topkwaliteit Haze, maar met veel minder werk! White Haze Automatic is een gefeminiseerde hybride van zelfbloeiende Cannabis ruderalis en een topexemplaar van onze Cannabis Cup-winnende White Haze-soort, die zorgvuldig is geselecteerd op stevigheid en potentie.

4x 11 liter potten staan klaar om de kleintjes definitief op te vangen. Ik laat de zaaiplugjes iets of wat droogtrekken om het overpotten te vergemakkelijken. Ik gebruik nu voor de 2e keer de biologische tuinaarde van de Appie omdat ie de vorige keer goed is bevallen. In 1 van de zakken zat aarde die behoorlijk beschimmeld was dus het bodemleven krijg je er gratis bij. Ik geloof niet dat dat erg is, misschien zelfs wel goed.

En de pica's
Geposte afbeelding

Rechtsonder is de White Haze en is behoorlijk gestrekt maar dat komt wel goed bij het overpotten.
Geposte afbeelding

Met sneakers kom je er niet in! Vergeet je de portier niet bij het verlaten van de disco?
Geposte afbeelding

Tot de volgende maar weer....... Launch Full Topic

Dr Green Cure

Posted by wiet2014 - Vandaag , 15:18 -


hallo,

ik heb een 5 liter dr green cure.

nou is me vraag, heeft iemand er ervaring mee of weet iemand er meer over.

alle info en ervaring hoor ik graag!
nadelen en de voordelen?

gaat hier om amnesia haze ze zijn nu 1 dag bloei en zijn 2 weken groei gebleven. Launch Full Topic

Autoflowering Cannabis Zaden

Posted by collie-weed - Vandaag , 14:26 -


Hoi,

Ik ben een beginneling wat betreft wiet enz en ik heb een vraagje.

Mijn zoon is gehandicapt en daarom slikt hij wietolie met thc.
Ik ben nu van plan om de wietolie zelf te gaan maken want de verzekering vergoed deze olie niet meer en dat kost mij klauwen met geld.

Ik heb een aantal Autoflowering cannabis zaden gekocht en wil deze in maart/april in een kas in de tuin laten opkomen.

Nu staat er bij de info van de zaden dat 95% van de zaden uit komt als vrouw, stel dat er toch een mannetje uit komt kan ik deze dan weghalen en apart zetten zodat ik van deze plant de zaadjes weer kan gebruiken en worden dit dan ook weer Autoflowering cannabis zaden met 95% kans op vrouwtjes of worden dit dan altijd mannetjes.

Groet
M Launch Full Topic

4 Op Een Rij

Posted by fitnessfreakk2 - Vandaag , 14:21 -


Hoewel mijn huidige ronde nog afgerond moet worden ben ik alvast van start gegaan met de volgende.

Ik had dan wel met mijn vriendin de afspraak dat het aantal planten in geen geval boven de 5 zou komen, maar als je de woorden "evt makkelijker eerder op vakantie rond juni" laat vallen, zul je je verbazen hoeveel er opeens mogelijk is bij een vrouwschepsel :P

En om binnen de traditie van mijn kweekstijl te blijven, gaan we het deze ronde ook weer eens helemaal anders doen. Ik heb aan het idee al eens een topic gewijd, maar zal het bij deze nog een keer uitleggen..

Ik ga 4 planten kweken (dit keer worden het er echt 4). Maar ipv dat ik ze in de breedte ga trainen, ga ik ze met zijn vieren op een rij in het midden van mijn hok zetten en laat ik ze de hoogte in gaan. Op deze manier kan ik de planten van 2 kanten vanaf de zijkant belichten. Het grote voordeel hiervan is naar mijn idee dat door de planten van 2 kanten te belichten, je je kweekoppervlak in feite verdubbelt en daarmee voorgroeitijd bespaart. Daarnaast kun je mooie hoge planten kweken en bespaar je ze de stress van het trainen in de breedte. En mezelf de energie natuurlijk. Ik heb het iig nog nooit eerder gezien op die manier, dus vind het ook wel spannend.

Omdat mijn lampen op een afstand van 70cm een ideaal belichtigsoppervlak hebben van ca 100x150cm en mijn hok 160cm breed is, verwacht ik mooi al dat licht kwijt te kunnen. Ik zal beogen om de planten ca 150 hoog te krijgen (vanaf medium), waarbij ik pas vrij laat 1 x wil toppen. Dit is dan wel wat hoger dan de 100 cm ideaal oppervlak, maar omdat ik boven en onder de planten geen wand heb om het licht te reflecteren, probeer ik zo de lichtverliezen te minimaliseren. De lamp zal denk ik op een hoek van 45 graden gekanteld worden, maar moet nog even kijken als het zo ver is.

