Ga naar inhoudLatest Topics


Sannie

Nu Nog Ontkiemen?

Posted by greenlover101 - Vandaag , 06:59 -


Hallo medekwekers,

Ik heb 3 weken geleden mijn eerste zaden ontkiemd. Omdat het de eerste keer was heb ik de helft gedaan om te kijken of ik gelijk nog kon leren van eventuele fouten. Ik wil nu mijn 2e helft ontkiemen, maar vraag mij af of de regulair White Widow nu niet te laat in het jaar klaar zullen zijn. Ik zet ze in de volle grond. Het ontkiemen duurde de eerste ronde ongeveer 6 dagen. Ze zullen dus volgende week maandag de aarde in gaan en zo'n 3 weken later de volle grond in gaan.

Ik hoor het graag van jullie. Zou het zonde vinden als ze straks wegrotten in ergens oktober/begin november (wat denken jullie?).

Groeten! Launch Full Topic

Eerste Microkweek Madberry

Posted by jaymaestro - Vandaag , 05:44 -


Hallo iedereen!

Mijn opstelling vind je in dit topic.

6 dagen geleden ben ik begonnen met het ontkiemen van een madberry feminised zaadje in een spongepot die ik bij mijn starterspakket van Sannie kreeg. Ik had best toen al dit topic gestart want volgens mij heb ik tot nu toe al een hele boel beginnersfouten gemaakt.
Zoals beschreven heb ik het zaadje een halve cm diep gestoken en besprenkeld met water met bacto. Ik ben het elke dag blijven bevochtigen met gewoon water.
Twee dagen later zag ik nog niets verschijnen. Omdat ik ongeduldig/ongerust was, draaide ik het zaadje voorzichtig om om te kijken. Toen zag ik dat het zaadje toch open was. Onwetend liet ik het zaadje omgedraaid in het potje met de gedachte dat dit de eerste stengel moest worden. Nog twee dagen later was deze 'stengel' boven toen ik doorhad dat het het worteltje was. Voorzichtig draaide ik het zaadje weer om. Zo far so good denk ik.
Maar de dag daarna was één helft van het zaadschelpje omhooggeduwd, deze plakte nog vast. Ik heb deze voorzichtig zelf verwijderd en een piepklein groen 'blaadje' bleef achter. Vandaag zag ik dat de andere helft van het schelpje er ook nog aanhing. Ook deze wilde ik er voorzichtig afpeuteren maar nu trok ik per ongeluk een tweede groen 'blaadje' er ook af! Ik heb 'm nu onder de 300W ledlamp die ik continu laat branden.
Geposte afbeelding
Geposte afbeelding
Geposte afbeelding
Geposte afbeelding
Persoonlijk vind ik dat ie er niet zo goed uitziet... Wat denken jullie? Zal ie het nog halen? Anders probeer ik het gewoon opnieuw met jullie raad in mijn achterhoofd.

Gelieve mij niet te veroordelen op deze beginnersfouten, die zijn er om uit te leren, denk ik dan. :)

Groetjes,
Skittle Launch Full Topic

Dilago's Fotoalbum

Posted by konopi - Vandaag , 05:37 -


Hier zal ik af en toe foto's posten van mijn kweekjes.

Amnesia Haze op rfx-1 en Mister X Kush op steenwol slabs,

1 juli 2016 dag één 12/12. .

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Er wordt minder water gegeven als tijdens mijn vorige ronde en ik probeer zo laag mogelijk in de Ec te blijven (Ec 1.3 en pH 5.5) aangezien ik via de onderkant bewater en geen zout ophopingen in het medium wil.

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding . Launch Full Topic

Zoektocht Naar De Oldschool White Widow 90's Cut - (Dutch Passion / Paradise Seeds)

Posted by dilago - Vandaag , 00:13 -


Deze keer geen stekkenhaze maar een heuse selectie uit zaad. :)

Ben erg benieuwd naar deze coffeeshophit uit de 90's. Ze pronkt bovenaan op elke kaart maar geen enkele zaak verkoopt de echte WW heb ik begrepen. Al jaren niet meer.

Bij het uitkiezen van een goede zaadbank komt men soortgelijke legendes tegen die je ook ziet bij discussies over wie nou de oorspronkelijke Amnesia Haze breeder is.

In het kort:
De ene groep claimt dat Ingemar - De Sjamaan - de enige echte 'Father of White Widow' is. Ingemar vond zaad in een lading handgerolde hasj en is hiermee gaan selecteren. Na 6 jaar ontstond uiteindelijk een kruising die rondging in de regio Arnhem/Nijmegen en bekend stond als Arnhem's Wonder. Vervolgens heeft Greenhouse seeds deze genetica van Ingemar gekregen en op de markt gebracht onder de naam White Widow.

De andere groep meent dat Scott Blakey - Shantibaba - destijds als breeder van Greenhouse seeds White Widow ontwikkelt heeft door een Kerala indica te kruisen met een Braziliaanse sativa. Toen Shantibaba na een conflict Greenhouse seeds verliet heeft hij de ouders meegenomen voor zijn eigen zaadbank: Mr Nice seeds. Mr Nice seeds verkoopt de soort nu onder de naam Black Widow.

Allemaal interessant natuurlijk maar voor mijn bescheiden project minder belangrijk. Wegens ruimtegebrek heb ik me beperkt tot 2 degelijke zaadboeren die menen het origineel te leveren: Dutch Passion en Paradise Seeds. Het zou natuurlijk ordinaire marketing kunnen zijn maar ze krijgen het voordeel van de twijfel :P

De keuze voor femzaad is bewust gemaakt: zo kom je dichter bij de originele cut wegens minder pheno verschil. Er zullen dus best wat herma's opduiken maar de planten zonder herma neiging zijn prima geschikt als moederplant.

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding
100% opkomst

Geposte afbeelding

Kutspint heeft de nieuwe plantjes ook al gevonden :td


Meer info volgt Launch Full Topic

Original Amnesia Auto Dinafem Ervaringen?

Posted by brambeaux - Gisteren , 23:57 -


Heeft iemand toevallig ervaringen met de og amnesia auto van dinafem?
Zit te denken om die aan te schaffen voor als 2e ronde.
Wil die dan gaan ontkiemen eind deze maand.
Zo hoop ik een mooie overlap te kunnen maken aangezien mn auto aktjes al dik bezig zijn met voorbloei.
Alvast bedankt!
Blessssss✌🏻 Launch Full Topic