Ga naar inhoudLatest Topics


Sannie

Vakkie's Hoerenkast

Posted by vakman - Vandaag , 13:48 -


Hallo hoerejagers :likken:

Ik zal hier regelmatig wat foto's droppen van de sletjes in mij kast :dribble:

Geposte afbeelding


Tot snel :wave: Launch Full Topic

4 Bomen Onder 2 X Gavita 6/750E De

Posted by cannarie - Vandaag , 13:22 -


Hallo allemaal,

Tot op heden heb ik altijd met een 600 watter gewerkt in een tentje van 120 x 120, maar heb nu wat meer ruimte tot mijn beschikking dus wil het iets groter gaan aanpakken. Ik ben nu een hok in elkaar aan het knutselen van ca b160 x l200 x h235cm, waarin ik 2 rondes per jaar wil gaan draaien.

Ik ben altijd erg ongestructureerd geweest in mijn methodes en heb nooit echt bijgehouden wat ik mijn eerdere rondes gedaan heb. Dit moet nu echt even beter en vandaar dat ik hier een verslag bij ga houden. Enerzijds voor feedback en anderzijds als logboek.


materiaal:
2x Gavita 6/750e DE flex
1x Gavita el1 controller
4x 55watt tl voorgroeiverlichting
1x 2310m3 isomax (afzuiging hok)
1x losse 500m3 torin slakkenhuis (afzuiging kamer)
1x can light filter 2000m3
1x climate frequentieregelaar 3A
1x fanline wandventilator
1x mabo blusser (dacht deze het best boven de lampen te hangen??? zal er dan nog 1 nodig hebben?)
1x bluelab ph/ec combometer (ga nu voor het eerst met ec meter voeden)
4x 114 ltr smart pots
substraat: 50% cocos van canna en 50% all mix van biobizz
voeding: basisvoeding van Atami (b'cuzz soil a+ a ) met daarbij toegevoegd een hoop spul van Aptusventilatie:
De Isomax zal, gestuurd door de frequentieregelaar, de lucht van het hok in de kamer waarin deze staat blazen. De Torin monteer ik op een gat in de deur in deze kamer en blaast de lucht, als de lampen aan staan, mijn huis in. Hierdoor zal er dmv een open raam in de kamer koude lucht naar binnen getrokken worden die zich gaat vermengen met de warme lucht die uit het hok blaast. Het idee is dat de temperatuur in de kamer als temperatuurbuffer gaat fungeren zodat, ik geen ijskoude lucht direct het hok in trek. Ik ben alleen een beetje gaan twijfelen of de 500m2 capaciteit van de Torin tijdens de warmere avonden wel voldoende zal zijn. dus die moet wellicht nog een keer vervangen worden door een grotere. Het hok zal overigens niet hoog zomer draaien.

Waar ik verder ook nog een beetje bang voor ben is dat ik te veel vochtige lucht het huis in ga blazen. Ook al blaast het wel een warmre ruimte (cv-ketel) in met mechanische afzuiging. Als dit toch voor problemen gaat zorgen zal ik ook nog een lucht ontvochtiger aan moeten schaffen.


De planten:
Het plan is om slechts 4 planten neer te zetten. Ik ben namelijk onlangs met mijn vriendin samen gaan wonen en de voorwaarde dat ik mijn hobby in ons huis mocht blijven uitvoeren, was dat ik onder de 5 planten blijf. In het verleden heb ik het meest met The Ultimate van Dutch Passion gekweekt en ga hier nu ook mee beginnen in deze opstelling. Later wil ik op zoek naar iets anders en wil dan eigenlijk gaan werken met een moederplant voor stekken. Dit met name ivde grootte van de planten waarbij ik me dus geen herma's kan veroorloven.