Ik ga de zelfde 114ltr smart pots gebruiken die ik nu gebruik, welke een diameter van 60cm hebben. Door de planten aan de zijkant te plaatsen en de potten om en om te zetten, moet ik de planten zo alsnog bijna naast elkaar kunnen zetten. Een potmaatje kleiner was ideaal geweest, maar die moeten er dan maar komen als deze opstelling blijkt te bevallen.

Geposte afbeelding

Wat betreft voeding blijf ik bij Atami bcuzz soil a+b icm aptus regulator. startbooster, p-boost, k-boost en CaMg-boost

Vandaag zijn de zaadjes de grond in gegaan. Heb er wel 5 ingegooid, om zo uiteindelijk de zwakste schakel te kunnen elimineren. Eind februari ben ik een weekje weg en hoop ze vlak daarvoor naar hun definitieve potten te verhuizen. Daarvoor komen ze nog even in (ik geloof) 7 liter potten te staan.

Geposte afbeelding

Ik hoop er weer een leerzaam topic van te maken, met veel discussie. Graag op het scherpst van de snede, maar vooral met respect naar elkaar. Huisregel nummer 1! Launch Full Topic

Greentje On Several Trips: First Attempt 4X Purple Bud

Posted by joolzz - Vandaag , 13:50 -


Goedenavond mensen,
Weldra hoop ik u in dit topic van alle informatie te voorzien omtrent mijn allereerste kweekje. Ik ben nog volop bezig met mijn hokje, maar het gaat de goede kant op, althans zo lijkt het. De bedoeling is om over een weekje definitief klaar te zijn, dan een paar daagjes het een en ander te testen en zo rond aanvang December definitief van start te gaan. Het zou een mooie opsteker zijn wanneer we dit verslag ook kunnen volbrengen tot ergens in Maart 2018, we shall see....

De kweekruimte zal uitkomen op een circa 60x120x175, optioneel in de toekomst gemakkelijk te verdubbelen naar 120x120x175.
We gaan voor de tgl-220 plus led, 212w dimbaar https://www.gpled.eu...ek-lampen.html. Denk erover om deze lamp ook de hele cyclus in te zetten.
Buisventilator S-vent silent M100 U 240 m³ met temperatuur en toerenregeling.
Koolstoffilter 250m³
Komende week komt een Davin tijdschakelaar binnen, de DV12-k geloof ik, waar ik eventueel in de toekomst ook een extra lamp op zou kunnen aansluiten, er zit nog een kachelaansluiting op, hopelijk niet nodig.
20W clipventilatortje
Heb bij de shop een 'rest' Diamond Shield folie kunnen ritselen.
3 Passieve inlaten
ph-ec meter gehaald, temperatuur/lv min-max
4x 11 liter potten
Handmatig bewateren

Ik neig er een beetje naar om voor biologisch te gaan en op kokos, maar ben er nog zeker niet over uit. Ondertussen bouw ik gewoon vrolijk verder en lees me zoveel mogelijk in, zoals ik dat eigenlijk al enige tijd doe.
Over mijn kweekervaring kan ik heel kort zijn, die is er niet, daarvoor is het te lang geleden en heb zelf nooit eerder het initiatief genomen. Desalniettemin lijkt het mij een goed plan om zoveel mogelijk informatie en foto's van mijn eerste poging hier te posten, zodat ik ook goed kan monitoren wat er 'beter' kan. Het zou een welkome verrassing zijn, wanneer ervaringsdeskundigen hier van zich laten horen en dat ik door niet al teveel 'schade en schande' wijs mag worden, maar ik kan me voorstellen dat mijn setup bij lange na niet interessant zal zijn voor mensen....

Ik heb 10 feminised seeds gekregen van Purple Bud. Heb wel het een en ander gelezen en gezien over ontkiemen in vochtig keukenpapier, even bekijken hoe we dit gaan aanpakken en van daaruit....tsja....

Aangezien dit het eerste kweekje betreft dacht ik erover om ook het voorgroeien gewoon in het hok zelf te doen, of dit wijs is....

Hopelijk tot ziens ! Launch Full Topic