Ik verwacht het komende weekend de bouw van mij hok af te ronden en ga a.s. woensdag alvast de zaadjes ontkiemen. foto's volgen spoedig


Als mensen gedurende dit verslag opmerkingen of suggesties hebben hoor ik het uiteraard heel graag! Launch Full Topic

Relais En Wat Andere Dingen

Posted by cannarie - Vandaag , 13:18 -


Hallo iedereen, ik ben weer terug van weg geweest ! Ik heb inmiddels mijn tent verkocht, en ben ondertussen begonnen aan de bouw van een hok, maar nu zit ik toch met enkele vraagjes.
Ik heb een Davin dv 600 gekocht voor het schakelbord, dit is een timer met ingebouwd relais.
https://www.growexpe...-w-1x-600w.html <-- Deze dus.
Is dit genoeg voor het schakelbord of moet ik er nog een aparte relais bijmaken?
Het volgende waar ik dan nog mee zit, ik ga een Dimlux expert series 600 watt 400 EL UHF aanschaffen of te wel een Lumatek 600 watt 400 volt, deze kan je beiden boosten tot 660 watt, kan deze davin 600 watt dat aan aangezien het eigenlijk maar tot 600 watt is? of maakt dat helemaal niks uit omdat het "geboost" is?

Alvast bedankt ! Launch Full Topic

Greentje On Several Trips: First Attempt 4X Purple Bud

Posted by vakman - Vandaag , 12:48 -


Goedenavond mensen,
Weldra hoop ik u in dit topic van alle informatie te voorzien omtrent mijn allereerste kweekje. Ik ben nog volop bezig met mijn hokje, maar het gaat de goede kant op, althans zo lijkt het. De bedoeling is om over een weekje definitief klaar te zijn, dan een paar daagjes het een en ander te testen en zo rond aanvang December definitief van start te gaan. Het zou een mooie opsteker zijn wanneer we dit verslag ook kunnen volbrengen tot ergens in Maart 2018, we shall see....

De kweekruimte zal uitkomen op een circa 60x120x175, optioneel in de toekomst gemakkelijk te verdubbelen naar 120x120x175.
We gaan voor de tgl-220 plus led, 212w dimbaar https://www.gpled.eu...ek-lampen.html. Denk erover om deze lamp ook de hele cyclus in te zetten.
Buisventilator S-vent silent M100 U 240 m³ met temperatuur en toerenregeling.
Koolstoffilter 250m³
Komende week komt een Davin tijdschakelaar binnen, de DV12-k geloof ik, waar ik eventueel in de toekomst ook een extra lamp op zou kunnen aansluiten, er zit nog een kachelaansluiting op, hopelijk niet nodig.
20W clipventilatortje
Heb bij de shop een 'rest' Diamond Shield folie kunnen ritselen.
3 Passieve inlaten
ph-ec meter gehaald, temperatuur/lv min-max
4x 11 liter potten
Handmatig bewateren

Ik neig er een beetje naar om voor biologisch te gaan en op kokos, maar ben er nog zeker niet over uit. Ondertussen bouw ik gewoon vrolijk verder en lees me zoveel mogelijk in, zoals ik dat eigenlijk al enige tijd doe.
Over mijn kweekervaring kan ik heel kort zijn, die is er niet, daarvoor is het te lang geleden en heb zelf nooit eerder het initiatief genomen. Desalniettemin lijkt het mij een goed plan om zoveel mogelijk informatie en foto's van mijn eerste poging hier te posten, zodat ik ook goed kan monitoren wat er 'beter' kan. Het zou een welkome verrassing zijn, wanneer ervaringsdeskundigen hier van zich laten horen en dat ik door niet al teveel 'schade en schande' wijs mag worden, maar ik kan me voorstellen dat mijn setup bij lange na niet interessant zal zijn voor mensen....

Ik heb 10 feminised seeds gekregen van Purple Bud. Heb wel het een en ander gelezen en gezien over ontkiemen in vochtig keukenpapier, even bekijken hoe we dit gaan aanpakken en van daaruit....tsja....

Aangezien dit het eerste kweekje betreft dacht ik erover om ook het voorgroeien gewoon in het hok zelf te doen, of dit wijs is....

Hopelijk tot ziens ! Launch Full Topic

Betrouwbaarheid Climate Frequentie Regelaar

Posted by lostchild - Vandaag , 12:48 -


Beste,

Kennissen hebben twee van de witte regelaars (frequentie controllers) de pijp aan Maarten zien geven. Niet lang na aanschaf.
Is de nieuwe zwarte versie beter?

Of kan ik beter een Torin Sifan Aric, DCS climate controller of SMS com hybrid aanschaffen? Launch Full Topic